Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 16. november 2021 🎓💻 Les mer

Bachelor i film og TV produksjon

Nord universitet
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Oppstart: Høst - Levanger
Ja

Om utdanningen

Vil du være en del av morgendagens Film- og TV bransje i dag? Ved å lære produksjonsteknikker og arbeidsmetoder innen Film- og TV blir du i stand til å ta dine ideer fra papiret til ferdige produksjoner på bransjenivå. Du får muligheten til å jobbe med ulike sjangrer, veiledet av faglærere med profesjonell bransjeerfaring.

Dette studiet gir yrkesrettet kunnskap om Film og TV produksjon og et teoretisk fundament for eventuelt videre masterstudier. Studiet har spesielt fokus på produksjon i nye medier og på kostnadseffektive produksjoner ved hjelp av innovativ bruk av produksjonsteknikk. Det er også fokus på hvordan denne kompetansen kan benyttes inn mot andre markedsområder for å styrke muligheter for et bredere jobbmarked for kandidatene.

Det som er felles for alle fagområder er at man skal kunne danne og formidle mening, skape og kommunisere gode historier, troverdige karakterer, figurer og verdener i alle medier.

Studietilbudet er lagt til Nord Universitets campus i Levanger som har datasaler, redigeringslabber, grafiske labber, grupperom med klippesuiter og eget opptaksstudio. Studentene har også tilgang til meget godt kamerautstyr, lyd- og lysutstyr og annet utstyr som trengs til slike produksjoner. Alle labber er utstyrt med den nyeste programvaren som kreves for slik type produksjon. Det er forventet at du som student har basis IT-ferdigheter og god i engelsk både skriftlig og muntlig slik at du kan lese engelsk litteratur, levere rapporter/notater på engelsk og delta i undervisning på engelsk.

Studiets oppbygning:

Film- og TV-produksjon er naturligvis en svært sentral komponent i bachelorstudiet. Studentene vil få TV-produksjonskompetanse innenfor enkamera- og flerkameraproduksjoner (fiksjon, dokumentar, reportasjer, events). Det er også stort fokus på regi knyttet til disse produksjonene samt en del fototeknikk, postproduksjon og digital produksjonsflyt. Alt dette gis gjennom grunnleggende emner i første studieår.

I andre studieår får studentene ytterligere faglig fordypning i de sentrale emnene og kan velge å fokusere mer mot spesialisering i manusutvikling og regi, cinematografi, postproduksjon eller lyd i produksjonsemnet. Produksjonen på slutten av 2. studieår kan gjennomføres som en fiksjonsfilm/TV-drama eller en flerkameraproduksjon. Flerkameraproduksjon kan omfatte større sports- og eventproduksjoner/konserter. Produksjonene distribueres enten live på nett, på storskjerm eller som on-demand.

I tredje studieår vil du som student bli introdusert for mer profesjonelt arbeid gjennom en felles produksjon. I produksjonen kan studentene velge å fordype seg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf, klipper eller lydprodusent. For hver enkelt fordypning gis det veiledning. Hele bachelorstudiet avsluttes med en bachelorproduksjon hvor studentene selv setter opp og planlegger en pilot produksjon eller jobber i bransjen gjennom en Internship -løsning. Her er det mer fokus på refleksjon og arbeid med teori og metode som er relevant for bachelorproduksjonen.

Studiet har sterkt fokus på prosjektarbeid og teamarbeid. Studentene blir knyttet opp mot eksterne oppdragsgivere fra bransjen og må lære å håndtere problemstillinger både individuelt og i grupper. Studentene jobber også mye med innovasjon og entreprenørskap hvor det arrangeres innovasjonscamp, samt har egne emner der fokuset er på produsentrollen. Flere studenter velger også å starte egen studentbedrift under studietiden, og vi legger spesielt til rette for dette i samarbeid med Ungt entreprenørskap og andre partnere gjennom emner på 2. studieår

Programvare: På studiet brukes dataverktøy som er bransjestandard. Dette er bl.a:

  • Adobe Creative Cloud
  • ProTools
  • BlackMagic DaVinci Resolve

Flere spesialprogrammer tilpasset de medieprosjekter studentene jobber med.

Nord universitet

Nord universitet

1. januar 2016 ble Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nord-Trøndelag og Høgskolen i Nesna til Nord universitet. Universitetet har ca 1.350 ansatte og 12.000 studenter, fordelt på studiestedene Vesterålen, Bodø, Mo i Rana, Sandnessjøen, Nesna, Namsos, Steinkjer, Levanger og Stjørdal.

Nord universitet har studier på alle nivåer, fra enkeltemner og årsstudium til bachelor-, master- og ph.d-utdanninger.

Du kan være fulltidsstudent ved et av universitetets studiesteder, og du kan også ta noen utdanninger deltid, samlingsbasert og over nett. Studiene ved Nord universitet er fleksible og med aktiv bruk av teknologi.  

Vis alle utdanninger fra Nord universitet

Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 5

Basert på 1 omtaler

Logeen
Hi, My name is Logeen and my age is 23 years old. I am from Syria.I am from middle income family and my father is dead. I can not pay for study and accommodation. I am currently studying civil engineering, but I am not eager to study it. I have a dream and a great ambition to become director of film and television. I know that I have the ability...
Vis hele omtalen
OMTALER
Vurdering
(5,0)
Basert på 1 omtaler