Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Årsstudium
Bodø, Nettstudier
Heltid
Støttet av lånekassen
Klasserom, Nettstudier
Startdatoer
Nettstudier
Høst

Bodø
Høst

Historie

Bachelor i historie gir kunnskap om økonomisk, sosial og politisk utvikling for å øke forståelsen for menneskenes situasjon i fortid og nåtid. Perspektivet er globalt, men studiet har et særlig fokus på det nordlige Norge og på menneskene i Arktis. 

Gjennom pensum og undervisning i historisk metode skal studentene blant annet lære prinsipper for kildekritikk og øves i evnen til kritisk analyse av historiske kilder. Studiet bidrar til å utvikle en reflektert og kritisk holdning til samfunnsmessige problemer. 

Med unntak av det innledende dannelsessemesteret, legges undervisningen opp slik at den kan følges både på campus og av fjernstudenter. Hovedspråket er norsk, men i noen kurs vil undervisningen og litteraturen være på engelsk.

Bachelor i historie er et treårig studieprogram hvor halvparten av studiet består av historiske emner. De øvrige emnene som skal inngå i graden kan du velge selv eller i samråd med en studieveileder. 

Historie er et dannelsesfag som bidrar til personlig modning og øker evnen til kritisk refleksjon og til å delta i samfunnsdebatten. Historie er relevant og kompetansegivende i mange sammenhenger, for eksempel for lærere, kulturarbeidere, journalister og personer som arbeider innen reiseliv og offentlig forvaltning. Modulene i historie vil også være aktuelle som støttemoduler for mange andre bachelorstudier ved Nord universitet.

Nord universitet

Nord universitet

1. januar 2016 ble Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nord-Trøndelag og Høgskolen i Nesna til Nord universitet. Universitetet har ca 1.350 ansatte og 12.000 studenter, fordelt på studiestedene Vesterålen, Bodø, Mo i Rana, Sandnessjøen, Nesna, Namsos, Steinkjer, Levanger og Stjørdal.

Nord universitet har studier på alle nivåer, fra enkeltemner og årsstudium til bachelor-, master- og ph.d-utdanninger.

Du kan være fulltidsstudent ved et av universitetets studiesteder, og du kan også ta noen utdanninger deltid, samlingsbasert og over nett. Studiene ved Nord universitet er fleksible og med aktiv bruk av teknologi.  

Vis alle utdanninger fra Nord universitet

Kontaktinformasjon til Nord universitet

Nord universitet

Bodø
Bodø

Tlf: 75517000

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!