Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 16. november 2021 🎓💻 Les mer

Årsstudium i nordområdestudier

Nord universitet
Sammendrag
Heltid
2 semestre
Årsstudium
Oppstart: Høst - Bodø
Ja

Om utdanningen

Ønsker du kunnskap om naturforhold, klima, samfunn og mennesker i nordområdene? Har du interesse for nordområdenes historie og generelle geografiske, biologiske og fysiske aspekter i den circumpolare verden? Vil du vite mer om menneskene og de ulike urfolkene som lever i det sirkumpolare nord? Dette årsstudiet setter fokus på bærekraftig utvikling, natur, miljø, urbefolkningens situasjon og samfunnsforhold og politikk i nordområdene. Studiet gis i sin helhet som fjernundervisning.

Årsstudiet i Nordlige studier er et akademisk studium som legger grunnlaget for videre studier på bachelornivå, enten ved Nord universitet, eller ved andre universiteter/høgskoler både i Norge og utlandet.

Programmet består av 4 emner av 15 studiepoeng hver:

  • BCS105X En introduksjon til samfunnsvitenskap og til nordområdestudier
  • BCS115X Land og miljø i nordområdene
  • BCS125X Folk og kultur i nordområdene
  • BCS135X Aktuelle spørsmål i nordområdene

Alle emnene er nettbasert ved bruk av Nord universitets e-læringsprogrammer. Emnene består av moduler (som tilsvarer forelesninger) på forskjellige temaer, og disse følges opp av modulspørsmål som middel for selvtesting og som en del av eksamen.

Nord universitet

Nord universitet

1. januar 2016 ble Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nord-Trøndelag og Høgskolen i Nesna til Nord universitet. Universitetet har ca 1.350 ansatte og 12.000 studenter, fordelt på studiestedene Vesterålen, Bodø, Mo i Rana, Sandnessjøen, Nesna, Namsos, Steinkjer, Levanger og Stjørdal.

Nord universitet har studier på alle nivåer, fra enkeltemner og årsstudium til bachelor-, master- og ph.d-utdanninger.

Du kan være fulltidsstudent ved et av universitetets studiesteder, og du kan også ta noen utdanninger deltid, samlingsbasert og over nett. Studiene ved Nord universitet er fleksible og med aktiv bruk av teknologi.  

Vis alle utdanninger fra Nord universitet
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!