Vis studentum.no som: Mobil

Idrett og adventure - Årsstudium

Høgskolen i Molde
Sammendrag
Heltid
1 år (60 stp)
Årsstudium
Oppstart: Høstsemester - Molde
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Idrett og adventure - Årsstudium

Årsstudium i idrett og Adventure - høgskolen i molde

Årsstudium i idrett og adventure på Høgskolen i Molde

Årsstudium i Idrett og Adventure tilbyr det beste fra to verdener. Praktisk idrett og adventures i Romsdals fantastiske natur, gir et fullverdig årsstudium i idrett. Som student på idrett og adventure deltar du i løpet av studieåret på «camper» innen vått friluftsliv, bratt friluftsliv, ski og øyhopping

Dette studietilbudet skiller seg fra de fleste idrettsutdanninger i Norge, ved at det også trekker inn adventure-aspektet. Adventure en sterkt voksende bransje, og handler om å arrangere opplevelsesbaserte aktiviteter. For å gi en innføring i dette, gjennomfører vi fire camper i løpet av året. Med vår beliggenhet er det ikke nødvendig å reise langt for å få fantastiske rammer rundt dette. Fra padling og sykling på Romsdalskysten til klatring i den spektakulære Vengedalen, får du oppleve det beste regionen har å by på. Sammen med mer tradisjonell undervisning innen ulike idrettsfag vil dette gi et både lærerikt og uforglemmelig år.

Høgskolen i Molde har ellers et av landets største utdannings- og forskningsmiljø innen Sport Management. På utdanningssiden tilbyr Høgskolen i Molde også bachelorgrad og mastergrad i Sport Management.

Målgruppe

Studiet egner seg for aktive idrettsinteresserte som ønsker seg et spennende og lærerikt studieår. Det passer også for trenere som ønsker kompetanseheving og lærere/lærerstudenter som ønsker å undervise i kroppsøving i grunnskolen. Årsstudiet i idrett er også den naturlige inngangen for de som ønsker å satse på videre studier innen sport management ved Høgskolen i Molde eller ved idrettsfag ved andre studiesteder.

Innhold og oppbygging av studiet

Studiet i idrett består av fagmodulene treningslære, aktivitetslære, prestasjons-psykologi, adventure management og idrettens organisering og ledelse. Målet for studiet er å lære å legge til rette for fysisk aktivitet, slik at den både er utviklende og inspirerende.
I de ulike kursene er vi innom følgende:

  • Treningslære: Anatomi, bevegelsesanalyse, utholdenhetstrening og styrketrening.
  • Aktivitetslære: Løping, livredning, fotball, volleyball, turn, basketball, klatring, ski og padling
  • Prestasjonspsykologi: Gruppeprosesser, selvregulert læring, talentutvikling og motorisk læring.
  • Adventure management: Planlegging av en Adventure innen opplevelsesturisme.
  • Idrettens organisering og ledelse: idrettshistorie og en oversikt over hvordan idretten i Norge er organisert

Hvert semester inneholder både teori- og aktivitetskurs. Timeplanen vil gi rom for å kombinere egentrening med studier

Videre studier/jobbmuligheter

Studiet kan utgjøre ett år i et 3-årig bachelorløp i Sport Management.

I tillegg er det flere andre bachelorgrader årsstudium i idrett innpasses i. Har du spørsmål, kontakt Høgskolen i Molde.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse. Søkere som ikke har GSK og fyller 25 år eller mer i søknadsåret kan søke realkompetanse.

Studiefakta, Tittel m.m

Studiet kvalifiserer normalt til undervisning i kroppsøving i kombinasjon med lærerutdanning. Årsstudium i idrett kvalifiserer også til diverse instruktør-, trenerjobber innen idretten, i treningssentrene og i sport-adventurebransjen.

Videopresentasjon

Idrettsstudiene ved Høgskolen i Molde

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Idrett og adventure - Årsstudium.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Høgskolen i Molde

Høgskole i Molde

Høgskolen i Molde – Vitenskapelig høgskole i logistikk

Ønsker du å utvikle ditt talent og dine faglige interesser i et åpent og attraktivt miljø? Da kan Høgskolen i Molde være det rette stedet for deg. Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, både for studenter og forskere. 

Høgskolen i Molde har utdanningen for deg, enten du vil jobbe i helsesektoren som sykepleier eller med logistikk og petroleum. Skolen bestreber å være en fleksibel høyskole som utdanner reflekterte og endringsorienterte kandidater, som utfører forskning på anerkjent internasjonalt nivå, og som bidrar til å fremme regional utvikling og nyskaping i samarbeid med arbeids- og samfunnsliv.

Høgskolen i Molde legger også vekt på et internasjonalt perspektiv i undervisning og forskning, og har som målsetning å fremstå som det fremste fagmilijøet i Norge innenfor logistikk.

høgskolen i molde

Logistikk-studier rettet mot kompetansebehov i fremtiden

Høgskolen i Molde har rundt 2500 studenter, fordelt på mer enn 30 ulike studieprogrammer. Det legges vekt på at alle studiene skal være rettet mot kompetansebehov i framtiden – med studier innenfor områdene Logistikk, IT, Økonomi, Samfunnsfag, Helse- og Sosialfag og Idrett.

Utdanning med kvalitetssystem

Høgskolen i Molde stiller svært høye krav til kvalitet. Styret ved Høgskolen i Molde (HSM) har vedtatt et kvalitetssystem for virksomheten, hvor målet er å gi høgskolen et godt redskap for kontinuerlig forbedring av studietilbud, studiekvalitet, læringsmiljø, forskning og administrasjon. I arbeidets første fase er undervisning og læring prioritert.

På Høgskolen i Molde kan du studere både Sykepleie, Vernepleie, IT-studier, Logistikk, Jus, Samfunnsfag, Idrett og Økonomi. Blant disse finnes det både enkeltemner, årsstudium, bachelorgrader, mastergrader og etter- og videreutdanninger. Ved fullført mastergrad kan kvalifiserte studenter også ta doktorgrad i Logistikk (PhD-program) ved Høgskolen i Molde.

Utveksling / utenlandsstudier med Høgskolen i Molde

Høgskolen i Molde har flere utvekslingsavtaler som gir mulighet for å ta ett eller to semester av studiet i utlandet. Studietiden i utlandet godkjennes som del av utdanningen din ved Høgskolen i Molde. Her kan du møte andre kulturer, lære deg flere språk, skaffe deg kunnskap om verden omkring deg  og bli ettertraktet på jobbmarkedet!

Vis alle utdanninger fra Høgskolen i Molde

Kontaktinformasjon til Høgskolen i Molde

Høgskolen i Molde

Britvegen 2
6411 Molde

Studiested og bomuligheter

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Idrett og adventure - Årsstudium:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

En fantastisk høgskole med flott...

Cato Karbøl tar en master i Event Management ved Høgskolen i Molde. Studiet er bygget opp med fokus på ledelse, organisering, logistikk og økonomi, så i kombinasjon med en bachelor idrett gir dette han mange bein å stå på.

Les mer