Økonomi og administrasjon
Master i økonomi og administrasjon
Næringslivet og offentlig forvaltning etterspør stadig mer kompetent arbeidskraft. Masterstudiet er rettet inn mot de som ønsker en lederutdanning, og inneholder viktige fag i skjæringspunktet økonomi og ledelse. Studiet skal gi kandidatene innsikt og faglig kompetanse som kan gi næringslivet en god, faglig, konkurransedyktig og bærekraftig utvikling.
Hovedtemaer i utdanningen
-
Finansiell økonomi
-
Økonomisk styring
-
Samfunnsøkonomi
Utveksling
Deler av studiet kan tas ved utenlandske institusjoner. Det er spesielt lagt til rette for at 2. semesterkan benyttes til utveksling.
Studiet passer for
Programmet retter seg mot kandidater med bachelorgrad eller tilsvarende utdanning innen økonomisk/administrative fag.
Jobbmuligheter
Nyutdannede kandidater fra masterstudiet i økonomi og administrasjon er ettertraktet i arbeidsmarkedet. Næringslivet tilbyr topplederstillinger (f.eks. i finansinstitusjoner og konsulentselskaper) og rådgivende stillinger i offentlig sektor (f.eks. departementer og kommuner). Nyutdannede i masterprogrammet vil tilegne seg analytiske ferdigheter på et meget høyt faglig nivå. Potensielle fremtidige arbeidsgivere inkluderer derfor norske så vel som internasjonale organisasjoner.
Videre studier
Utdanningen kvalifiserer for opptak til en PhD studier i økonomi nasjonalt og internasjonalt. Studiet kvalifiserer også til opptak på PhD studiet i logistikk ved Høgskolen i Molde.
Videopresentasjon
Opptakskrav/Søknad
- Bachelorgrad innen økonomi og administrasjon med karaktersnitt C eller bedre.
- Minst 120 studiepoeng skal være innenfor de økonomisk/administrative fagområdene bedriftsøkonomiske, administrasjon, samfunnsøkonomi og metode, med følgende minimumskrav:
Bachelor påbegynt høsten 2018 eller tidligere:
-
bedriftsøkonomi: 30 sp
-
administrasjon: 25 sp
-
samfunnsøkonomi: 15 sp
-
metode: 20 sp
Bachelor påbegynt høsten 2019 eller senere:
-
bedriftsøkonomi: 30 stp
-
administrasjon: 30 stp
-
samfunnsøkonomi: 15 stp
-
metode: 20 stp
-
etikk: 7,5 sp
Studiefakta, Tittel m.m
Mastergrad, 120 studiepoeng.
Jeg vil vite mer!
Høgskolen i Molde
Høgskolen i Molde – Vitenskapelig høgskole i logistikk
Ønsker du å utvikle ditt talent og dine faglige interesser i et åpent og attraktivt miljø? Da kan Høgskolen i Molde være det rette stedet for deg. Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, både for studenter og forskere. HiMolde har i dag ca. 250 ansatte og rundt 3800 studenter, og vi vokser stadig.
Med kunnskap for bærekraft og innovasjon
Dette er vår visjon og skal være retningsgivende for våre utdanninger, forskning og formidling. For å virkeliggjøre den vil vi samarbeide med aktører lokalt, nasjonalt og internasjonalt.
Våre utdanninger kjennetegnes ved:
- En tydelig kvalitetskultur
- Forskningsbaserte utdanninger
- Variert, engasjerende og virkningsfull undervisning
- Fleksibel og allsidig pedagogikk i et stimulerende læringsmiljø
- Bærekraft og innovasjon i samspill med samfunnet rundt oss
- Relevante og fleksible studietilbud med utplassering og praksis
- Kunnskap med lang holdbarhet
- Kompetanse for et arbeidsliv i omstilling
- Internasjonal utveksling
Avdeling for Logistikk (LOG)
Høgskolen i Molde er landets ledende utdannings- og forskningsinstitusjon innen logistikk, med studier fra ett års varighet til doktorgrad. Logistikkstudiene, kombinert med økonomi og IT, gjør at Høgskolen i Molde kan tilby en unik kompetanse. Dette gjør våre studenter ettertraktet på jobbmarkedet. Våre logistikkstudier fokuserer på planlegging av vareflyt, innkjøp, lagerstyring og distribusjon. Effektive logistikkløsninger gir viktige konkurransefortrinn og er viktige for å møte våre klima - og miljøutfordringer.
Avdeling for økonomi og samfunnsvitenskap (ØS)
ØS-avdelingen tilbyr studier innen juss og statsvitenskap, sport og økonomi. Her finner du også flere ulike forskningsgrupper med flere publiseringer årlig. Våre utdanninger innen økonomi og samfunnsvitenskap gjør deg ettertraktet på jobbmarkedet.
Avdeling for helse- og sosialfag (HS)
Avdeling for helse og sosialfag, har utdanningstilbud på alle nivåer - bachelor, master og videreutdanninger, i tillegg til forskningsutdanninger (PhD). Flere av våre HS-utdanninger gjør at du kan gå rett ut i arbeid etter endt utdanning
Utveksling / utenlandsstudier med Høgskolen i Molde
Høgskolen i Molde har flere utvekslingsavtaler som gir mulighet for å ta ett eller to semester av studiet i utlandet. Studietiden i utlandet godkjennes som del av utdanningen din ved Høgskolen i Molde. Her kan du møte andre kulturer, lære deg flere språk, skaffe deg kunnskap om verden omkring deg – og bli ettertraktet på jobbmarkedet!
Kontaktinformasjon til Høgskolen i Molde
Høgskolen i Molde
Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Økonomi og administrasjon:
Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!