Yrkesrettede kurs og utdanninger

Service- og administrasjonsfaget

Folkeuniversitetet, Nettstudier
Varighet
1-2 semester
Undervisning
Deltid
Pris
17 650 NOK
Undervisningsform
Nettstudier
Neste startdato
Oppstart: Ulike muligheter, kontakt Folkeuniversitetet Se detaljer
Varighet
1-2 semester
Undervisning
Deltid
Pris
17 650 NOK
Undervisningsform
Nettstudier
Neste startdato
Oppstart: Ulike muligheter, kontakt Folkeuniversitetet Se detaljer
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Service- og administrasjonsfaget

kontormedarbeidere

Service- og administrasjonsfaget - fagbrev

Har du praksis fra arbeid innen service- og administrasjonsmedarbeiderfaget, med mål om formell kompetanse og nye utfordringer innenfor ditt fagområde? Da er dette kurset for deg!

Utdanningen er for deg som har allsidig erfaring innenfor kontor- og administrasjon, og ønsker å ta fagbrev som voksen. Du får økt kompetanse i hvordan teknologiske verktøy kan bidra til en hensiktsmessig og effektiv organisering av arbeidet. Du lærer også om elektroniske tjenester, regelverk om personvern, og krav til innsyn. Dette kurset forbereder deg til teorieksamen for praksiskandidat.

Dette lærer du

Utdanningen følger offentlig læreplan i service- og administrasjonsfaget. Den omfatter tre kjerneelementer med tilhørende kompetansemål.

Lønnsomhet og utvikling

Kjerneelementet lønnsomhet og utvikling handler om hvordan ulike faktorer kan bidra til høyere effektivitet, kvalitet og lønnsomhet i virksomheten. Det handler også om å følge regelverk for arbeidslivet og for helse, miljø og sikkerhet. Videre handler kjerneelementet om å oppfylle miljøkrav og bruke ressurser effektivt.

Organisasjon og virksomhetsstøtte

Kjerneelementet organisasjon og virksomhetsstøtte handler om å planlegge, organisere, legge til rette for og utføre oppgaver som støtter styring og drift av virksomheter. Kjerneelementet innebærer å forstå og arbeide etter målene og kjerneoppgavene til virksomheten. Videre handler kjerneelementet om hvordan organiseringen av virksomheten påvirker drift og arbeidsoppgaver.

Kommunikasjon og service

Kjerneelementet kommunikasjon og service handler om å gjøre administrative prosesser stadig bedre og mer brukervennlige. Kjerneelementet innebærer å tilpasse kommunikasjon og service til brukere internt og eksternt og om å representere virksomheten.

For kontakt eller mer informasjon om Service- og administrasjonsfaget, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

For å kunne ta fagprøven, må du ha bestått teorieksamen, og dokumentere minimum fem års relevant arbeidserfaring. Det er Fagopplæringskontoret i fylket du bor i som vurderer og godkjenner praksisen din og som arrangerer fagprøven.

Bestått fagprøve fører frem til fagbrev.

Opptakskrav/Søknad

Kurset passer for deg som har allsidig praksis fra arbeid innen kontor- og administrasjon og som ønsker fagbrev.

For å ha utbytte av kurset, anbefaler vi at: 

  • Du har fullført grunnskole 
  • Har du grunnskole fra land utenfor Norden, bør du ha norskferdigheter skriftlig og muntlig på minimum B1-nivå 
  • Du har relevant arbeidserfaring i faget, minimum 2-3 år  

Eksamen

Som praksiskandidat tar du en teorieksamen i lærefaget. Eksamen arrangeres to ganger i året.

Finansiering

Pris: 17 650,-

På enkelte steder er utdanningen godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse. Søknad sendes elektronisk til lånekassen på www.lanekassen.no.

Er du medlem i en fagorganisasjon, vil de fleste ha stipendordninger du kan søke på.

Folkeuniversitetet

Folkeuniversitetet

Folkeuniversitetet – din nærmeste medspiller for livslang læring

Livslang læring er viktig i et samfunn hvor folk skal trives og utvikle seg. Derfor ønsker Folkeuniversitet å gi alle muligheten til å komme nærmere den de ønsker å være - enten det innebærer å velge utdanning for første gang, få påfyll på den utdanningen de allerede har eller å velge et nytt utdanningsløp. Folkeuniversitetet er en ideell organisasjon som brenner for å levere kunnskap til voksne.

Folkeuniversitetet finnes i alle landets fylker, og er medlem av et offentlig godkjent studieforbund. Her kan du ta alt fra universitet- og høgskolestudier til yrkesrettede kurs, fagskoleutdanninger, mesterutdanning og videregående opplæring. I tillegg tilbyr de et bredt spekter av nettstudier. De fleste utdanningene har rullerende opptak hele året!

Samarbeid med norske universitet og høgskoler

Folkeuniversitetet samarbeider med en rekke universitet og høgskoler, og tilbyr derfor flere utdanninger med studiepoeng.

Felles for alle er fleksibiliteten – både når det gjelder oppstart, søknadsfrist og studieprogresjon. Du skal finne en utdanning som passer for deg, enten du er ung heltidsstudent, har omsorgsoppgaver i hjemmet eller er helt eller delvis i jobb.

Fagskoler og Mesterutdanningen

Blant de mange utdanningsmulighetene ved Folkeuniversitetet finner du også fagskoleutdanninger. Dette er korte og yrkesrettede utdanninger for deg som har fag-/ svennebrev eller relevant praksis (realkompetanse) innen aktuelt fagområde.

Ta opp fag eller videregående opplæring

På Folkeuniversitetet kan du også ta opp fag fra videregående, slik at du får generell eller spesiell studiekompetanse. Dette er studieforberedende fag, og du vil gå opp til eksamen som privatist.

Yrkesrettede kurs og utdanninger

Du kan også ta ulike yrkesfaglige utdanninger, som blant annet barne- og ungdomsarbeider, helsefagarbeider, kontor- og administrasjonsarbeider, kokk, eller service- og samferdselfag.

Er du over 23 år og har 5 års praksis kan du gå opp til fagprøve uten fellesfagene som praksiskandidat.

Vis alle utdanninger fra Folkeuniversitetet

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Service- og administrasjonsfaget.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.