Master

Master i økonomi og administrasjon

Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Master i økonomi og administrasjon

Relevant kompetanse og sterke ferdigheter. Skreddersy mastergraden ut fra interesser og karriereplaner.

Masterstudiet i økonomi og administrasjon bygger på det treårige bachelorstudiet i økonomi og administrasjon. Fullført mastergrad gir tittelen siviløkonom.

Masterstudiet er fleksibelt, og du har stor frihet til å sette sammen graden etter eget ønske. Mastergraden gir et solid grunnlag til å jobbe som spesialist, rådgiver eller leder i nær alle bransjer.

Programstruktur

Spesialisering

Består av obligatoriske og valgfrie emner. Vi anbefaler at en tar de obligatoriske emnene i første eller andre semester. Antall obligatoriske emner varierer mellom de ulike spesialiseringene. Alle spesialiseringene inkluderer et obligatorisk emne i empirisk metode.

Valgfri del

Her kan en sette sammen en kombinasjon av emner etter eget ønske innenfor gitte rammer. Av disse må 22,5 studiepoeng være innenfor andre fagområder enn valgt spesialisering, dvs de kan ikke ha samme bokstavkode som spesialiseringen.

En kan også velge en støtteprofil (22,5-30 stp.) i henhold til det som er angitt i profilbeskrivelsen. Støtteprofilen kan ikke være innenfor samme fagområde som hovedprofilen. Studentene kan også bruke CEMS, Innovation school (30 stp.), Gründerskolen (30 stp.) eller Sosialt entreprenørskap (30 stp.) som støtteprofil.

Masteroppgave

Alle studenter skal i løpet av masterstudiene skrive en masteroppgave der man skal gå i dybden på én eller flere problemstillinger innen valgt spesialisering. Her får studentene trening i å tenke og arbeide selvstendig med et tema som de selv har valgt.

Anbefalt studieløp

  1. Semester: 30 stp. spesialisering
  2. Semester: 15 stp. spesialisering + 15 stp. valgfrie emner/støtteprofil
  3. Semester: 30 stp. valgfrie emner/støtteprofil/utveksling
  4. Semester: 30 stp. masteroppgave
Norges Handelshøyskole
Helleveien 30
5045 Bergen

Vil du studere økonomi og administrasjon eller bli siviløkonomi? Norges Handelshøyskole (NHH) har landets ledende fagmiljø for forskning og utdanning innen økonomi og administrasjon. NHH fokuserer på kvalitet og praktisk relevans, og tilbyr master i regnskap og revisjon og siviløkonomutdanning....

Les mer og vis alle utdanninger ved Norges Handelshøyskole

Highlights