Vis studentum.no som: Mobil

Økonomi og administrasjon

Oslo Nye Høyskole
Sammendrag
Bachelor
Nettstudier, Oslo
3 år
Heltid
Støttet av lånekassen
Klasserom, Nettstudier
Startdatoer
Nettstudier
Høst og vår

Oslo
Høst

Økonomi og administrasjon

Bachelor i økonomi og administrasjon

Verden er i stadig endring, og grunnleggende økonomi- og virksomhetsforståelse er viktigere enn noen gang. Dette studiet passer bra for deg som har interesse for forretningsliv, og som ønsker å lære mer om ledelse, finans, økonomi og analyse.

Hva lærer du? 

En bachelorgrad i økonomi og administrasjon er et tverrfaglig studium som byr på mange spennende jobbmuligheter etter endt utdanning. Du får innsikt i områder som administrasjon og ledelse, organisasjonsliv, finans og økonomi. Graden er også enkel å bygge videre på. Det kan for eksempel være det første steget mot en siviløkonomtittel, og du kvalifiseres også til andre studier innen økonomi, administrasjon og ledelse.  

I løpet av tre år tilegner du deg kunnskap innen økonomi og administrasjon, samt forskningsmetoder og et fokus på hvordan økonomiens teorier kan gi forståelse for, og anvendes praktisk i samfunnet. 

Du lærer blant annet: 

 • hvordan kapitalmarkedene og verdipapirer fungerer, hvordan virksomheter finansieres og investeringer vurderes
 • hvordan økonomiske styringsverktøy brukes og hvordan regnskap utarbeides, rapporteres og analyseres
 • hvordan virksomheter utvikler og iverksetter strategier, hvordan de organiseres og ledes, samt hvordan produkter og tjenester markedsføres og posisjoneres
 • hvordan markedet fungerer, hvordan konsumenter og produsenter treffer sine valg, og hvordan disse påvirkes av økonomisk politikk, teknologi og internasjonale rammebetingelser
 • hvordan virksomheter startes, utvikles og endres i tråd med behov, juridiske rammer og forventninger i samfunnet, slik som for eksempel bærekraft, globalisering, innovasjon og teknologiutvikling
 • du tilegner deg grunnleggende kunnskap i matematikk, statistikk og samfunnsvitenskapelig metode, samt forståelse for hvordan metodiske verktøy brukes i forbindelse med innhenting, organisering og analyse av data

 

Internship

Et internship kan gi deg en unik mulighet til å tilegne deg praktisk arbeidserfaring innenfor en bedrift eller organisasjon som er relevant for akkurat deg. Det gjør deg bedre rustet for arbeidslivet, og er en gyllen mulighet til å opprette et nettverk og bygge CV. 

For kontakt eller mer informasjon om Økonomi og administrasjon, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Hva kan du jobbe som?

Relevante arbeidsgivere kan for eksempel være i konsulenthusene, i privat næringsliv og kommunale og statlige etater og organer. Typiske eksempler kan være innen ledelse, finans og HR, i bedrifter som DNB, Innovasjon Norge, PWC, Ernst & Young og Orkla, i administrativ stilling på skole eller sykehus, eller i departementene.

Hvor du ender opp etter studiene avhenger ikke kun av utdanningen din, men også hva du har gjort ved siden av studiene. På økonomi og administrasjon er vi opptatt av å legge til rette for, og oppfordre studentene våre til å engasjere seg ved siden av studiene, i for eksempel foreningene våre. Vi arbeider for å skape en god kontakt med potensielle arbeidstakere, og bidrar med innspill til hvordan studentene våre kan gjøre seg mer attraktive for fremtidige arbeidsgivere.  

Dette er noe av det du kan jobbe med etter endt utdanning:

 • Finans
 • HR
 • Ledelse
 • Regnskap
 • Budsjettarbeid
 • Økonomisk analyse
 • Markedsføring og salg

 

Eksempler på bransjer du kan jobbe i:

 • Bank
 • Forsikring
 • Revisjon 
 • Meglerhus
 • Konsulentvirksomhet
 • Reiseliv
 • IT
 • Industribedrifter

Opptakskrav/Søknad

 • Generell studiekompetanse.
 • Du kan også søke med 23/5-regelen eller realkompetanse.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad, 180 studiepoeng.

Hvorfor velge Oslo Nye Høyskole?

Nettbaserte forelesninger

Støttet av lånekassen

Ettertraktet utdanning

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Økonomi og administrasjon.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Oslo Nye Høyskole

Spennende studiemuligheter ved Oslo Nye Høyskole

Oslo Nye Høyskole tilbyr fleksibel utdanning som legger til rette for læringsglede og livslang læring.   

Oslo Nye Høyskoles samfunnsoppdrag er forskning og utdanning av høy kvalitet. På campus i Oslo eller på nett. Vi er en uavhengig breddehøyskole med et moderne og fremtidsrettet studietilbud innen psykologi, helse, økonomi og administrasjon, samt statsvitenskap og internasjonale relasjoner. Høyskolen tilbyr en rekke studieprogram på master-, bachelor-, bachelorgradsenkeltemne- eller årsenhetsnivå. 

Høyskolen består av fire institutt: 

 • Institutt for psykologi 
 • Institutt for statsvitenskap og internasjonale relasjoner
 • Institutt for helsefag
 • Institutt for økonomi og administrasjon

 

Utdanninger i Oslo ved ONH

Campus i Oslo finner du sentralt i byen, på urbane St. Hanshaugen. Høyskolen er preget av positive og ivrige studenter og ansatte som sørger for et godt læringsmiljø. Som student på Oslo Nye Høyskole blir du oppfordret til å engasjere deg ved siden av studiene i for eksempel studentdemokratiet, gjennom sosialkomiteen, studentrådet, linjeforeningene og fadderstyret.

Nettstudier ved ONH

Som nettstudent har du en fleksibel studiehverdag hvor du selv kan velge når og hvor du vil studere. Få kompetanse med enkeltemner, bygg videre på årsstudium, eller ta en hel bachelorgrad på nett. 

Som nettstudent blir du godt tatt vare på. Du får din egen nettlærer, og via læringsplattformen Qybele har du tilgang til mange hundre undervisningsvideoer, fagchat, og mulighet til å danne kollokviegrupper med andre
studenter.

Vi har to oppstartsperioder for nettstudier i året, du kan starte mellom 15. desember og 1. februar, eller mellom 1. august og 15. september.

Studier i utlandet gjennom ONH

ONH Education, en underenhet av Oslo Nye Høyskole, samarbeider med universiteter i mange land, og hjelper deg på veien til ditt drømmestudium. Å studere i utlandet gir deg ikke bare en utdanning – du får opplevelser for livet og et unikt utgangspunkt for en spennende karriere.

Noen av studieløpene starter med et undervisningsår på campus hos oss i Oslo før du drar videre til utlandet. Gjennom ONH Education kan du studere til å bli lege, tannlege, veterinær, fysioterapeut eller kiropraktor. Du kan også ta en bachelorgrad i mange forskjellige fagområder i Australia, eller dra et semester på utveksling.

Vi hjelper deg med alt det praktiske rundt søknad og følger deg gjennom prosessen og frem til avreise. Alle samarbeidsuniversitetene våre er godkjent for støtte av Lånekassen.

Vis alle utdanninger fra Oslo Nye Høyskole

Kontaktinformasjon til Oslo Nye Høyskole

Oslo Nye Høyskole

Lovisenberggata 13
0456 Oslo

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Økonomi og administrasjon:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!