Bachelor

Bachelor i økonomi og administrasjon

Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Bachelor i økonomi og administrasjon

Vårt største bachelorprogram gir deg både de grunnleggende verktøyene du trenger som økonom og mulighet til å fordype deg basert på egne interesser.

Hva lærer du?

Det treårige bachelorstudiet i økonomi og administrasjon har værtNorges mest søkte studium i flere år. Du lærer å bruke ressurser effektivt og bærekraftig, og å se potensiale for verdiskaping. 

Studiet er bygget opp av kurs fra fire fagområder:

  • Bedriftsøkonomi
  • Samfunnsøkonomi
  • Strategi og ledelse
  • Metode

I tillegg skal du ha kurs i etikk og rettslære. 

Valgfag utgjør 25 prosent av bachelorgraden. Valgfagene gir mulighet for bredde og fordypning etter egne interesser.  

Når du har fullført bachelorgraden, er du garantert plass på Masterstudiet i økonomi og administrasjon (siviløkonom) eller Masterstudiet i regnskap og revisjon. Du er også godt kvalifisert for masterstudier i utlandet, eller du kan velge å avslutte studiene med en bachelorgrad. 

Hva kan du bli? 

Økonomiutdanning fra NHH gir svært gode jobbmuligheter, og NHH-kandidater er ettertraktet i nær alle bransjer. Undersøkelser viser at 9 av 10 får relevante jobber kort tid etter master. Mange får jobbtilbud før de er ferdig med NHH-graden.

Mange starter karrieren som konsulent eller innen revisjon, bank og finans. Stadig flere får jobb innen teknologi/IT. Andre jobber i departementer og administrasjon, og innen media/PR, energi- og ressursforvaltning. Ønsker du å jobbe med innovasjon og bærekraft er NHH et bra sted å starte. 

Norges Handelshøyskole
Helleveien 30
5045 Bergen

Vil du studere økonomi og administrasjon eller bli siviløkonomi? Norges Handelshøyskole (NHH) har landets ledende fagmiljø for forskning og utdanning innen økonomi og administrasjon. NHH fokuserer på kvalitet og praktisk relevans, og tilbyr master i regnskap og revisjon og siviløkonomutdanning....

Les mer og vis alle utdanninger ved Norges Handelshøyskole

Highlights