Spania – språkkurs og studier

Spania - Flamenco, vin og okseløp

Spania handler ikke bare om sol, strender, tapas, vennlige mennesker, kultur og fantastiske bygninger. Spania er også det tredje mest populære studielandet for studenter fra både Europa og Amerika. Studentpopulasjonen er variert og multikulturell og utdanningssystemet velutviklet med en rekke skoler og universiteter som i dag er internasjonalt anerkjent for sin standard. Spania er også det perfekte stedet for deg som vil studere spansk som fremmedspråk. Her har du et endeløst tilbud av kurs å velge mellom
Viser 1-20 av 75 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-20 av 75 treff
1
2
3
4

Ta en utdanning eller et språkkurs i Spania

Å studere utenlands er en unik mulighet til å skaffe seg nye erfaringer. Du blir kjent med en ny kultur og du lærer et fremmed språk, men best av alt, du får minner som varer hele livet og venner fra alle verdens hjørner. Denne informasjonen er for deg som er interessert i Spania.

Å studere utenlands er en spennende og viktig tid, og før du legger alle planer er det lurt å kjenne til all informasjon som er nødvendig for å gjøre ditt opphold så smidig, innholdsrikt og bra som mulig!

Det kan være vanskelig å finne relevant informasjon om alt du trenger før du bestemmer deg for hvor du ønsker å studere, hvilke universitet og hvilke utdanning. I tillegg til alt dette trenger du også informasjon om boforhold, finansiering, forsikringer og lignende. Vi har samlet en hel del informasjon og tips som du kan lese om her. Lykke til!

Spania – et av verdens mest populære studieland

Spania handler ikke bare om sol, strender, tapas, vennlige mennesker, kultur og fantastiske bygninger. Spania er også det tredje mest populære studielandet for studenter fra både Europa og Amerika. Studentpopulasjonen er variert og multikulturell og utdanningssystemet velutviklet med en rekke skoler og universiteter på flere nivå. I løpet av de 25 siste årene har antall universiteter i Spania økt betydelig, og i tillegg har det tilkommet en hel del private universiteter og business skoler som i dag er internasjonalt anerkjent for sin standard.

Det er i dag 73 universiteter i Spania hvorav 40 er offentlige, 23 er private, og de resterende 7 tilhører den katolske kirken. Flest universiteter finner du i Madrid med hele 13 universitet, Barcelina har åtte, og i Valencia finner du fire. Flere av de eldste universiteter i verden er lokalisert i Spania.

Spania er også det perfekte stedet for deg som vil studere spansk som fremmedspråk. Her har du et endeløst tilbud av kurs å velge mellom. 400 millioner mennesker har spansk som morsmål, og det er det offisielle språket i hele 20 land.

Utdanningssystemet – bachelor og master

Spania er i ferd med å legge om sitt utdanningssystem på samme måte som Norge gjorde under Kvalitetsreformen i 2003. De har nå tatt i bruk ett- og toårige mastergrader, kalt Master oficial, samt fireårige bachelorgrader med tittelen Grado. Hvert studieår gir, som i Norge, 60 ECTS (studiepoeng).  Nå i overgangsfasen vil det finnes programmer på både gammel og ny struktur.

En utdannelse ved et offentlig lærested i Spania koster ingen skolepenger, men man må derimot betale en studieavgift på 800 € per år. Lånekassen støtter utdanning ved offentlige godkjente læresteder, samt offisielle titler som gir uttelling i studiepoeng.

Spania har for eksempel en offisiell mastergrad som heter Master Oficial som Lånekassen støtter. Men universitetene kan også ha egne uoffisielle mastergrader som kalles Master titulo proprio. Disse regnes ikke som mastergrader i Norge, og vil derfor ikke være berettiget til støtte fra Statens Lånekasse for Utdanning.

Man kan få støtte til utveksling.

Søknadsprosessen

For søknad om opptak til en bachelorgrad ved en offentlig skole, må du først registrere deg hos UNED. Deretter kan du søke direkte til universitetet.

Vær oppmerksom på at det i Catalunya finnes et sentralisert opptak. 

For søknad til Master oficial, søker du derimot direkte til universitetet og legger ved vitnemål, anbefalingsbrev og motivasjonsbrev. Fristene varierer, men er ofte ikke før juni/juli.

Studieåret i Spania går fra slutten av september/begynnelsen av oktober fram til juni. Det er stort sett kun studiestart om høsten, bortsett fra til noen mastergrader og til utveksling/delstudier.

Spanskkunnskaper

Dersom du ønsker å ta din utdannelse ved et spansktalende universitet eller høgskole, kreves det naturlig nok også et visst nivå på dine spanskkunnskaper. Med unntak av enkelte mastergrader og opplegg for utvekslings-studenter, foregår undervisingen på spansk Du skal kunne følge undervisningen, delta i diskusjoner og skrive oppgaver, alt på det spanske språket. For opptak kreves det derfor at man kan framlegge et språkbevis som viser ditt nivå. DELE eksamenskurs  er den spanske parallellen til Cambridge Examinations, TOEFL-testen og lignende tester.

DELE (Diplomas de Español como Lengua Extranjera)

DELE står for Diplomas de Español como Lengua Extranjera, og er den offisielle testen i spansk som fremmedspråk. Testen kan du ta ved nesten alle store spanske universiteter, og den arrangeres to ganger per år, en gang i mai og en i november. Du melder deg opp via et registreringsskjema som finnes på universitetene som arrangerer testen. Her legger du ved bevis på at du ikke er statsborger i et spansktalende land, og betaler en registreringsavgiften. Avgiften ligger på mellom 95 og 135 Euro, avhengig av hvilke testnivå du skal ta, basic, medium, eller avansert. 

En rekke språkskoler tilbyr DELE eksamensforberedende kurs. Så lenge skolen er godkjent, og så lenge kurset foregår i det landet der du skal ta din høyere utdanning, er disse kursene berettiget støtte fra Statens Lånekasse

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!