Bachelor

Bachelor i ernæring

Atlantis Medisinske Høgskole, i Oslo (+2 studiesteder)
Varighet
3 år fulltid/6 år deltid, 180 studiepoeng
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
3 år fulltid/6 år deltid, 180 studiepoeng
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Bachelor i ernæring

Bachelor i Ernæring

Er du interessert i helse og kosthold, og nysgjerrig på hvordan ernæring påvirker oss? Studiet gir deg kunnskap om sammenhenger mellom kosthold, næringsstoffer og helse på cellenivå, individnivå og samfunnsnivå.

Et godt kosthold er av stor betydning for helsen gjennom hele livet. Det er i dag økende forekomst av livsstilssykdommer som diabetes type 2, metabolsk syndrom, dyslipidemier og høyt blodtrykk i befolkningen. I tillegg har det de siste tiårene vært en kraftig økning i overvekt og fedme. Dette er tilstander som kan forebygges ved livsstilsendring, inkludert et godt kosthold. Med en bachelor i ernæring får du nødvendig kompetanse for arbeid med sykdomsforebygging og helsefremmende arbeid.

Bachelorgraden ved Atlantis Medisinske Høgskole tar sikte på å utdanne kandidater med høy kompetanse om næringsstoffer og kosthold i en helsefremmende og sykdomsforebyggende sammenheng. Studiet fokuserer derfor på betydningen av ernæring og kosthold for helsen gjennom hele livsløpet, med særlig vekt på forebygging av livsstilsykdommer.

Fagområdet inkluderer kunnskap om kjemi, biokjemi, anatomi, fysiologi, sykdomslære, psykologi, kommunikasjon og vitenskapelig metode. I tillegg lærer du beskrivelse og analyse av forekomst, årsaker og konsekvenser av ernæringsproblematikk. Offisielle anbefalinger for ernæring og kosthold står sentralt i faget. Innsikt i vitenskapelige metoder innen medisinsk og ernæringsvitenskapelig forskning er grunnleggende i fagområdet, som gjør at studiet er nært knyttet opp mot andre medisinske fag.

Bachelor i ernæring er et studium som gir ernæringsfaglig grunnkompetanse. Studiet inkluderer også helsekommunikasjon, og gir ferdigheter innen kostvurdering og veiledning i et forebyggende perspektiv.

Studiets oppbygning
De to første semestrene i bachelorgraden tilsvarer årsstudium i grunnleggende medisin, et studium som tilbys ved alle tre avdelinger ved AMH. Du kan derfor fritt velge om du ønsker å ta første og/eller andre semester ved vår avdeling i Oslo, Spania eller som nettstudier. Gjennom de to første semestrene vil du få grunnleggende kunnskap i anatomi, fysiologi og sykdomslære.

Oppstart av de to siste årene av bachelorgraden ved avdeling Oslo og Spania avhenger av studenttallet. Ved lavt studenttall må bacheloren fullføres på nettskolen.

Nettstudenter som ønsker å gå over til skolestudier i Oslo eller Spania må være oppmerksom på at dette kun er mulig ved oppstart i høstsemesteret. I nettstudiene vil det kunne være obligatoriske samlinger ved skolen i Oslo, og nettstudenter må derfor være innstilt på å komme til skolen en til tre ganger i året.

Er du usikker på om en bachelorgrad i ernæring er noe for deg? Oppbyggingen av studiet ved AMH gjør det mulig for deg å søke på årsstudium i grunnleggende medisin til å begynne med. Etter fullført årsstudium kan du avgjøre om du ønsker å fortsette med en bachelorgrad eller ikke. Om du vil fortsette med en bachelorgrad ved AMH etter bestått årsstudium, søker du opptak til det andre året av bachelorutdanningen. 

For kontakt eller mer informasjon om Bachelor i ernæring, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Jobbmuligheter

Med en bachelor i ernæring fra Atlantis Medisinske Høgskole (AMH) har du kompetanse til å jobbe helsefremmende og forebyggende med ernæring i offentlig og privat sektor. Utdanningen skal kvalifisere til arbeid med forebyggende kostveiledning og gi kompetanse i helsekommunikasjon.

En bachelorgrad i ernæring fra AMH gir grunnkompetanse for arbeid ved blant annet opplysningskontorer, innen næringsmiddelbransjen og i matvareindustrien. Flere av våre tidligere studenter har valgt å etablere seg som selvstendig næringsdrivende og tilbyr veiledning, kurs og foredrag om kosthold og ernæring.

Bachelor i ernæring gir ikke autorisasjon som helsepersonell.

Videre utdanning

Det er flere muligheter for videre utdanning etter en bachelor i ernæring.Bachelorstudenter fra AMH kan kvalifisere til opptak ved en rekke spennende masterprogrammer, blant annet ulike studier med fokus på folkehelse og helsefremmende arbeid. Her er det mange aktuelle muligheter for deg som ønsker å jobbe forebyggende innen folkehelse og ernæring.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskravet til studiet er generell studiekompetanse.

Søkere som ikke har generell studiekompetanse kan få vurdert om de kvalifiserer for opptak til studier med bakgrunn i realkompetanse, dispensasjon eller betinget opptak.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelor i ernæring, 180 studiepoeng

Kostnader

Alle studiene ved høyskolen er offentlig godkjente. Det betyr at studentene kan søke om fullt lån og stipend i Lånekassen.

Studieavgift for stedlige og nettbaserte studier, studieåret 2023/2024:

Studieprogram Pr. semester
Bachelor fulltid 42 000
Årsstudium fulltid 42 000
Halvårsstudium fulltid 42 000
Bachelor deltid 21 000
Årsstudium deltid 21 000
Halvårsstudium deltid 21 000

Hvorfor velge Atlantis Medisinske Høgskole?

Rullerende opptak

Støttet av lånekassen

Friår med mening

Reportasje

Studier innen medisin ved Atlantis Medisinske Høgskole

Fride Uthaug Reite er student på Bachelor i medisin ved Atlantis Medisinske Høgskole (AMH). Hun skal senere søke medisinutdanning i Polen, og ønsker deretter å jobbe som lege i Norge.

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Bachelor i ernæring.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
Atlantis Medisinske Høgskole
Trondheimsveien 2
0560 Oslo

Helsekunnskap for fremtiden Atlantis Medisinske Høgskole (AMH) er en relativt liten høyskole med et godt studiemiljø, tett oppfølging og kort avstand mellom studenter og ansatte. Hos oss blir du sett, og vi er opptatt av at du skal lykkes! Vi...

Les mer og vis alle utdanninger ved Atlantis Medisinske Høgskole

Highlights