Vis studentum.no som: Mobil

Ergoterapi - Bachelor

VID Sandnes
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Oppstart: August - Sandnes
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Ergoterapi - Bachelor

Bachelor i ergoterapi

Bachelor i ergoterapi – VID Sandnes

Ønsker du å bidra til at mennesker i alle aldre skal ha mulighet til å leve et aktivt liv og delta i samfunnet, gjerne gjennom trening og tilrettelegging? 

Utfordringene i helsevesenet blir stadig større og mer komplekse og samfunnet har et stort behov for flere dyktige og løsningsorienterte ergoterapeuter.

Hva gjør en ergoterapeut?

Ergoterapeuter er eksperter på aktivitet og deltagelse, og arbeider for at alle skal kunne delta og være mest mulig aktiv i lek, læring, arbeid og hverdag.

Hva lærer du?

Velger du å studere ergoterapi, vil du lære å forstå sammenhengen mellom aktiviteter i hverdagen og helse. Kunnskap om hvordan motivasjon og funksjon i samspill med miljøet hemmer og fremmer aktivitet, er grunnlaget for ergoterapeuters arbeid.

Noen sentrale temaer er funksjons- og aktivitetsanalyse, terapeutisk bruk av aktivitet og tilpassing av fysiske og sosiale omgivelser. Studiet inkluderer emner fra psykologi, samfunnsfag og pedagogikk, anatomi, fysiologi og sykdomslære, etikk, vitenskapsteori og forskningsmetoder.

Hvorfor velge ergoterapi?

  • Hvert årskull har et klasseromsmiljø på 40 studenter.
  • Som student ved VID blir du sett og hørt, og det sikrer deg en tett læreroppfølging i studietiden.
  • Varierte former for undervisning der blant annet ferdighetstrening er i fokus.
  • Kombinasjon mellom teori og praksis i flere emner.
  • Mulighet for å ta praksis eller deler av utdanningen i utlandet.
  • Høgskolelokalene er sentralt plassert midt i Sandnes og det tar knappe fem minutter til høgskolen fra toget på Sandnes stasjon.

Praksis

I praksisperioder møter studentene direkte på praksisplassen. Ergoterapistudiet har i hovedsak praksisplasser i hele Rogaland, samt Aust- og Vest Agder og Telemark. Det er også mulighet for praksis i utlandet, for eksempel i land som Danmark, Spania, Malta, Madagaskar og USA.

"Det er utrolig gøy å studere ergoterapi i Sandnes. Jeg gleder meg til å bli ergoterapeut og å kunne utgjøre en stor forskjell for dem jeg skal jobbe med. Som ergoterapeut får jeg et meningsfullt yrke."

– Hilde Lamo, student, VID vitenskapelige høgskole

Karrieremuligheter

Med en bachelorutdanning i ergoterapi vil du ha muligheter for spennende arbeidsmuligheter i både offentlig og privat sektor. Ferdig utdannende ergoterapeuter har en bred og allsidig kompetanse som gjør at de ikke bare arbeider i helsetjenesten, men også innen utdanning, kultur og fritid og teknisk etat.

Bli med på en spennende og positiv fagutvikling: Ergoterapi lovfestes som tjeneste i kommunehelsetjenesten fra 2020. De siste årene har det blitt opprettet flere hundre nye stillinger årlig i Norge.

For kontakt eller mer informasjon om Ergoterapi - Bachelor, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Etter endt bachelor kan du ta videre spesialisering innen ergoterapi innen ulike videreutdanninger, masterstudier og doktorgradsstudier. Spesialistgodkjenning kan oppnås innenfor barns helse, eldres helse, arbeidshelse, folkehelse, somatisk helse, psykisk helse og allmennhelse.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse. 

Det er mulig å søke med realkompetanse. Det gjelder søkere over 25 år. Se VIDs realkompetansekrav.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng)

Kostnader

Heltid

Semesteravgift: Kr 460
Kopiavgift/Studentråd: Kr 320
Studieavgift: Kr 5600
Totalt per semester: Kr 6380

Videopresentasjon

VID har bachelorstudier innen sykepleie, ergoterapi, vernepleie, samfunnsfag, teologi og sosialt arbeid. I tillegg har VID mer enn 30 videreutdanninger og mastergrader. Du finner VID vitenskapelige høgskole i Bergen, Oslo, Stavanger og Sandnes.

   

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Ergoterapi - Bachelor.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

VID Sandnes

VID vitenskapelige høgskole

VID vitenskapelige høgskole - Sandnes

VID Sandnes

Diakonhjemmet Høgskole i Sandnes har blitt til VID Sandnes. VID Sandnes tilbyr studier innen helse, sosialfag og samfunnsfag, på bachelor- og masternivå, samt etter- og videreutdanninger.

Hva betyr VID?

VID står for vitenskapelig, internasjonal og diakonal og dette skal være kvaliteter som preger alle deler av høgskolen virksomhet.

Du trenger ikke være kristen for å studere ved VID. Studentene på høgskolen har mange ulike livssyn. At VID er en diakonal og kirkelig forankret høgskole betyr at høgskolen bygger på kristne grunnverdier. VIDs utdanninger forbereder studentene for en arbeidshverdag hvor man møter mennesker som ofte befinner seg i sårbare situasjoner.

Om VID vitenskapelige høgskole

VID vitenskapelige høgskole tilbyr ca 50 studieprogram fordelt på fire studiesteder i Oslo, Sandnes, Stavanger og Bergen. VID utdanner blant annet sykepleiere, sosionomer, ergoterapeuter, vernepleiere, familieterapeuter, prester og diakoner. Høgskolen tilbyr høyere utdanning, driver forskning og formidler kunnskap på høyt internasjonalt nivå innenfor helse- og sosialfag, samfunns- og kulturfag, pedagogikk, ledelse, diakoni og teologi.

Vis alle utdanninger fra VID Sandnes

Kontaktinformasjon til VID Sandnes

VID Sandnes

Studiested

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Ergoterapi - Bachelor:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Videreutdanning for sykepleiere

Er du utdannet sykepleier og ønsker å ta videreutdanning? Med en bachelor i sykepleie har du mange valgmuligheter. Få en oversikt her!

Les mer