Vis studentum.no som: Mobil

Ergoterapi - Bachelor

VID Sandnes
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Oppstart: August - Sandnes
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Ergoterapi - Bachelor

Bachelor i ergoterapi

Bachelor i ergoterapi – VID Sandnes

Ønsker du å bidra til at mennesker i alle aldre skal ha mulighet til å leve et aktivt liv og delta i samfunnet, gjerne gjennom trening og tilrettelegging? 

Utfordringene i helsevesenet blir stadig større og mer komplekse og samfunnet har et stort behov for flere dyktige og løsningsorienterte ergoterapeuter.

Hvorfor velge ergoterapi?

  • Hvert årskull har et klasseromsmiljø på 40 studenter.
  • Som student ved VID blir du sett og hørt, og det sikrer deg en tett læreroppfølging i studietiden.
  • Varierte former for undervisning der blant annet ferdighetstrening er i fokus.
  • Kombinasjon mellom teori og praksis i flere emner.
  • Mulighet for å ta praksis eller deler av utdanningen i utlandet.
  • Høgskolelokalene er sentralt plassert midt i Sandnes og det tar knappe fem minutter til høgskolen fra toget på Sandnes stasjon.

Praksis

I praksisperioder møter studentene direkte på praksisplassen. Ergoterapistudiet har i hovedsak praksisplasser i hele Rogaland, samt Aust- og Vest Agder og Telemark. Det er også mulighet for praksis i utlandet, for eksempel i land som Danmark, Spania, Malta, Madagaskar og USA.

Karrieremuligheter

Bachelorutdanning i ergoterapi gjør deg kvalifisert for et bredt utvalg av stillinger i offentlig og privat sektor. Mange ergoterapeuter arbeider med personer som på grunn av skade, sykdom, funksjonsnedsettelse eller andre forhold, er forhindret fra å utføre aktiviteter som er viktig for hverdagsliv og livskvalitet. Arbeidet kan innebære tilrettelegging av aktiviteter, kartlegging, trening, rådgivning, forvaltning, administrasjon, samfunnsplanlegging og utvikling og tilpassing av velferds- og assisterende teknologi.

Ergoterapi lovfestes som tjeneste i kommunehelsetjenesten fra 2020. Dette begrunnes i at våre politikere påpeker at ergoterapeuter er en viktig og nødvendig profesjon i fremtidens helse og omsorgstjenester.

Med en bachelorgrad i ergoterapi blir du autorisert helsepersonell med yrkestittel ergoterapeut. Ergoterapeututdanning er godkjent av Verdensforbundet for ergoterapeuter (WFOT) og gir deg mulighet til å søke arbeid som ergoterapeut i mange land i Europa og verden forøvrig.

Videre studier/jobbmuligheter

Etter endt bachelor kan du ta videre spesialisering innen ergoterapi innen ulike videreutdanninger, masterstudier og doktorgradsstudier. Spesialistgodkjenning kan oppnås innenfor barns helse, eldres helse, arbeidshelse, folkehelse, somatisk helse, psykisk helse og allmennhelse.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse. 

Det er mulig å søke med realkompetanse. Det gjelder søkere over 25 år. Se VIDs realkompetansekrav.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng)

Kostnader

Heltid, 2018-2019

Semesteravgift: Kr 460
Kopiavgift/Studentråd: Kr 270
Studieavgift: Kr 4500
Totalt per semester: Kr 5230

Videopresentasjon

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Ergoterapi - Bachelor.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

VID Sandnes

VID vitenskapelige høgskole

VID vitenskapelige høgskole - Sandnes

VID Sandnes

Diakonhjemmet Høgskole i Sandnes har blitt til VID Sandnes. VID Sandnes tilbyr studier innen helse, sosialfag og samfunnsfag, på bachelor- og masternivå, samt etter- og videreutdanninger.

Hva betyr VID?

VID står for vitenskapelig, internasjonal og diakonal og dette skal være kvaliteter som preger alle deler av høgskolen virksomhet.

Du trenger ikke være kristen for å studere ved VID. Studentene på høgskolen har mange ulike livssyn. At VID er en diakonal og kirkelig forankret høgskole betyr at høgskolen bygger på kristne grunnverdier. VIDs utdanninger forbereder studentene for en arbeidshverdag hvor man møter mennesker som ofte befinner seg i sårbare situasjoner.

Om VID vitenskapelige høgskole

VID vitenskapelige høgskole tilbyr ca 50 studieprogram fordelt på fire studiesteder i Oslo, Sandnes, Stavanger og Bergen. VID utdanner blant annet sykepleiere, sosionomer, ergoterapeuter, vernepleiere, familieterapeuter, prester og diakoner. Høgskolen tilbyr høyere utdanning, driver forskning og formidler kunnskap på høyt internasjonalt nivå innenfor helse- og sosialfag, samfunns- og kulturfag, pedagogikk, ledelse, diakoni og teologi.

Vis alle utdanninger fra VID Sandnes

Kontaktinformasjon til VID Sandnes

VID Sandnes


Tlf: +47 990 90 005
www.vid.no

Studiested

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Ergoterapi - Bachelor:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!