Vis studentum.no som: Mobil

Prosjektledelse kunst og kreativ næring

Høyskolen Kristiania Westerdals
Sammendrag
Heltid
3 år, 180 studiepoeng
Bachelor
Oppstart: August - Oslo
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Prosjektledelse kunst og kreativ næring

bachelor i Prosjektledelse kunst og kreativ næring

Få en grundig innføring i prosjektledelse i et kunstnerisk og kreativt miljø

Bachelor i prosjektledelse kunst og kreativ næring gir deg en bransjenær og praktisk innføring i det å lede et prosjekt eller en produksjon fra begynnelse til slutt.

De siste årene har man sett en vekst innen det kreative feltet generelt, og statistisk sett utgjør de kreative næringene en stadig større og mer betydelig del av den globale økonomien. Dette legger grunnlaget for et stadig økende behov for utdannede prosjektledere og andre administratorer som er spesialiserte innen kunst og kreative næringer.

En bachelor i prosjektledelse kunst og kreativ næring gir også et godt grunnlag for mer mulig forskningsaktivitet på feltet. Forskning om og innenfor kreative næringer (Creative Industries) er svært etterspurt.

Hva lærer jeg?

Studiet gir deg kompetanse innenfor prosjekt- og produksjonsledelse, økonomi, markedsføring, forhandlingsteknikk, samt god kunnskap om og forståelse for de ulike kreative bransjene. Det fokuseres også på innovasjon og entreprenørskap i kunst og kreative næringer som sentrale elementer for både arbeidsmetode, nyskaping og forskning.

Du vil få innsyn i og forståelse for kunst og kreative næringer gjennom undervisning og bransjebesøk. I tett samarbeid med både kreative bransjer og andre bachelorprogrammer jobber du med konkrete prosjekter og produksjoner innen eksempelvis:

Kunstbransjer som

 • Musikk
 • Dans
 • Teater
 • Opera og ballett
 • Visuell kunst og fri scenekunst

Kreative næringer som

 • Arkitektur
 • Design og mote
 • Forlagsbransjen
 • Film og TV
 • Radio
 • Spill
 • Festivaler og events

Karriere

Med en bachelorgrad i prosjektledelse kunst og kreativ næring har du opparbeidet deg et godt fundament for å jobbe med planlegging og ledelse av prosjekter og produksjoner innenfor scenekunstfeltet og ulike kulturelle og kreative næringer. Du kan eksempelvis jobbe med prosjekt- eller produksjonsledelse, koordinering, markedsføring og booking m.m.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng)

Kostnader

44 400 kr pr semester (med forbehold om endringer)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Prosjektledelse kunst og kreativ næring.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Høyskolen Kristiania Westerdals

Westerdals

Westerdals | Høyskolen Kristiania

Westerdals er nå en del av Høyskolen Kristiania, etter at Høyskolen Kristiania kjøpte Westerdals Oslo ACT i mars 2017. Westerdalsnavnet videreføres i fagområdene Design og kommunikasjon, Film og medier, og Musikk og scene. Westerdalskulturen med opptaksprøver og et høyt kreativt nivå videreføres også.

Historie

Putti Westerdal startet Westerdals Reklameskole i 1965 som tilbød kveldskurs i typografi, layout og collage. Tilbudet ble gradvis utvidet til kjente linjer som Art Direction og tekst og skribent. Fra 2002 het skolen Westerdals School of Communication, etter at Westerdals PR-skole kjøpte opp «Skolen for grafisk design» og «Wolff reklame- og designskole». I 2010 ble Westerdals rangert som en av verdens ti beste kommunikasjonsskoler av YoungGuns Schools of the Decade.

I 2011 ble Westerdals godkjent som høyskole av Utdanningsdirektoratet, og tok navnet Westerdals Høyskole. I 2012 kjøpte NITH høyskolen og i 2014 fusjonerte Westerdals Høyskole med de tidligere høyskolene NISS og NITH.  Sammen fikk de navnet Westerdals Oslo ACT.Les mer om Westerdals Oslo ACT i Dagens Næringsliv-artikkelen «Drømmefabrikken».

I 2017 ble Westerdals Oslo ACT kjøpt opp av Høyskolen Kristiania, som er en akkreditert høyskole med solid økonomi. Høyskolen er eid av en stiftelse, noe som betyr at alt overskudd går tilbake til høyskolen og blir investert til det beste for studentene.

Hos oss lærer du å gjøre ideer levende

Kreativitet er alt. Stoffet alt nytt lages av. Det er innovasjoner, kunst og ideer som forandrer hvordan vi tenker, kommuniserer og transformerer verden rundt oss. Uansett hva vi skal leve av fremover, er kreativitet avgjørende.

Men også kreativitet trenger retning og pleie. Westerdals utdanner de mest kreative talentene i landet, og hjelper deg å dyrke, utvikle og perfeksjonere din lidenskap og dine evner. Enten du drømmer om å bli grafisk designer, stylist, journalist, spilldesigner, filmskaper eller noe helt annet. Kanskje låtskriver? Vi vet hva som skal til for at du får drømmejobben!

Vår pedagogiske filosofi og faglige tilnærming handler om at du skal lykkes, både på eksamen og i arbeidslivet. På Westerdals lærer du å gjøre ideer levende. Det er det kreativitet i bunn og grunn handler om: at ideer blir til virkelighet.

Vis alle utdanninger fra Høyskolen Kristiania Westerdals

Kontaktinformasjon til Høyskolen Kristiania Westerdals

Høyskolen Kristiania Westerdals

Christian Krohgs gate 32
0186 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Prosjektledelse kunst og kreativ næring:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!