Vis studentum.no som: Mobil

Freds- og konfliktstudier

Kulturstudier
Sammendrag
Kortere studier
Pokhara
1 semester
Heltid
Støttet av lånekassen

Freds- og konfliktstudier

Studere Freds- og konfliktstudier i Nepal (& India)

Vil du studere et semester i tropiske Pokhara, Nepal? I tillegg til ti uker i Nepal kan du velge å utvide med fire uker i India.

Sammen med OsloMet tilbyr vi et fullt semester med freds- og konfliktstudier. Du får tilleggspoeng, 30 studiepoeng, lånekassefinansiering, fantastiske opplevelser og venner for livet.

Freds- og konfliktstudier gir en tverrfaglig innføring i studiet av prosesser som fører til konflikt og konfliktløsning, på lokalt, regionalt og globalt nivå, og med fokus på Sør Asia.

Viktige temaer for studiet

  • Konflikter i Sør-Asia, inkludert Sri Lanka, Kashmir og Afghanistan
  • Hva er freds- og konfliktstudier, og freds- og konfliktteori
  • Ulike konfliktnivåer, slik som personlig, etnisk, religiøs, nasjonal og internasjonal konflikt
  • Konflikthåndtering, konfliktløsning og konflikt-forvandling.
  • Gjenoppbygging og forsoning i etterkant av en konflikt
  • Ikke-vold og Gandhi-inspirerte filosofier
  • Kjønn og vold

Kurset gir grunnlag for årsaksforklaringer, kritisk analyse og reflekterte vurderinger omkring konfliktlinjer i dagens verden. Dette kombineres med en innføring i Nepals og Sør-Asias kulturer og samfunn, og bringer dermed våre egne opplevelser i Nepal nærmere pensumlitteraturen. Til sammen vil dette gi deg verdifulle erfaringer, ikke minst dersom du ønsker å jobbe med internasjonale spørsmål i fremtiden.

Feltstudier

Målet for studiet er at akademisk teori skal levendegjøres, og brynes mot det du selv opplever i Nepal. Dette skjer på ditt eget initiativ, men også organisert som feltstudier, der vi legger til rette for at du skal få kjennskap til konkrete og aktuelle eksempler som utfordrer de abstrakte begrepene forskerne strever med i sine bøker og forelesninger.

Slik forløper semesteret

  1. Selvstudieperioden: Før undervisningen begynner har du en selvstudieperiode da du skal gjøre deg kjent med pensum og skrive en kort oppgave.
  2. Undervisningsperioden i Nepal varer ti uker, med forelesninger, seminarer, felt-turer og gruppeoppgave.
  3. Hjemmeeksamen: Etter undervisningeperioden har du tre uker da du skal skrive hjemmeeksamen. Vi inviterer alle til å reise til Pondicherry India for å skrive oppgaven og nyte strandlivet der.

Selvstudiene og hjemmeeksamen kan du gjøre hvor som helst i verden, og med fordel i Nepal.

For kontakt eller mer informasjon om Freds- og konfliktstudier, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Videre studier

Studiet gir 30 studiepoeng som kan inngå i en treårig bachelorgrad ved universitet eller høgskole. Snakk gjerne med oss og din studieveileder om innpassning i din bachelorgrad. Flere universiteter tilbyr mastergrad i Freds- og konfliktstudier. Du kan også kombinere med et av våre studier i Ghana, Vietnam, Argentina og Costa Rica.

Opptakskrav/Søknad

Kontakt skolen for informasjon om opptakskrav og søknad.

Hvorfor velge Kulturstudier?

Rullerende opptak

Støttet av lånekassen

Friår med mening

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Freds- og konfliktstudier.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Kulturstudier

Studere i Asia, Afrika og Latin-Amerika | Kulturstudier

Vi gjør det enkelt og trygt å studere i utlandet - ett semester, studieår eller bachelor. Sammen med norske og utenlandske universiteter tilbyr vi engelskspråklige studier jorda rundt, med lånekassestøtte, studiepoeng og bolig.

Dette er Kulturstudier

Kulturstudier tilbyr semesterstudier innen samfunnsvitenskap og humaniora ved våre vakre studiesteder i Argentina, Ghana, Nepal, Costa Rica og Vietnam. Mer enn 8000 studenter har til nå gjennomført våre studier.

Med unntak av Buenos Aires er alle studiesentrene lokalisert i mellomstore byer. Stedene har vi valgt med henblikk på blant annet infrastruktur, lokal universitetspartner, trygghet og kulturell interesse. Her har vi personale som legger til rette for at ditt studieopphold skal bli interessant, morsomt og faglig utbytterikt.

Våre studenter får oppleve de beste foreleserne og seminarlærerne fra hele verden. Vi er svært stolte av vår dyktige undervisningsstab, som hvert semester sikrer at du som student får maksimalt utbytte av dine studier.

Historie

Kulturstudier ble startet i 1997 av en gruppe samfunnsvitere og humanister fra Universitetet i Oslo. Grunntanken har siden starten vært å tilby undervisning av høy faglig og pedagogisk kvalitet på studiesteder som byr på opplevelser som levendegjør og utfordrer det akademiske innholdet. Foruten gjennomgående svært godt faglig utbytte og nye venner sitter studentene igjen med erfaringer fra en annen kultur som mange vender tilbake til.

Kulturstudier har i dag kontorer i 7 land. Hovedkontoret ligger i Oslo. Vi har representasjonskontorer i Stockholm, Buenos Aires, Pokhara, Hoi An, San Isidro og Cape Coast.

Vis alle utdanninger fra Kulturstudier

Kontaktinformasjon til Kulturstudier

Kulturstudier

Borger Withs gate 9
0482 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Freds- og konfliktstudier:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!