Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Bachelor

Kulturvitskap

Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato

Kulturvitskap

Har du lyst å jobbe med flyktningar, i eit arkiv, på museum, eller kanskje i kunst- og kultursektoren? Då kan ein bachelorgrad i kulturvitskap hjelpe deg på veg.

Kulturen er til stades i alt vi gjer – i maten vi et, i omgangen vår med vener og familie, i haldningar til kropp og hygiene, ja, til og med i korleis vi går og står.  

Kulturvitskap er studiet av kvardagen og korleis menneske skaper meining i tilværet. Du lærer å analysere samtidsfenomen, men du får òg kunnskap om kulturhistoriske fenomen som til dømes magi og folketru. Vi kjem òg inn på korleis fortida er til stades i notida, ikkje berre som kulturarv og på museum, men som vanar og tradisjonar i kvardagslivet. 

  • Korleis er kulturen til stades i alt vi gjer – i for eksempel seksualiteten vår og haldninga vår til kropp, i maten vi et eller i bruken vår av sosiale medium?  
  • Kvifor kan kvardagskulturen seiast å vere fundamentet for heile samfunnslivet?  

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Bergen
Universitetet i Bergen
Postboks 7800
5020 Bergen

Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen er med sine vel 18 000 studenter og nær 4 000 ansatte et mellomstort europeisk universitet. Sentrale deler av campus ligger i sentrum av byen. Universitetet i Bergen er både et lærested og en forskningsinstitusjon som dekker de fleste fagområder,...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Bergen

Highlights