Lønn og fremtidsutsikter for Ferskvarehandler

En ferskvarehandler behandler og selger råvarer som sjømat, kjøtt og ost, og tilbereder mat til ferskvaredisken. Du gir også tilberedningstips til kunder.

Relaterte yrker: Barista Bartender Baker
Vanlige arbeidsoppgaver for en ferskvarehandler:
  • vurdere og behandle ferskvare, deriblant tilskjæring og finstykking av kjøttråvarer og sjømat til salg i butikk 
  • ferdigstille retter til cateringvirksomhet eller ferskvaredisken
  • produsere farse og deiger
  • lage mat med hjelp av forskjellige typer verktøy, maskiner og utstyr
  • presentere råvarer og ferdigretter på en
Les mer om Ferskvarehandler

Som ferskvarehandler har du gode kunnskaper om råvarenes egenskaper og de ulike bearbeidingsprosessene. Du må være serviceinnstilt, være god på hygiene og være flink til å kommunisere effektivt i et hektisk arbeidsmiljø.

Utdanning til fagarbeider er et yrkesfaglig løp i videregående opplæring.

* Kilde: utdanning.no
Gjennomsnittslønn
42 650 NOK *
Per måned
* Kilde: ssb.no
Gjennomsnittslønn for Ferskvarehandler

Menn tjener 13% mer enn kvinner
  • 42 650 NOK
  • 38 160 NOK
  • 43 740 NOK
Gjennomsnittslønn for alle kjønn per sektor
  • 42 650 NOK
Lønnsutvikling for Ferskvarehandler

Gjennomsnittslønnen for dette yrket har økt noe over tid
  • 31 020 NOK
  • 34 050 NOK
  • 34 740 NOK
  • 35 910 NOK
  • 36 730 NOK
  • 37 750 NOK
  • 40 200 NOK
  • 42 650 NOK

Gjennomsnittslønnen for dette yrket har økt noe over tid
  • 4 NOK

Gjennomsnittslønnen for dette yrket har økt noe over tid
  • 5 NOK
Annonser