Lønn og fremtidsutsikter for Ernæringskokk

Ernæringskokker lager mat ved storkjøkken og institusjoner, basert på kunnskap om ernæring, kosthold og helse.

Arbeidsoppgavene til ernæringskokker, tidligere kalt for institusjonskokker, er stort sett de samme som for restaurantkokker. Den største forskjellen er at ernæringskokken har kunnskaper om tilberedning og servering av spesialkost. 

Ernæringskokken har kunnskap om å tilpasse mat og retter etter ulike behov, allergier, intoleranser, livsstilssykdommer og kost

Les mer om Ernæringskokk

En ernæringskokk bør være glad i å lage mat, være nøyaktig og strukturert, samt kunne jobbe effektivt og planmessig. Kokkeyrket kan være fysisk krevende og det vil være en fordel å være i god form. Det er viktig å ha gode samarbeidsevner.

Utdanning til fagarbeider er et yrkesfaglig løp i videregående opplæring.

* Kilde: utdanning.no
Gjennomsnittslønn
39 930 NOK *
Per måned
* Kilde: ssb.no
Gjennomsnittslønn for Ernæringskokk

Menn tjener 3% mer enn kvinner
  • 39 930 NOK
  • 39 220 NOK
  • 40 380 NOK
Gjennomsnittslønn for alle kjønn per sektor

Gjennomsnittslønnen er 4% høyere i offentlig enn i privat sektor
  • 39 540 NOK
  • 41 300 NOK
Lønnsutvikling for Ernæringskokk

Gjennomsnittslønnen for dette yrket har økt over tid
  • 31 820 NOK
  • 32 240 NOK
  • 33 260 NOK
  • 34 580 NOK
  • 35 270 NOK
  • 36 530 NOK
  • 37 990 NOK
  • 39 930 NOK

Gjennomsnittslønnen for dette yrket har økt over tid
  • 3 NOK

Gjennomsnittslønnen for dette yrket har økt over tid
  • 3 NOK
Annonser