Viser 1-11 av 11 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-11 av 11 treff

Hvorfor burde jeg ta en utdanning innen helsesykepleie?

Er du opptatt av folkehelse og ønsker å jobbe med barn og unge? Vil du være med på å fremme unge menneskers egne styrker? En utdanning i helsesykepleie passer for deg som allerede er utdannet sykepleier og som ønsker å spesialisere deg innenfor forebyggende og helsefremmende arbeid. Du vil få kunnskap og forståelse for barn, unge og deres familier. Som utdannet helsesykepleier vil du ha en viktig rolle skolehelsetjenesten. Du vil ha kompetanse som gjør deg i stand til å planlegge, utøve og evaluere tiltak for hvordan denne kan utvikles i takt med folkehelsen. Du vil kunne vurdere helsebehov og sikre at brukere blir ivaretatt gjennom de utfordringer som kan oppstå.

Utdanninger innen helsesykepleie

Det finnes en rekke utdanningsmuligheter å velge mellom for deg som ønsker å bli helsesykepleier. Utdanningen retter seg mot deg som er utdannet sykepleier. Du kan både ta en videreutdanning og en mastergrad i helsesykepleie. Utdanningene tilbys på flere universiteter og høgskoler rundt om i landet. En videreutdanning i helsesykepleie vil kvalifisere deg til stillinger som helsesykepleier i kommunen, mens en mastergrad også vil gi deg metodisk kompetanse til forsknings- og utviklingsarbeid på fagområdet. I tillegg til dine tidligere studier, vil du forlenge ditt utdanningsløp med ett til to år. Utdanningen kan tas både deltid og heltid. En del av studieløpet vil være praksis hvor du tilegner deg kunnskap direkte fra helsestasjon og skolehelsetjenesten.

Personlige egenskaper

En utdanning innen helsesykepleie passer for deg som liker å jobbe med mennesker, da spesielt barn og unge. Du vil møte barn og unge som går gjennom vanskelige perioder i livet og bør derfor være god på å vise omsorg. Du må være en god lytter og kunne formidle kunnskap på en fornuftig måte, da flere av dine hovedoppgaver vil inkludere rådgivning og veiledning. Som helsesykepleier må du også være selvstendig og god på å samarbeide.

Jobbmuligheter

Kommunene i Norge vil alltid ha behov for helsesykepleiere, og som helsesykepleier vil du i hovedsak jobbe i kommunehelsetjenester innenfor områder som:

  • Helsestasjon
  • Skolehelsetjenester
  • Ungdomshelse
  • Vaksinasjonskontor og smittevern
  • Forskning og kvalitetsutvikling

Som helsesykepleier vil du ha en sentral rolle i kommunens folkehelsearbeid hvor du samarbeider både med barn, deres familier og andre yrkesgrupper i samfunnet. 

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!