Viser 1-6 av 6 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-6 av 6 treff

Jordmorutdanning

Vil du ta imot nye liv til verden? Da passer en jordmorutdanning for deg. Da er jordmor-programmet for deg. For å kunne søke jordmorutdanningen må du ha fullført og godkjent bachelor i sykepleie, autorisasjon som sykepleier, i tillegg til minst ett års relevant yrkespraksis.

Hva lærer du?

Jordmorutdanningen går over 2 år, etter endt sykepleierutdanning. Du vil få kunnskaper innen forskningsområder som blant annet fertilitet, seksualitet, graviditet, fødsel, amming, pleie, abort og prevensjon. Utdanningen består både av teori og praksis, og etter fullført studium kan du søke om autorisasjon som jordmor.

Personlige egenskaper

Det er viktig at du som person er mottakelig og har evnen til å forstå andre menneskers situasjon. Relasjonelle ferdigheter vil hjelpe deg med å få god kontakt med pasientene og skape trygghet. Du bør også være grundig, ettersom du vil få ansvar for pleie og omsorg av nybakte mødre og deres barn. Som jordmor må man også være forberedt på å pleie mennesker i forbindelse med abort. 

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!