Vis studentum.no som: Mobil

Økonomi og administrasjon (Siviløkonom) - Master

Norges Handelshøyskole
Sammendrag
Heltid
2 år, 120 studiepoeng
Master, 2 år
680 NOK
Ja

Økonomi og administrasjon (Siviløkonom) - Master

Siviløkonom

Siviløkonomutdanning på Norges Handelshøyskole - NHH

Masterstudiet i økonomi og administrasjon på NHH er et toårig studium som bygger på bachelorstudiet i økonomi og administrasjon eller tilsvarende studier. Studiet leder frem til graden master i økonomi og administrasjon - siviløkonom.

Alle studenter som har fullført en bachelorgrad i økonomi og administrasjon kan søke om opptak til masterstudiet ved NHH (må fylle fagkrav og karakterkrav). De som har fullført bachelorstudiet ved NHH er garantert direkte overgang til masterprogrammet i økonomi og administrasjon.

Les mer om NHHs bachelorstudium i økonomi og administrasjon her.

Siviløkonomstudiets struktur

Totalt teller studiet 120 studiepoeng. 90 studiepoeng dekkes av kurs og 30 studiepoeng av et selvstendig arbeid. Studiet er strukturert med totalt 12 kurs à 7,5 studiepoeng.

Hovedprofiler på master i økonomi og administrasjon

Master i økonomi og administrasjon - siviløkonom ved NHH har åtte ulike hovedprofiler, og studiet byr på svært fleksible muligheter slik at du som student kan skreddersy din egen fagprofil ut fra interesser og karriereplaner.

Som masterstudent skal du velge én av følgende hovedprofiler:

 • Økonomisk styring
 • Finansiell økonomi
 • Samfunnsøkonomi
 • Økonomisk analyse
 • Strategi og ledelse
 • Markedsføring og konkurranseanalyse
 • International Business
 • Energy, Natural Resources and the Environment

I tillegg til å velge en bestemt hovedprofil, skal studentene også velge en støtteprofil fra listen over. Du skal ta seks kurs innen hovedprofilen og fire kurs innen støtteprofilen. Et internasjonalt utvekslingsopphold, en CEMS Master in International Management (MIM) eller deltakelse på den nasjonale gründerskolen kan innpasses som støtteprofil. Utover dette skal studenten ta to kurs som velges blant alle kursene som tilbys på masterstudiet.

Selvstendig arbeid på NHH

Masterstudentene skal i løpet av studiet gjennomføre et selvstendig arbeid tilsvarende ett semesters arbeid (30 studiepoeng), der en går i dybden på én eller flere relaterte problemstillinger i tilknytning til den valgte hovedprofilen for master i økonomi og administrasjon - siviløkonom studiet. Gjennom det selvstendige arbeidet skal studenten opparbeide seg analysekompetanse på høyt nivå. Stikkord i denne sammenheng er forståelse, refleksjon og modning.

CEMS - Master in International Management (MIM)

NHH er norsk medlem i det prestisjefylte CEMS-nettverket - en strategisk allianse av 17 ledende handelshøyskoler i Europa og 50 internasjonale bedrifter. CEMS-alliansen består blant annet av ESADE Barcelona, Groupe HEC Paris, London School of Economics og Universitá Luigi Bocconi Milano.

De 50 internasjonale bedriftene i samarbeidet inkluderer blant annet StatoilHydro, Nokia, Shell, Deutsche bank og Adidas. NHH er den eneste norske institusjonen som tilbyr CEMS-mastergraden, en grad som gir deg et ekstra fortrinn i et stadig mer globalt arbeidsmarked.

For å oppnå en CEMS MIM grad i tillegg til din master i økonomi og administrasjon/siviløkonomgrad fra NHH, må du velge blant noen spesielt utvalgte kurs på NHH, ta et studieopphold i utlandet og gjennomføre et praksisopphold i en internasjonal bedrift. CEMS MIM graden er fullt ut integrert i master i økonomi og administrasjon - siviløkonom studiet ved NHH og kan kombineres med alle de hovedprofilene som tilbys.

Opptakskrav/Søknad

Hvem kan søke om Master i Økonomi og administrasjon ved NHH?

Du må ha en bachelor eller tilsvarende for å søke om mastergrad.

I den bachelorgraden må du ha fag innenfor disse emnene:

 • Metodefag
 • Administrasjonsfag
 • Samfunnsøkonomiske fag
 • Bedriftsøkonomisk analyse

Studiefakta, Tittel m.m

Master i Økonomi og Administrasjon - Siviløkonom

Kostnader

Det er gratis å studere ved Norges Handelshøyskole!

Når du studerer ved NHH er det eneste du må betale er ca 680 kroner i semesteret. Dette er penger som går til studentvelferd og kopiavgifter.

Norges Handelshøyskole

NHH

Norges Handelshøyskole

Vil du studere økonomi og administrasjon eller bli siviløkonomi? Norges Handelshøyskole (NHH) har landets ledende fagmiljø for forskning og utdanning innen økonomi og administrasjon.

NHH fokuserer på kvalitet og praktisk relevans, og tilbyr master i regnskap og revisjon og siviløkonomutdanning. Siviløkonomstudiet består av en 3-årig Bachelor i Økonomi og administrasjon og en Master i Økonomi og administrasjon. Med en bachelorgrad fra Norges Handelshøyskole har du rett til overgang til de 2-årige masterstudiene.

Hvorfor velge Norges Handelshøyskole?

 • Norges ledende fagmiljø
 • Studer sammen med de beste og mest motiverte studentene
 • Stor valgfrihet i studiet
 • Kombiner mastergraden med en CEMS – Master in International Management
 • Landets beste tilbud om utveksling
 • Studere der næringslivet rekrutterer aktivt nesten hver eneste dag
 • Kanskje landets mest aktive studentforening

Studietilbud ved NHH

Internasjonale muligheter

NHH har et internasjonalt miljø som rekrutterer studenter fra hele verden. Høsten 2008 var ca hver 5. nye student utenlandsk. Studenter på Norges Handelshøyskole kan reise på utveksling både på bachelor- og masternivå, og ca 75 prosent av alle NHH-studentene velger å ta minst ett semester i utlandet. NHH samarbeider om utveksling med de beste lærestedene verden over, og har avtaler med over 100 læresteder i 37 land på 5 kontinent.

På Norges Handelshøyskole er språk- og kulturforståelse et viktig supplement til de økonomiske fagene. Mange studenter velger språk som valgfag slik at de er godt rustet til sitt utvekslingsopphold.

Studentmiljøet ved Norges Handelshøyskole

NHH har kanskje landets mest aktive studentmiljø. Over 40 prosent har hatt tillitsverv i en av studentforeningens (NHHS) 25 underutvalg eller nærmere 40 interessegrupper. I NHHS finner du blant annet grupper innen idrett, musikk, kultur, humanitært arbeid, media og næringsliv.

Arbeidsmarked for økonomer og siviløkonomer fra NHH

Arbeidsmarkedet for NHH-kandidater er svært godt. De rekrutteres til alle bransjer som ledere, rådgivere og fagkonsulenter. På Norges Handelshøyskole er det bedriftspresentasjoner nesten daglig og hvert år besøker mer enn 60 bedrifter Karrieredagen. I tillegg er det en egen Karrieredag for internasjonal rekruttering.

Vis alle utdanninger fra Norges Handelshøyskole

Kontaktinformasjon til Norges Handelshøyskole

Norges Handelshøyskole

Helleveien 30
5045 Bergen

Tlf: +47 55 95 92 00
www.nhh.no

Studiested

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!