Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 16. november 2021 🎓💻 Les mer

Sammendrag
Heltid
360.00 studiepoeng
Profesjonsstudium
Oslo

Om utdanningen

Ønsker du et studium som kvalifiserer til å bli prest, og samtidig kan brukes i mange andre yrker? Ønsker du å møte mennesker i livets sterkeste øyeblikk, formidle kristen tro, og fordype deg i eksistensielle temaer?

Når du er ferdig med studiet er du cand.theol., og kan søke forskjellige yrker. Du kan søke ulike prestestillinger, eller arbeide som prest eller teolog i andre sammenhenger. Du kan søke videre forskerutdanning. Det finnes teologer i helt andre yrker enn de tradisjonelt kirkelige.

Som student deltar du i et mangfoldig fagmiljø. Du har god kontakt med lærere som er blant de fremste innen sine fagfelt. Teologi er perfekt for deg som undrer deg over livet og vil forstå mer om deg selv og andre, og for deg som vil prege og lede kirka og ideelt arbeid. Programmet gir deg kompetanse til å være sjelesørger og veileder, leder, forkynner og lærer.

Du arbeider med komplekse problemstillinger: Hvordan være kirke i et sekularisert og flerreligiøst samfunn? Hvordan formidle og forsvare kristen tro i møte med andre religioner og livssyn? Hvordan møte urett, klimakrise og andre etiske utfordringer?

Du fordyper deg i tekster fra Bibelen og kristen tradisjon. Du lærer om sammenhengen de ble til i, hvordan de har blitt tolket gjennom historien, og hvordan de kan være gyldige i dag.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse eller dokumentert realkompetanse

MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn

MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn

MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn (tidligere Det teologiske menighetsfakultet) er en akkreditert, vitenskapelig høyskole.

MF ble stiftet i 1907 som en uavhengig teologisk institusjon på universitetsnivå og er Norges største tilbyder av teologisk utdanning og forskning. MF har ca. 110 ansatte, 1300 studenter og ca. 60 på doktorgradsprogrammet (ph.d.)

Fra 1967 har MF tilbudt kristendoms- og religionsfaglig utdanning for skole og samfunn. I takt med behovene har MF utviklet en bred portefølje av profesjonsutdanninger til kirke og skole. Den religiøse og livssynsmessige demografien i Norge har endret seg betraktelig. Det er økende behov for og etterspørsel etter kunnskap og kvalitet i forskning, utdanning og formidling om religion og samfunn. MF møter denne utfordringen gjennom tverrdisiplinær forskning på religion og samfunn, samt relevante bachelor-, master- og ph.d.-programmer i teologi, religion og samfunn.

Vis alle utdanninger fra MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn

Kontaktinformasjon til MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn

MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn

Gydas vei 4
0302 Oslo


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!