Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Bachelor
Oslo
3 år
Heltid

Bachelor i teologi

Vil du utforske kristen tro, tenkning og praksis?

På MF får du utforske hva troen kan bety for hverdagsliv og kristne fellesskap. Du lærer å reflektere etisk og teologisk om hvordan vi kan leve sammen i en tid preget av store endringer. Du får også jobbe med spørsmål som forholdet mellom tro og naturvitenskap, eller hvordan man kan tolke Bibelen og historiske tekster.

Som student på Bachelor i teologi vil du møte hele spekteret av teologiske fag. Du får solid forståelse for kristendommens historie, Bibelen, kristne praksiser og troslære.På MF blir du en del av landets største fagmiljø innen teologi, og du vil få internasjonalt ledende forskere som lærere.

MF tilbyr emner innen:
Det gamle testamente
Det nye testamente
Kirkehistorie
Etikk/bioetikk
Kristen troslære
Religionsfilosofi
Praktisk teologi
Misjonsvitenskap
Religionspedagogikk
Religionsvitenskap

Gjennom dette studiet utrustes du til arbeid innen kirke/menighet og organisasjoner. Studiet gir også grunnlag til videre studier i religionshistorie og teologi på masternivå. Du kan for eksempel fortsette på Master i teologi, eller gå over til Profesjonsstudiet i teologi som kvalifiserer til jobb som prest i Den norske kirke.

MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn

MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn

MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn (tidligere Det teologiske menighetsfakultet) er en akkreditert, vitenskapelig høyskole.

MF ble stiftet i 1907 som en uavhengig teologisk institusjon på universitetsnivå og er Norges største tilbyder av teologisk utdanning og forskning. MF har ca. 110 ansatte, 1300 studenter og ca. 60 på doktorgradsprogrammet (ph.d.)

Fra 1967 har MF tilbudt kristendoms- og religionsfaglig utdanning for skole og samfunn. I takt med behovene har MF utviklet en bred portefølje av profesjonsutdanninger til kirke og skole. Den religiøse og livssynsmessige demografien i Norge har endret seg betraktelig. Det er økende behov for og etterspørsel etter kunnskap og kvalitet i forskning, utdanning og formidling om religion og samfunn. MF møter denne utfordringen gjennom tverrdisiplinær forskning på religion og samfunn, samt relevante bachelor-, master- og ph.d.-programmer i teologi, religion og samfunn.

Vis alle utdanninger fra MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn

Kontaktinformasjon til MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn

MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn

Gydas vei 4
0302 Oslo

Tlf: 22 59 05 00

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!