Viser 1-20 av 27 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-20 av 27 treff
1
2

Videreutdanning i sykepleie 

Har du en bachelorgrad i sykepleie og ønsker å videreutdanne deg?  

Sykepleie er et av de raskest voksende fagområdene i verden, med mange ulike spesialistområder du kan forfølge! Som utdannet sykepleier har du mange spennende karriere- og utdanningsmuligheter.  

Hvorfor ta en videreutdanning i sykepleie?

Som autorisert sykepleier besitter du kunnskap som hjelper å redde liv og øke menneskers livskvalitet. Du har kunnskap om menneskekroppen, medisinsk terminologi og har tilegnet deg nyttige kommunikasjonsferdigheter. Gjennom praksisperiodene og arbeidserfaring har du mest sannsynlig pekt deg ut noen områder du er spesielt interessert i.  

Med en videreutdanning i sykepleie fortsetter du din utvikling, både akademisk og i karriereveien. De ulike videreutdanningene tillater deg å utforske dine interesser og åpner opp for nye jobbmuligheter. Det eneste som gjenstår, er å bestemme hva slags sykepleiespesialist du vil bli og velge rett utdanning! 

Opptakskrav 

For å kvalifisere til opptak til en videreutdanning i sykepleie må du være en autorisert sykepleier, som innebærer at du har fullført og bestått bachelor i sykepleie. I tillegg kreves det oftest at du har minst ett år relevant arbeidserfaring i det relevante fagområdet. For å få informasjon om spesifikke opptakskrav, må du lese studiebeskrivelsen for videreutdanningen du ønsker å gå.  

Hva lærer du? 

Det finnes mange ulike spesialistområder innen sykepleie. Gjennom bachelorgraden, praksis og arbeid har du tilegnet deg grundige sykepleieferdigheter. Med en master eller videreutdanning, dypdykker du inn i ditt interesseområde og får i tillegg mer erfaring med lederskap.  

Dersom du ønsker å bli spesialist på barns anatomi og helse, vil kanskje barnesykepleie eller helsesykepleie være et naturlig valg. Ønsker du heller å jobbe med mennesker i behov av akutt hjelp, bør du heller vurdere å studere intensivsykepleie. Studieretningen du velger setter også retning for din utvikling og karriere, men utelukker ikke at du kan jobbe innen andre retninger og avdelinger.  

Noen populære spesialistutdanninger i sykepleie 

 
Helsesykepleier 

Med en master i helsesykepleie blir du spesialisert i sykdomsforebyggende og helsefremmende arbeid, rettet mot barn og unge. Du undersøker barns anatomi og hvordan ulike skader og sykdommer påvirker barnekroppen, hvor ditt arbeid vil fokusere på å hjelpe barna se deres egne styrker og mobilisere sine ressurser.  

Jordmor 

Med en toårig spesialistutdanning innen svangerskapsomsorg, fødselshjelp og kvinnehelse, kan du kalle deg selv for en jordmor. I løpet av utdanningen lærer du mer om svangerskap, helse, barsel og rettigheter, og får kompetanse til å følge opp og ta ansvar for fødende og deres barn. 

Anestesisykepleier 

Anestesisykepleie er en kortere videreutdanning på 1,5 år, hvor du blir trent til å ta vare på pasienter før, under og etter bedøvelse. Du vil blant annet lære om anestesisykepleierens funksjons- og ansvarsområder, anestesiologi, samt medisinsk og naturvitenskapelig kunnskap. 

Intensivsykepleier 

Med en videreutdanning i intensivsykepleie lærer du om hvordan du best behandler akutt eller kritisk syke pasienter. Du kan enten fullføre en master med spesialisering i intensivsykepleie over 2 år (120 studiepoeng) eller ta en videreutdanning i faget (90 studiepoeng). 

Psykiatrisk sykepleier 

Psykiatriske sykepleiere hjelper mennesker med psykiske helseutfordringer. I løpet av den 2-årige videreutdanningen tilegner du deg kunnskaper og ferdigheter til å følge opp og ta ansvar for pasienter med ulike lidelser, som oftest psykiske. Du vil lære mer om emner som psykisk helse, utviklingshemming og helsevitenskap. 

Kosmetisk dermatologisk sykepleier 

Kosmetisk dermatologisk sykepleie er studieretningen for deg som ønsker å jobbe med hudens oppbygning, hudsykdommer, hudanalyse og ansiktsbehandling. Ønsker du en komplett videreutdanning, må du gå den 8-måneder lange utdanningen i dermatologisk og kosmetisk sykepleie. 

Kreftsykepleier 

Som kreftsykepleier arbeider du med kreftsyke pasienter og deres pårørende. Studieretningen gir deg teoretisk og praktisk kunnskap om alle fasene i kreftsykdom, inkludert behandling, rehabilitering og forebygging av sykdommen. Du kan ta et årsstudium og få spesialist-kompetanse, eller en 2-årig masterutdanning for autorisasjon som kreftsykepleier.  

Velge rett skole og utdanning 

Å velge rett skole er et viktig steg i din sykepleieutdanning. Når du vurderer ulike universiteter og høgskoler, bør du tenke på faktorer som skolens akkrediteringer, kostnader for utdanningen, ulike studieprogram og undervisningssted. Noen skoler tilbyr for eksempel delvis nettbaserte utdanninger, som kan være gunstig om du kombinerer jobb med studier. Dobbeltsjekk alltid at skolen og utdanningen er støttet av Lånekassen, dersom du er avhengig av studiestøtte. Et tips er å besøke skolene du er interessert i, om du har muligheten til det.  

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!