Viser 1-20 av 32 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
  • = Har ledige studieplasser
Viser 1-20 av 32 treff
1
2

Hvorfor burde jeg studere IT sikkerhet?
Er du interessert i IT og vil bli fremtidens vokter mot e-angrep? Innbrudd i systemer kan få store konsekvenser. Med en utdanning i IT sikkerhet blir du en viktig ressurs i en alt mer digitalisert verden. Du får ferdigheter som gjør at du kan forhindre elektroniske innbrudd og digitale trusler. Utdanningen passer for deg som liker en utfordring, som jobber strukturert og kan komme med kreative løsninger på tekniske problemer. 

Utdanninger innen IT-sikkerhet 
Hvis du ønsker å studere IT-sikkerhet kan du velge mellom Universitet- og høgskoleutdanning, og fagskole. Utdanningen krever generell studiekompetanse, men du kan også søke på grunnlag av realkompetanse. Noen utdanninger krever fagbrev som dataelektroniker eller i IKT servicefag. Eksakt informasjon om opptakskrav finner du under studiepresentasjonen.

Studieløpet varierer etter hvilken skole du velger å studere på og om du ønsker å studere heltid eller deltid. Utdanningen vil gi deg et godt fundament for å håndtere problemstillinger du kan forvente å møte på i jobben, og du vil blant annet lære om de sentrale konseptene i IT-sikkerhet, elektroniske trusler, lovverk og risikovurdering. 

Du som er interessert i Data/IT kan også finne utdanninger her: 

Som student på Universitet- og høgskole kan du få lån og stipend fra lånekassen. På en fagskoleutdanning kan du også få dette dersom utdanningen er godkjent av NOKUT.

Personlige egenskaper
Hvis du ønsker å jobbe innen IT sikkerhet burde du være teknisk anlagt og ha lett for å sette deg inn i nye systemer. Du vil også ha godt av egenskaper som å være løsningsorientert og å kunne beholde roen i stressende situasjoner.  

Jobbmuligheter
Den digitale verden vokser stadig og etter avsluttet studie innenfor IT sikkerhet vil du ha ferdigheter og kompetanse som er ettertraktet på arbeidsmarkedet. Store bedrifter er avhengige av informasjonsteknologi har behov for ekspertise på området. Du vil derfor ha gode muligheter for å få jobb etter endt studie. 

Du kan for eksempel få jobb i stillinger som: 

  • Sikkerhetsmedarbeider eller sikkerhetsrådgiver
  • IT-konsulent
  • Utvikler
  • Driftstekniker 

Ansvarsområdene varierer etter hvor stor bedriften er. I mindre bedrifter vil du få større ansvarsområder og håndtere mer omfattende oppgaver, mens du i en større bedrift kan få et spesialområde som du fokuserer på. 

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!