Cybersikkerhet
Bachelor i Informasjonsteknologi – Cybersikkerhet
Vil du bidra til å sikre samfunnet mot digitale trusler? Med en bachelorgrad i cybersikkerhet vil du bli en ettertraktet kandidat for flere spennende stillinger.
Hvorfor studere IT og Cybersikkerhet?
Når hele kloden snakker sammen, åpner det seg mange muligheter, men vi blir også mer sårbare. Jobber du med cybersikkerhet vil du sikre IT-systemer mot angrep fra hackere, fiendtlige statsmakter og andre trusselaktører. Og i dette studieprogrammet lærer du nettopp det – hvordan du kan gjøre disse systemene sikrere.
Hva lærer du?
Bachelor i informasjonsteknologi – cybersikkerhet gir deg en grundig forståelse for tingenes internett, og hvilke sikkerhetsutfordringer dette gir. Du vil få en unik innsikt i hvordan cybertrusler i dag påvirker alt fra kaffetraktere til atomkraftverk, svindel av enkeltpersoner til nasjonal infrastruktur – og hvordan alt dette er koblet sammen gjennom Internett.
Studiet samarbeider aktivt med næringslivet, og du kan forvente gjesteforelesere og workshops som en integrert del av undervisningen i tillegg til forelesere med lang bransjeerfaring.
Du vil ellers kunne jobbe med spennende fag som:
- Digital teknologi
- Introduksjon til programmering
- Informasjonssikkerhet
Spesialiseringer
Studiet i cybersikkerhet er en del av et spennende fagmiljø innen informasjonsteknologi, hvor vi har mange ulike spesialiseringer. Studiene har felles første år hvor du får en grunnleggende innføring i IT, programmering og prosjektarbeid. I andre og tredje studieår vil du spesialisere deg innen det du finner mest interessant, og du kan bytte teknologistudium etter å ha fullført første året.
Videre studier/jobbmuligheter
Jobbmuligheter
Etter endt utdanning åpner det seg et bredt spekter av relevante jobber innen forskjellige fagfelt. Studenter med utdanning innen cybersikkerhet kan eksempelvis få jobb som:
- Analytiker på Security Operations Center (SOC) med arbeidsoppgaver som å utarbeide responsstrategier, trusseletterretning samt planlegging, gjennomføring og analysering av avvikende hendelser i infrastruktur.
- Hendelseshåndterer og etterforsker, blant annet med ansvar for å håndtere sikkerhetsbrudd for raskt å gjenvinne kontroll over en situasjon, samt å sikre, analysere og etterforske digital kriminialitet.
- Driftsteknikker med ansvar for å sikre stabile og gode sikkerhetsprodukter og -løsninger på arbeidsplassen.
- Etisk hacker eller penetrasjonstester med ansvar for å identifisere sikkerhetshull og systemsvakheter, samt peke på hvor bedriften må iverksette tiltak for å styrke sikkerheten.
Opptakskrav/Søknad
For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:
- Generell studiekompetanse
- Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
- Realkompetanse
Alle våre studieretninger innen bachelor i informasjonsteknologi har felles første år, så du kan søke om å bytte studieretning i løpet av førsteåret.
Ved bytte til
- Bachelor i informasjonsteknologi – Kunstig intelligens
- Bachelor i informasjonsteknologi – Programmering
- Bachelor i informasjonsteknologi – Spillprogrammering
må du ha bestått matematikk R1 eller S1+S2. Studiebytter innvilges så sant det er ledige studieplasser.
Studiefakta, Tittel m.m
Bachelorgrad (180 studiepoeng).
Kostnader
Kontakt skolen for informasjon om kostnader.
Hvorfor velge Kristiania ?
Relevante gjesteforelesere
Sosialt skolemiljø
Tett på arbeidslivet
Jeg vil vite mer!
Kontaktinformasjon til Kristiania
Kristiania
Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Cybersikkerhet:
Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!