Bachelor

Informasjonsteknologi – E-business

Kristiania , i Oslo (+1 studiesteder)
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Informasjonsteknologi – E-business

Bachelor i informasjonsteknologi - E-business 

Lær hvordan IT-baserte forretningssystemer skaper verdier for folk, organisasjoner og samfunn. Et helt unikt studium Norge, som gjør deg til en brobygger mellom bedrifter og nyskapende teknologi.

Hva lærer du?

E-business passer for deg som liker å jobbe med både teknologi og mennesker. Studiet gir fordypning i hvordan kundehåndteringssystemer, økonomisystemer og nettbutikker bygges opp, samt kunnskap om hvordan man evaluerer og videreutvikler E-businessløsninger. Du får praktisk og teoretisk erfaring med flere løsninger fra ledende leverandører.

På mer detaljert nivå vil du lære hvordan du kartlegger en bedrifts prosesser og behov, for så å kunne konfigurere og implementere det riktige forretningssystemet. Du lærer også programmering for å sette opp en webside, samt digital markedsføring for å få frem innholdet på websiden på best mulig måte. Å sørge for opplæring av sluttbrukerne og tilrettelegging for videre drift av forretningssystemet vil også være din oppgave.

Verktøyene du jobber med er de samme som bedrifter bruker. Du får eksperimentere med realistiske datasett, samt delta i rollespill og presentasjoner når du lærer om:

 • innføring i bedriftsøkonomi 
 • utvikling av nettside 
 • digital markedsføring 
 • konfigurering av forretningssystemer 
 • håndtering av datavarehus 
 • beslutningsstøtte 
 • visualisering av data 
 • kreativ tenking 

Hovedtema er å integrere teknologi og forretningsprosesser i en organisasjon. Studiet baseres på teori fra lærebøker og artikler innen forskningsfeltet E- business. I tillegg har studiet relasjon til ulike leverandører av software og konsulentselskaper i Norge og i utlandet.E-business er et svært allsidig fagfelt de fleste type bedrifter benytter seg av.

Uansett om det dreier seg om å selge noe, forbedre folkehelsen, skape forretningsverdi eller å jobbe i underholdningsbransjen – dette er ettertraktet kompetanse. Med denne utdanningen får du med andre ord mange jobbmuligheter, enten du vil jobbe med utvikling, drift, analyse eller prosjektledelse.

Studiet i e-business er en del av et spennende fagmiljø innen informasjonsteknologi,hvor vi har mange ulike spesialiseringer. Studiene har felles første år hvor du får en grunnleggende innføring i IT, programmering og prosjektarbeid. I andre og tredje studieår vil du spesialisere deg innen det du finner mest interessant, og du kan bytte teknologistudium etter å ha fullført første året.

For kontakt eller mer informasjon om Informasjonsteknologi – E-business, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

Velg mellom 2 startdatoer

Høst

 • Klasserom
 • Bergen

Høst

 • Klasserom
 • Oslo

Videre studier/jobbmuligheter

Jobbmuligheter

Med en bachelor i IT blir du kvalifisert til å jobbe innenfor de aller fleste bransjer, og mange får jobb før studiet er ferdig.

Etter fullført studieprogram blir du en nøkkelperson for virksomheter som satser på elektroniske forretningssystemer og netthandel. Stadig flere bedrifter satser på å ha denne kompetansen “in-house”, og du vil derfor være aktuell for de fleste bransjer. Du kan få jobb som IT-konsulent i private og offentlige virksomheter og jobbe med drift og administrasjon av IT-baserte forretningssystemer. I tillegg vil du være aktuell som markedsfører og selger av små og store IT-baserte forretningssystemer.

Opptakskrav/Søknad

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

 • Generell studiekompetanse
 • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
 • Realkompetanse

 

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelor i informasjonsteknologi (180 studiepoeng).

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Hvorfor velge Kristiania ?

Relevante gjesteforelesere

Sosialt skolemiljø

Tett på arbeidslivet

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Informasjonsteknologi – E-business.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
Kristiania
Prinsens gate 7-9
0107 Oslo

Kristiania  |  Utdanning med tradisjon for forandring

Kristiania tilbyr høyere utdanning i Oslo, Bergen og på nett. Vi jobber tverrfaglig og tett på arbeidslivet, og våre fagskole-, bachelor- og masterstudier er kjent for praksis/internship-muligheter. Vi har over 100 utdanninger, fordelt på fire fagfelt: HR, markedsføring og kommunikasjon...

Les mer og vis alle utdanninger ved Kristiania

Highlights