Viser 1-20 av 25 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-20 av 25 treff
1
2

Hva er pedagogikk?

Brenner du for problemstillinger innen kunnskapsforståelse, kunnskapsformer og kunnskapsutvikling? Med en master i pedagogikk kan du være med på påvirke hvordan vi lærer i framtiden.

Pedagogikk er læren om undervisning og hvilke teknikker som er hensiktsmessige å bruke når du skal overføre definert kunnskap til en bestemt målgruppe. Pedagogikk i den akademiske verden refererer til studier og teorier som påvirker endring og innflytelse innenfor fagområdet. I et masterstudium i pedagogikk vil du få forskningsbasert kunnskap om pedagogiske fag. Dette legger til rette for kritisk tenkning om hvordan man er og blir som menneske.

Hvorfor ta en master i pedagogikk?

Er du interessert i å utvikle barnehager til å bli bedre pedagogiske virksomheter? Vil du en dag bli leder for en kunnskapsorganisasjon? Eller vil du jobbe med at barn med utfordringer i oppveksten får best mulig tilpasset opplæring? Da kan en master i pedagogikk passe for deg! Du vil fordype deg i pedagogiske temaer som kunnskap, relasjoner og utvikling samt gjennomføre analyser, utredninger og evalueringer. Du vil også få utføre et forskningsprosjekt med egenvalgt problemstilling, slik at du kan spesialisere deg på området du er mest interessert i.

Noen utdanningsinstitusjoner tilbyr å ta deler av studiet i utlandet, som utvider din internasjonale kompetanse. Dette kan være med på å gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet da du får innsikt i andre arbeidsmetoder og utvikler ferdigheter som språk og personlige egenskaper.

Studieløpet er 2 år og kan tas ved forskjellige Høgskoler og Universitet i Norge. Etter endt studie er det mulighet for videre studier da mastergraden i pedagogikk kvalifiserer for opptak til doktorgrad.

Som student på Universitet- og høgskole kan du få lån og stipend fra lånekassen.

Personlige egenskaper

En master i pedagogikk passer for deg som ønsker å legge til rette for læring og utvikling for både barn og voksne. Du burde ha interesse for å jobbe med mennesker, læring og utvikling. Du burde også brenne for å forbedre fremtidens kunnskapsutvikling.

Jobbmuligheter

En master i pedagogikk kan åpne mange muligheter på arbeidsmarkedet. Avhengig av hvilken spesialisering du velger i ditt masterstudium, kan du etter fullført studium jobbe som:

  •       Spesialpedagog
  •       Leder/utviklingsleder
  •       Høgskolelektor
  •       Pedagogisk-psykologisk rådgiver
  •       Rektor
Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!