Sammendrag
Universitet og høgskole
Riga
Kontakt SONOR
Klasserom

Tannlege

Utdanning i tannlege 

Ønsker du en viktig jobb det er stort behov for på arbeidsmarkedet? Ta en tannlegeutdanning i utlandet gjennom SONOR! 

Om utdanningen 

For å bli tannlege må du ta et femårig profesjonsstudium i odontologi. I løpet av utdanningen vil du få solid kunnskap i å reparere, erstatte eller behandle skadede tenner, betennelser i tannkjøttet, stille diagnoser og hvordan du behandler og forebygger sykdommer i munn og kjeve. Studiet kombinerer teoretiske kunnskaper og praktiske ferdigheter, hvor du både vil få praktisert teori på laboratorium og med pasienter. Du vil også få innsikt i hvordan du kommuniserer godt med dine pasienter, spesielt de som opplever stress og angst før og under sine tannlegebesøk.   

Typiske emner for tannlegeutdanningen kan blant annet være:  

 • Oral helse og sykdom 
 • Odontologi 
 • Anatomi 
 • Biofysikk 
 • Klinisk tannbehandling 
 • Biologi 
 • Biokjemi 
 • Medisinsk terminologi 

Karrieremuligheter 

Etter endt tannlegeutdanning har du gode muligheter på arbeidsmarkedet. Det er også muligheter for å spesialisere deg videre innen ulike områder, eksempelvis kjeveortopedi eller oral kirurgi og oral medisin.  

Du kan også blant annet jobbe som:  

 • Privatpraktiserende tannlege 
 • Tannlege i den offentlige helsetjenesten 
 • Underviser 
 • Forsker 
For kontakt eller mer informasjon om Tannlege, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader. 

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Tannlege.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Riga Stradins University

Riga Stradins University er universitetet for deg som er interessert i å få en medisin- eller tannlegeutdanning med mye praksis kort vei fra Norge.

Om Riga Stradins University (RSU)

Dette universitetet er studiestedet for deg som vil ha en helhetlig helsefaglig grad som gir rett til autorisasjon i Norge etter endte studier. Riga Stradins har et mål om å ha en moderne undervisning, og har de siste årene innført noen av verdens beste undervisningsmetoder, og har økt kravene til undervisningen av studentene. Og – kanskje viktigst av alt, studiene er på engelsk.

Undervisning

Med topp moderne fasiliteter innen medisinsk teknologi, robotikk og klinikk får du som student tilgang kun til det beste. For det er best å borre i robottann før du prøver deg på en ekte mennesketann, og det er lettere å øve deg på å sy sting i huden på noen som ikke føler smerte. Undervisningen er tilpasset studentene, hvor det er fokus på forskjellige undervisningsmetoder. Utdanningene RSU tilbyr har blant annet forelesninger og workshops, i tillegg til praktisk undervisning, klinisk undervisning, caseoppgaver og presentasjoner av forskningsoppgaver.

Søk gjennom SONOR

SONOR hjelper deg som har lyst til å studere i utlandet med alt fra kartlegging av studiemuligheter til selve søknadsprosessen. Det er ingen økonomiske forpliktelser for deg som student å benytte deg av SONOR sine tjenester, så hvorfor stå alene når du kan ha vår kompetanse i ryggen overfor et så stort og viktig valg?

Vis alle utdanninger fra Riga Stradins University

Kontaktinformasjon til Riga Stradins University

Riga Stradins University

Riga

Tlf: 73 80 97 31
Fax 73 80 97 51


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Tannlege:

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!