Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Profesjonsstudium
Budapest
5 år
Heltid
Støttet av lånekassen
Høst
Søknadsfrist: Kontakt Studier i Utlandet
Klasserom

Odontologi

Bli Tannlege - studer Odontologi i Budapest!

Drømmer du om å bli Tannlege? Kan du tenke deg å studere i utlandet? Da kan en utdanning i Odontologi ved Semmelweis University i Budapest passe for deg. Studier i Utlandet hjelper deg med hele prosessen - fra søknad til opptak. 

Om Semmelweis University

Semmelweis University er en ledende institusjon for høyere utdanning innen medisin og helsevitenskap i Ungarn og den sentraleuropeiske regionen. Det medisinske fakultetet ved Semmelweis Universitet er deres eldste og største, med over 4.000 studenter, hvorav halvparten er internasjonale. I 2010 oppnådde universitetet tittelen ”Forsknings Universitet” med sin høye ranking internasjonalt, og innad i Ungarn. Universitetet har lange tradisjoner og dype røtter i Ungarsk historie.

I mange år har Semmelweis drevet engelskspråklig undervisning i medisin og odontologi for internasjonale studenter, og dermed blitt et populært utdanningsalternativ for nordmenn. 

Utdanning i Odontologi

Studiet løper over 5 år og består av teoretisk undervisning samt klinisk praksis. Undervisningen holdes på engelsk, hvor du blant annet fordyper deg i fagområder som:

 • Oral helse og sykdom
 • Odontologi
 • Anatomi
 • Biofysikk
 • Klinisk tannbehandling
 • Biologi
 • Biokjemi
 • Medisinsk terminologi

Utdanningen har som mål å gjøre deg godt rustet for rollen som tannlege. Profesjonsstudiumet har et sterkt vitenskapelig grunnlag, i tillegg til at en stor del av består av praksis. Allerede første studieår vil du få praktisert dine kunnskaper på laboratorium samt klinisk med pasienter. Utdanningen gir deg også innsikt i menneskelig atferd for å kunne forstå dine fremtidige pasienters psykiske helse. Dette gir deg kunnskapen du trenger til å kunne kommunisere godt med pasienter som opplever stress og angst i forkant av, og under sine tannlegebesøk. 

Hva gjør vi? 

Vi i Studier i Utlandet hjelper deg fra søknadsprosessen starter til du er inne på universitetet, helt gratis. 

For kontakt eller mer informasjon om Odontologi, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Tannlegeyrket er et givende yrke som gir flere karrieremuligheter. De fleste arbeider i private eller offentlige klinikker, eller på sykehus og andre helseinstitusjoner.

Opptakskrav/Søknad

 • Karakterkrav: Ikke definert snitt
 • Flervalgsprøve i biologi, kjemi og engelsk. 
 • Intervju

Studiefakta, Tittel m.m

Tannlege er et harmonisert yrke innen EU/EØS og Sveits. Det vil si at dersom du oppnår autorisasjon som tannlege i et av landene, har du rett til autorisasjon i Norge, samt i resten av EU/EØS/Sveits. Du er selv ansvarlig for å søke autorisasjon hos Helsedirektoratet ved endt utdanning.

Kostnader

18 000 US Dollars per år. 

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Odontologi.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Semmelweis University Budapest v/ norsk agent Studier i Utlandet

Semmelweis University Budapest

Semmelweis University, School of Medicine, er en ledende institusjon innen høyere utdanning i Ungarn og Sentral-Europa. Instituttets fokus ligger på integritet, forskning og helbredelse.

Studier i Utlandet er norsk agent for Semmelweis Unviersity Budapest, og gir deg hjelp og veiledning fra søknad til studiestart. Send en interessemelding i dag og motta informasjonen du trenger – på norsk!

Et internasjonalt universitet

Universitetet ble grunnlagt i 1769 og har i dag ca 11.000 studenter, hvorav en tredjedel er internasjonale. Programmene som tilbys ved skolen undervises på tre språk; ungarsk, tysk og engelsk. 

Et prestisjetungt universitet

Semmelweis har i alle disse årene vært ett av Sentral-Europas mest prestisjetunge universiteter innen medisin og helsefaglig forskning. I mange år har Semmelweis drevet engelskspråklig undervisning i medisin og odontologi for internasjonale studenter, som har tiltrukket mange norske studenter. I 2010 oppnådde universitetet tittelen ”Forsknings Universitet”  pga sin høye ranking internasjonalt, og innad i Ungarn.

Samarbeid med Stavanger Universitetssykehus

Semmelweis har en avtale med Stavanger Universitetessykehus. Det betyr at norske studenter har mulighet for å ta sitt 6. og siste år i Stavanger. Det er kun snakk om 12 plasser, så det vil være en konkurranse om disse plassene. Ved det medisinske fakultet er ca  50% er internasjonale studenter.

Gjennom Studier i Utlandet kan du studere disse fagene ved Semmelweis university: 

 • Tannlege
 • Medisin 

Vis alle utdanninger fra Semmelweis University Budapest v/ norsk agent Studier i Utlandet

Kontaktinformasjon til Semmelweis University Budapest v/ norsk agent Studier i Utlandet

Semmelweis University Budapest v/ norsk agent Studier i Utlandet

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Odontologi:

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!