Vis studentum.no som: Mobil

Barne- og ungdomsarbeiderfaget

Høyskolen Kristiania Nettstudier
Sammendrag
Heltid/deltid
18 måneder tilgang til læringsportal
Videregående skole / Studiekompetanse
Oppstart: Hver dag, hele året - Nettstudier
Søknadsfrist: Hver dag, hele året
Ja

Barne- og ungdomsarbeiderfaget

Barne- og ungdomsarbeiderfaget

Vil du jobbe med barn og ungdom?

Studiet barne- og ungdomsarbeider gjør deg kvalifisert til å avlegge eksamen i den teoretiske delen av fagprøven for barne- og ungdomsarbeider.

Beskrivelse

Barne- og ungdomsarbeideren skal arbeide blant barn og unge i alderen 0–18 år.

Omsorg for, og utdanning av, barn og unge er viktige oppgaver i samfunnet, så viktige at det offentlige er inne og hjelper foreldrene med det. Samfunnet trenger arbeidskraft, og foreldre til barn og unge er del av denne arbeidskraften. De må derfor overlate deler av omsorgs- og oppdrageransvaret til andre, blant annet til barne- og ungdomsarbeideren.

Barne- og ungdomsarbeider består av følgende emner:

Helsefremmende arbeid:

 • Helsefremmende arbeid handler om hvordan fysisk og psykisk helse og positiv selvfølelse kan stimuleres. Videre handler faget om hvordan barn og unge utvikler evnen til å ta medansvar for egne liv, og hvordan de bruker sine ressurser og sitt sosiale nettverk.
 • Ulike sider ved barn og unges forhold til tobakk, rusmidler og kriminalitet inngår. Temaene kjønnsroller, selvfølelse, mobbing og rasisme er også en del av faget

Kommunikasjon og samhandling:

 • Kommunikasjon og samhandling handler om hvordan man kan stimulere vekst og utvikling hos barn og unge med ulik livssituasjon, kulturtilhørighet og funksjonsnivå. Faget handler videre om de voksne som rollemodeller, og betydningen av språkbruk og omgangsform.

Yrkesutøvelse:

 • Yrkesutøvelse handler om barn og unges oppvekstsvilkår i et flerkulturelt og mediepåvirket samfunn og om ulike typer aktiviteter som brukes i det pedagogiske arbeidet for barn og unge.

Videre studier/jobbmuligheter

I dette kurset utvikler du kunnskaper om helsefremmende arbeid og om kommunikasjon og samhandling med barn. Videre utvikler du kunnskaper om selve yrkesutøvelsen som barne- og ungdomsarbeider.

Opptakskrav/Søknad

Det er ingen spesielle opptakskrav, men grunnleggende kunnskaper i bruk av PC, e-post og Internett er nødvendig

Kostnader

Samlet pris for studiet er 15850,-.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Barne- og ungdomsarbeiderfaget.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Høyskolen Kristiania Nettstudier

NKS Nettstudier

Høyskolen Kristiania Nettstudier  for deg som ønsker en fleksibel studiehverdag

Norges Kreative Høyskole, Markedshøyskolen, Norges Helsehøyskole og NKS Nettstudier har slått seg sammen til én skole, med ett felles navn – Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania Nettstudier har som grunnidé å gjøre utdanning tilgjengelig. Vi setter studenten i fokus og streber hele tiden etter å gjøre utdanning mulig for alle uansett livssituasjon. Som student hos oss har du selv kontroll over egen læring og du kan selv bestemme både fart og omfang. Vi i Høyskolen Kristiania Nettstudier legger stor vekt på å følge opp den enkelte studenten. Vi legger til rette for den videre læringen, gir støtte og veiledning når det trengs.

Nettstudier gir deg en stor grad av fleksibilitet. Som student hos Høyskolen Kristiania Nettstudier kan du studere når og hvor du vil, sette ditt eget tempo, samt slippe å forholde deg til faste forelesninger. Ved eksamen får du vitnemål fra våre samarbeidende høyskoler.

Personlig veiledning gjennom hele studiet

Høyskolen Kristiania Nettstudier legger stor vekt på å følge opp den enkelte student, og gir støtte og veiledning når det trengs. Før du velger studium kan du få studieveiledning fra en av våre studieveiledere. Når valget er tatt får du en personlig veileder som er tilgjengelig gjennom hele studiet.

Opptak hele året

Hos Høyskolen Kristiania Nettstudier kan du få opptak hver dag – hele året. Du bindes ikke til noen frister, og innleveringsoppgavene setter du selv frister til. Det er kun samlingsbaserte masterstudium og gratis fagskoleutdanning i Barn med særskilte behov som har frister du må forholde deg til. 

Nettstudier – for å nå målene dine

Via Høyskolen Kristiania Nettstudier kan du ta utdanning på alle nivåer. Alt fra og endelig å gjøre ferdig den generelle studiekompetansen til å ta en mastergrad. Du kan velge blant utallige høyskole-, fagskole- og yrkesrettede utdanninger.

Høyskolen Kristiania Nettstudier tilbyr utdanninger innen følgende fagområder:

 • Økonomi og regnskap
 • HR og ledelse
 • Salg og markedsføring
 • Kommunikasjon og PR
 • Helse, ernæring og trening
 • Pedagogikk og samfunn
 • Generell studiekompetanse

Vi håper du vil trives som student hos oss!

Vis alle utdanninger fra Høyskolen Kristiania Nettstudier

Kontaktinformasjon til Høyskolen Kristiania Nettstudier

Høyskolen Kristiania Nettstudier

Prinsens gate 7-9
0107 OSLO

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Barne- og ungdomsarbeiderfaget:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!