Årsstudium

PR og kommunikasjon

Kristiania Nettstudier, Nettstudier
Varighet
60 studiepoeng
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Ikke støttet av lånekassen
Undervisningsform
Nettstudier
Neste startdato
Hver dag, hele året Se detaljer
Varighet
60 studiepoeng
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Ikke støttet av lånekassen
Undervisningsform
Nettstudier
Neste startdato
Hver dag, hele året Se detaljer
Få mer informasjon om utdanningen 👍

PR og kommunikasjon

Årsstudium på nett i PR- og kommunikasjon

Lær strategisk kommunikasjon og rådgivning til ledere i næringslivet, det offentlige, frivillige organisasjoner og i politikk.

Det er mange veier inn i PR- og kommunikasjonsfaget. Tidligere var det mest vanlig å rekruttere folk med journalist-, markedsførings- og økonomibakgrunn. Gjennom de siste årene har bransjen også tiltrukket seg personer med bakgrunn fra politikk og samfunnsvitenskap.

Dette er grunnen til at Høyskolen Kristiania  har laget en utdanning som kombinerer disse fagområdene. Dermed får du en god og relevant kompetansemiks. 

PR og strategisk kommunikasjon dreier seg om å legge strategier for en organisasjons kommunikasjon ved å finne kommunikasjonsmålsetninger som støtter opp om organisasjonens visjoner og målsetninger. Det gjøres ved å definere målsetninger, målgrupper og virkemidler som skal gi ønsket effekt.

Arbeidet kan deles inn i fire hovedfunksjoner: 

  • Overvåking av organisasjoners omgivelser og ta med denne kunnskapen tilbake til organisasjonen, som skal kunne påvirke organisasjonens strategier og kommunikasjon med viktige interessenter 
  • Utarbeiding av kommunikasjonsplaner, med målsetninger, målgrupper, virkemidler og måling av mulige effekter 
  • Utarbeiding av kommunikasjonsmateriell og utførelser av konkrete tiltak i møte med målgruppene
  • Kommunikasjonsopplæring i egen organisasjon, slik at de enkelte medlemmene av organisasjonen settes i bedre stand til å kommunisere med sine målgrupper

Hva lærer du? 

Du skal etter endt studium ha opparbeidet deg kunnskaper både faktisk, teoretisk og praktisk for å kunne jobbe med PR spesielt og kommunikasjon generelt. Det teoretiske perspektivet i årsenheten er samfunnsvitenskapelig. Det tematiske og praktiske retter seg mot PR. PR-arbeidere har ofte bakgrunn fra journalistikk og politikk. 

Studiet trekker inn emner som gir et innblikk i journalistikk og politikk for at du som student skal ha noe av den kunnskapen som journalistisk og politisk erfaring gir. Samtidig får du en innsikt i markedsføring. Målet er at du som student skal bli mer samfunnsorientert og utvikle evnen til kritisk refleksjon rundt relevante fag- og yrkesetiske problemstillinger. 

Gjennomføring

Nettstudier gjør det mulig for deg å studere når du vil, uansett hvor du befinner deg. Denne fleksible og brukervennlige studiemetoden gjør at nettstudier kan tilrettelegges for enhver timeplan og situasjon. 

Vi bruker læringsportalen Canvas, som vil være ditt digitale klasserom under studietiden.  Studieløpet ditt er basert på arbeid med pensum, veiledningstekster, videoforelesninger, øvingsoppgaver, innsendingsoppgaver samt gjennomføring av en avsluttende eksamen i hvert enkelt emne. Fagstoffet i det digitale klasserommet er ordnet i en bestemt rekkefølge, slik at du lett forstår hva du skal gjøre til enhver tid. Du vil gjennom studietiden din ha tilgang på en veileder i emnene dine. Veilederen vil gi deg tilbakemelding på de obligatoriske oppgavene du leverer i løpet av studietiden. Når du får tilgang til emnene dine vil du også få tilgang til et grunnleggende kurs i studieteknikk, som vil hjelpe deg med å få en god start

For kontakt eller mer informasjon om PR og kommunikasjon, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Hver dag, hele året

  • Nettstudier
  • Nettstudier

Videre studier/jobbmuligheter

Studiet kvalifiserer for arbeide innen kommunikasjon. For eksempel kan du jobbe med kommunikasjon/informasjon innen næringslivet, i det offentlige, i et PR byrå, i en frivillig organisasjon eller innen politikken. Det kan være en jobb som rådgiver i et PR-byrå. Du kan få ansvar for kommunikasjonen i en liten organisasjon eller du kan få jobb som rådgiver i en kommunikasjonsavdeling i en større bedrift, organisasjon, kommune eller departement. 

Opptakskrav/Søknad

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:  

  • Generell studiekompetanse 
  • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen 
  • Realkompetanse

Studiefakta, Tittel m.m

Årsstudium (60 studiepoeng).

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen PR og kommunikasjon.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
Kristiania Nettstudier
Prinsens gate 7-9
0107 OSLO

Kristiania Nettstudier | Med tradisjon for forandring!

Å studere på nett gir deg fleksibilitet i hverdagen, samtidig som du starter eller utvikler karrieren din.   Vi har tatt det beste studietilbudet fra vår campus-baserte undervisning og gjort det tilgjengelig for deg på nett. Derfor kan du nå få...

Les mer og vis alle utdanninger ved Kristiania Nettstudier

Highlights