Årsstudium

Årsstudium i jakt, fiske og naturveiledning

Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato

Årsstudium i jakt, fiske og naturveiledning

Er du en av de som trives best på fjellet, i skogen eller i elva? Eller kanskje helst alle stedene? Ønsker du å lære mer om hvordan vi kan forvalte og høste av naturressursene på en slik måte at enda flere kan oppleve glede og mestring i naturen? Da er kanskje årsstudiet i jakt, fiske og naturguiding noe for deg.

Utdanningen er rettet mot personer med dedikert interesse for jakt og fiske, og som ønsker å utvide sine teoretiske og praktiske kunnskaper for å kvalifisere seg for jobber som guide/oppsyn/tilretteleggere for denne type naturopplevelser. Mye av høsten tilbringes ute, og det er forventet at du som student deltar aktivt i planlegging og gjennomføring av ulike jaktformer på både småvilt og storvilt.

Du får også være med og utarbeide og gjennomføre turer og opplevelser basert på fluefiske etter ulike arter. Du lærer om utvikling av ulike utmarksnæringer og hvordan høsting påvirker økosystemene. Du vil også få lære om hvordan vi tilrettelegger naturopplevelser i norsk natur og verneområder, og hvordan vi kommuniserer med og veileder gjester i naturen. Årsstudiet kan inngå som en del av et treårig bachelorprogram i utmarksforvaltning.

Med beliggenhet midt i Østerdalen har vi vidstrakte fjell- og barskogområder, og god tilgang på jakt og fiske like ved studiestedet.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Evenstad
Høgskolen i Innlandet
Hamarveien 112
2411 Elverum

Høgskolen i Innlandet

Høgskolen i Innlandet (HINN) ble etablert 1. januar 2017 etter Kongelig resolusjon om å fusjonere Høgskolen i Hedmark og Høgskolen i Lillehammer.  Høgskolen tilbyr utdanning på bachelor-, master- og ph.d.-nivå, i tillegg til etter- og videreutdanning. Den norske filmskolen inngår...

Les mer og vis alle utdanninger ved Høgskolen i Innlandet

Highlights