Vis studentum.no som: Mobil

Medisin & Tannlege Ungarn - University of Debrecen i Ungern, EduPlanet

EduPlanet Medisin & PreMed
Sammendrag
Heltid
Profesjonsstudium
Oppstart: - Debrecen
Delvis

Medisin & Tannlege Ungarn - University of Debrecen i Ungern, EduPlanet

studere medisin i ungarn - eduplanet

Studere medisin i utlandet på University of Debrecen

 • Ungarns nest største by
 • Et av Ungarns største universiteter
 • Opptaksprøve
 • Bolig på campus

EduPlanet presenterer stolt et nytt tilskudd blant sine utvalgte medisinuniversiteter! Denne gangen er det University of Debrecen (UD) i Ungarn. UD har eksistert som universitet siden midten av 1500-tallet og hatt god vekst siden den gang. Universitetet rommer rundt to tusen medisin- og tannlegestudenter (2015).

Debrecens Universitet har gjennom årene blitt det viktigste kulturelle senteret i hele Ungarn. I år 2000 ble også The Colleges and University of Agriculture, Lajos Kossuth University og Medical University etablert. I dag studerer ca 26,000 studenter her, hvorav rundt 3800 er internasjonale studenter.

Medisinstudier utenlands innen EU

Det er et trygt valg å studere medisin i utlandet, eksempelvis medisinutdanning i Ungarn, ettersom det finnes egne EU-direktiv som likestillinger medisinutdanninger i alle EU-land. Disse direktivene innebærer at hver medlemsstat godkjenner utdanningen din fra et annet EU-land, og gir deg tillatelse til å arbeide som lege eller tannlege uten å stille krav om kompletterende utdanninger eller språkkurs.

For kontakt eller mer informasjon om Medisin & Tannlege Ungarn - University of Debrecen i Ungern, EduPlanet, vennligst fyll inn en interessemelding.

Bolig og fritid

Debrecen

Debrecen er kulturelt sett en av grunnpilarene i landet, i tillegg til å være den nest største byen målt i innbyggerantall. Debrecen kan by på variert arkitektur, med gamle vakre hus rike på detaljer og utsmykninger, statlige kirker, vakre parker og livfulle torg. Sentrum er rent, og består av tunge steinhus, moderne uteserveringer og koselige restauranter. Ungarn er kjent for sine termalbad, hvor det i Debrecen finnes et med navnet Gyógyfurdö. Her finner du både badstuer, dampbad og bassenger med ulike temperaturer.

University of Debrecen fokuserer på idrettsarrangementer

Debrecen er også hjemsted for et av Ungarns eldste og største universitet, hvor hovedbygningen er kjent for sin flotte arkitektur.

Som student i Debrecen er det enkelt å fylle fritiden. Her finnes en rekke restauranter og et variert uteliv. Det universitetet fokuserer mest på, er imidlertid varierte idrettsarrangementer. Universitetet legger stor vekt på studentene skal ha det bra under studietiden sin, og tilbyr derfor flere idrettsaktiviteter. Campusen har tennisbaner, fotballbaner og treningssenter, i tillegg til en atletisk klubb som alle studentene er velkommen til å delta i. I klubbens navn (DEAC) kan man konkurrere i blant annet seiling, volleyball, fekting, tennis, bowling, svømming og innendørsfotball.

Opptakskrav/Søknad

Ønsker du en ordentlig gjennomgang av din søknad til University of Debrecen, er du velkommen til å melde deg på EduPlanets medisin-webinar. Disse foregår som oftest på torsdager mellom kl 17.00-18.00. Her går de gjennom søknadsprosessen, opptakskrav og allmenn informasjon om samtlige av medisinskolene de samarbeider med, og det åpnes for spørsmål fra deltakerne.

Opptakskrav

 • Vitnemål fra videregående skole
 • Bestått opptaksprøve

Opptaksprøven består av to deler: Én skriftlig prøve (bestående av flervalgsspørsmål, definisjoner, beregninger m.m.) innen områdene biologi og kjemi/fysikk. Du får velge mellom kjemi og fysikk. Om du velger emnet kjemi vil testen i hovedsak inneholde spørsmål om kjemi, men du må også svare på noen spørsmål på grunnleggende nivå i fysikk og motsatt (hver test tar 30 minutter). Du må også gjøre en muntlig prøve i biologi og/eller fysikk.

Tips for å klare opptaksprøven – EduPlanet PreMed!
For å bestå opptaksprøven må du forberede deg. EduPlanet tilbyr et helt unikt forberedende kurs, såkalt Pre Medical Course, i løpet av våren og høsten hvert år. Kurset holdes på engelsk Online og Live i sanntid, med oppkoblede lærere og studenter i Virtual Classroom. Du kan altså koble deg på fra hvor du vil. Dessuten gjøres det opptak av samtlige leksjoner, slik at du kan bruke disse til repetisjon. Mer informasjon om kurset EduPlanet PreMed finner du også under utdanninger her på Studentum. Kontakt oss også gjerne.

Program

University of Debrecen tilbyr to program via EduPlanet: Medisin og Odontologi.

Medisin

Medisinutdanningen går over 6 år (12 semestre) og undervises på engelsk. Utdanningen tilsvarer 360 ECTS. Etter fullført utdanning har studentene oppnådd tittelen Medical Doctor (MD). I løpet av studietiden praktiserer studentene innen allmennhelse, indremedisin, operasjon, gynekologi etc. Oppstart er i september hvert år.

Tannlege

Tannlegeutdanningen går over 5 år (10 terminer) og tilsvarer 360 ECTS. All undervisning foregår på engelsk. Etter fullført utdanning har studenten oppnådd en Doctor of Dental Surgery (DS). På tannlegeutdanningen får du både studere generell medisinske emner og spesielle emner innen medisinsk tannhelse. Etter avsluttet utdanning kan studenten arbeide som tannlege. Oppstart er i september hvert år.

Kostnader

Kostnader per studieår

Medisinutdanningen: 16 900 USD / ca 138 600 SEK
Tannlegeutdanningen: 16 000 USD / ca 131 200 SEK

Det første studieåret tilkommer noen obligatoriske avgifter, se informasjon nedenfor.

Engangskostnader første semester:

Application fee: 150 USD / ca 1 250 SEK
Entrance fee: 350 USD / ca 3 900 SEK

Hva er inkludert i studieavgiften? 

Studieavgiften inkluderer blant annet en ungarsk sykeforsikring, helsekontroll (separat fra den som kreves ved søknadsprosessen), samt Student Card. EduPlanet anbefaler imidlertid at du også tegner en norsk forsikring før du starter studiene. 

Leveskostnader per måned

Auguszta leilighet, Enkeltrom: 870 EUR / ca 8 610 SEK
Dobbeltrom: 570 EUR / ca 5 640 SEK
Campus Dormitory Dobbeltrom: 60 000 HUF / ca 1 950 SEK
Private alternativ: Ca 40 000-80 000 / ca 1 300-2 600 SEK
Utilities: 15 000 - 25 000 HUF / ca 490 - 830 SEK

De aller fleste som leier egen leilighet, velger å bo sammen med én eller flere studenter. Du kan derfor ofte dele totalkostnaden for en leilighet på 2-3. Prisen avhenger mye av beliggenheten.

EduPlanet sender alle komplette søknader de får inn med DHL til Debrecen. På denne måten kan de enkelt spore søknader som ikke har kommet frem. EduPlanet fakturerer 400 kr for dette i forbindelse med søknaden din. 

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisin & Tannlege Ungarn - University of Debrecen i Ungern, EduPlanet.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet Premed kurs og Medisinstudier utenlands

EduPlanet PreMed-kurs & Medisinstudier utenlands

Gi deg selv en bedre sjanse for studieopptak! Om drømmen din er å bli lege, tannlege eller veterinær, men du har vanskeligheter med å komme inn på studiet, er dette sjansen din. EduPlanets PreMed-kurs gjør deg rustet til å kunne bestå de opptaksprøvene som kreves ved mange utenlandske universiteter. Med hjelp av EduPlanet kan drømmen din om å studere ved et medisinuniversitet bli til virkelighet!

EduPlanet er et av Skandinavias største og mest erfarne utdanningsforetak for Medisinstudier utenlands og forkurs til medisinutdanninger (PreMed). Siden oppstarten i 1982 har de hjulpet tusenvis av studenter med å bli tatt opp til medisinutdanninger utenlands. Selskapet er svenskt og norskt, men har studenter fra mange andre land. Kontoret ligger i Oslo (Ski) og de har kontor i Uppsala (Sverige) og Stockholm. EduPlanet har en internasjonal PreMed-skole med et unikt og effektivt PreMed-kurs, online i sanntid med klasse tilkoblet, som forbereder deg til å bestå medisinutdanningenes tøffe opptaksprøver. De er også norsk representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa.

Veiledning, opptaksforberedelser og søknad

Hos EduPlanet får du hjelp med å finne riktig medisinuniversitet, klare opptaksprøven, samt med å skrive søknad til universitetet. Lengre nede på siden finner du lenker til deres PreMed-kurs og medisinuniversiteter.

Du har gode sjanser til å komme inn – to opptaksmetoder

Du er ikke nødt til å ha toppkarakterer eller være ekstremt begavet for å ha sjanse til å komme inn på medisin-, tannlege- eller veterinærstudier i utlandet. Opptak til utenlandske medisinuniversiteter skjer enten:

 1. gjennom karakterene dine eller
 2. gjennom de medisinuniversitetene som har opptaksprøve.

EduPlanet hjelper sine studenter med begge måtene å søke opptak på. De har en internasjonal PreMedical-skole med et forberedende kurs til nettopp medisinuniversitetenes opptaksprøver. De som tar PreMed-kurs her, og fullfører dette, vil før eller senere komme inn på de medisinuniversitetene som har opptaksprøver. 100% av de som har fullført EduPlanets PreMed-kurs har hittil kommet inn på universitet – det vil si alle!

premedkurs og medisin på eduplanet

PreMed-kurs – Live leksjoner i Virtual Classroom

Dette er et forberedende kurs for medisinuniversitetenes opptaksprøver. EduPlanets PreMed-kurs går over 14 uker, og inneholder alle viktige deler som trengs for å bestå opptaksprøver i blant annet kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Kursene undervises på engelsk over nett, "live" i et såkalt Virtual Classroom, der læreren, du og dine medstudenter er tilkoblet samtidig via datamaskiner. Du kan altså delta aktivt, tilkoblet fra et valgfritt sted, uansett hvor du bor. Gjennom leksjonene får du også kontinuerlig aktiv hjelp, oppfølging og støtte fra læreren via telefon, e-post og Facebook. I tillegg lages det opptak av alle leksjonene, slik at du får tilgang til disse på nett døgnet rundt i en periode på 6 måneder.

EduPlanet har også en ferdiginnspilt "budsjettvariant" av dette kurset, Recorded Online, der den aktive leksjonsdelen som går "live" ikke er inkludert. Les mer om kursene via lenkene nedenfor.

Lærerne på PreMed-kursene

EduPlanets sertifiserte lærere har lang erfaring fra forskning og undervisning innen emnene kursene tar opp: kjemi, biologi, anatomi, fysikk og matematikk. Minst like viktig som det er å kunne emnene, er det å også kunne undervise disse på en pedagogisk og inspirerende måte, samt å kunne støtte deltagerne utifra deres individuelle nivå. EduPlanets lærere er kjente for dette, samt for sitt store og vennlige engasjement. Undervisningen gis på engelsk, men lærerne snakker også svensk.

Medisinuniversiteter med opptaksprøver

Mot slutten av kursene legger du, sammen med EduPlanet, en plan for opptaksprøvene for noen av universitetene som har dette. Dette gjør du i forbindelse med kursets avslutning, slik at du har alle kunnskapene ferskt i minnet ved prøven. Følgende universiteter (du kan også lese mer om disse via lenkene nedenfor) har opptaksprøver, og er de som det anbefales å søke på i første omgang (PreMed-kursene er imidlertid tilpasset alle medisinuniversiteter med opptaksprøver):

 • Medical University of Silesia i Katowice (Polen); lege/tannlege
 • UPJS i Kosice (Slovakia); lege/tannlege
 • LSMU i Kaunas (Litauen); lege/tannlege/veterinær 
 • Charles University i Praha (Tsjekkia); lege
 • Debrecen i Debrecen (Ungarn); lege
 • Masaryk University i Brno (Tsjekkia); lege/tannlege
 • VFU i Brno (Tsjekkia); veterinær
 • Medical University of Silesia (Polen); lege/tannlege
 • UVM i Budapest (Ungarn); veterinær 

Stort engasjement og omfattende hjelp

eduplanetEduPlanet er kjent for sitt store engasjement for studentene. De hjelper deg med valg av universitet, karaktergjennomgang, vurdering av søknad, informasjon om Lånekassen, budsjett for studiene og, ikke minst, med å lykkes med studiene. Som student blir du invitert til deres Facebook-grupper og deres "webinars" om medisinstudier, slik at du får samhandle med andre studenter.

Et økonomisk valg og en effektiv undervisning

EduPlanets PreMed-kurs koster betydelig mindre enn andre lignende PreMed/Premedical-kurs. Det finnes andre PreMed-kurs på nett som tilbyr studiemateriale og diagnostiske tester, men disse er rene innspilte kursvarianter, uten interaktiv og direktesendt undervisning med deg som student, og de mangler en aktivt deltagende klasse. Denne forskjellen er ofte avgjørende for at man som deltager skal lykkes på opptaksprøven.

Opptak til medisinuniversiteter gjennom karakterer

EduPlanet er representant for mange av de beste medisinuniversitetene i Europa, hvilket innebærer at de kan hjelpe deg med å søke på universiteter og veilede deg til vellykkede studier. De har et erfarent team som helt kostnadsfritt hjelper deg med å velge de medisinuniversitetene som best passer for deg, samt med å søke opptak til disse. Nederst på denne siden, under utdanninger, kan du lese mer om de ulike medisinuniversitetene som har karakteropptak og som EduPlanet anbefaler:

 • RSU i Riga (Latvia); lege/tannlege
 • Pomoranian i Szczecin (Polen); lege/tannlege
 • Univ. of Nicosia (Kypros); lege

Kontakt EduPlanet dersom du vil vite mer om disse universitetene.

Bare hos EduPlanet

forberedende medisinkurs - eduplanetAlt dette får du bare hos EduPlanet som medisinstudent:

 • Karaktergjennomgang
 • Opptaksvurdering
 • Personlig studierådgivning
 • Gratis søknadshjelp
 • Invitasjon til medisin-webinars
 • Medlemskap i Facebook-grupper og medisingrupper
 • Direkte kontakt med medisinstudenter
 • Budsjettgjennomgang og informasjon om Lånekassen
 • Mulighet til hjelp med finansiering
 • Booking av "Åpen dag"-besøk til medisinuniversitetene 
 • Informasjon på norsk, engelsk eller svensk

EduPlanet hilser deg velkommen, og gir deg ærlige svar på hvordan akkurat du skal lykkes! 

Vis alle utdanninger fra EduPlanet Medisin & PreMed

Kontaktinformasjon til EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet Medisin & PreMed

EduPlanet
Åsveien 200
1424 Ski


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Medisin & Tannlege Ungarn - University of Debrecen i Ungern, EduPlanet:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!