Oslo: Norges 3. beste studentby 2024

I Oslo er utdanningsmulighetene mange og opplevelsestilbudet mangfoldig. Men hva er det som gjør Oslo til en av Norges beste studentbyer i 2024?

oslo

Oslo klatrer opp på listen i årets kåring av Norges beste studentby 2024. Med over 77.000 studenter på universitet og høgskole er ikke Oslo bare den største studentbyen i Norge, men også en av landets beste!

Innbyggere: 709 037

Antall studenter: 77 385

Beste kvalitet: Videreutdanning og karrieremuligheter

Karrieremuligheter 

Oslo tilbyr studenter et bredt spekter av karrieremuligheter. Byen er et knutepunkt for grønn teknologi, helseindustri, innovative sektorer og kreative næringer - et ideelt miljø for faglig og personlig vekst. Det brede spekteret av studentorganisasjoner utgjør også en ypperlig mulighet til å knytte verdifulle nettverk og delta i spennende prosjekter. 

I årets undersøkelse topper Oslo listen over byer med de beste karrieremulighetene. Velkommen til en by som ikke bare former studieårene, men også gir nøkkelen til en vellykket og givende karriere. 

Videreutdanning 

Oslo tilbyr flest master- og doktorgradsutdanninger i Norge, både i antall og bredde. Her kan du ta din akademiske kompetanse til nye nivåer, innen fagområder som sosialfag, naturvitenskap, kreative fag, teknologi, økonomi og medisin. Det er ikke uvanlig at undervisningsspråket og pensum er på engelsk, som også ønsker internasjonale studenter velkommen.  

Oslo er med dette en utmerket studentby for deg som ønsker å øke dine akademiske kunnskaper og styrke dine sjanser for gode karrieremuligheter – uansett om du ønsker å jobbe i byen eller andre steder. 

Kultur- og utelivstilbud i Oslo 

I vår undersøkelse scorer Oslo høyt på flere områder. Kulturliv og utelivstilbudet er ingen unntak, hvor Oslo havner på en 7. plass blant alle studentbyene i Norge. Disse områdene er nødvendigvis ikke de viktigste i valg av studentby, men det bidrar til en mer spennende og rik hverdag utenfor lesesalen. 

Kulturopplevelser i Oslo 

Det finnes mange ulike kulturelle opplevelser i Oslo, men aktiviteter kan koste litt. Her får du derfor noen tips på aktiviteter som er gratis, eller som har studentrabatter: 

  • Vigelandsparken og Ekebergparken byr på vakre skulpturer ute i det frie, og er helt gratis!  
  • Det finnes flere museer i Oslo med gratis inngang for studenter, blant annet Akershus festning, Munchmuseet, 22. Juli senteret, rådhuset og Kunstverket galleri. De fleste museer tilbyr rabatter for studenter. 
  • Det tilbys ofte gratis arrangementer i Oslo, som du kan få en oversikt over på visit Oslo.  

Utelivstilbud for studenter i Oslo 

Det finnes mange ulike barer og utesteder i Oslo, hvor både alkoholholdige og alkoholfrie alternativ tilbys. Her er noen av studentbarene i Oslo, som vanligvis tilbyr hyggeligere priser og temakvelder:  

  • Skjenkestua studentbar  
  • Amatøren studentbar 
  • U1 
  • Samfunnet Bislett 

Boligalternativer 

Enten du ønsker studentbolig, bofellesskap eller hybel, er etterspørselen etter bolig i Oslo høy. Oslo har flest boligalternativer, men også flest studenter og innbyggere. I vår undersøkelse undersøkte vi forholdet mellom antall boenheter og studenter og innbyggere, hvor Oslo havnet på 43. plass på listen. 

Det kan med andre ord være utfordrende å finne en rimelig bolig som student. Vårt tips er å starte så tidlig som mulig i letingen etter bolig om du skal studere i Oslo.  


Slik rangerte Oslo i undersøkelsen

Parameter 

Ranking

Faglig kvalitet #36
Studiemiljø #29
Videre utdanningsmuligheter #1
Karrieremuligheter #1
Ekstrajobb #25
Boligalternativer #43
Kollektivtransport #4
Helsetilbud #5
Kulturliv #7
Uteliv #7


 
Kilder: vistioslo.no, nhm.uio.no, tripadvisor.no


Annonser