Master

Helsefremmende relasjonsarbeid

VID Oslo, i Oslo
Varighet
2 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
2 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Helsefremmende relasjonsarbeid

studenter på VID

Master i helsefremmende relasjonsarbeid - VID Oslo

Har du helse- og sosialfaglig utdanningsbakgrunn og ønsker å videreutvikle din relasjonskompetanse og få fordypet kunnskap i psykisk helsearbeid? Master i helsefremmende relasjonsarbeid er et tverrfaglig studietilbud som tematiserer etiske, psykologiske/psykiske og sosiale perspektiver på relasjonsarbeid.

Relasjonsarbeid innenfor profesjonell praksis innebærer å jobbe bevisst med relasjonen mellom pasient/bruker og fagutøver som en integrert del i helse- og sosialfaglig arbeid. Master i helsefremmende relasjonsarbeid er et tverrfaglig studietilbud som tematiserer etiske, psykologiske/psykiske og sosiale perspektiver på relasjonsarbeid.

Fokus på verdier og relasjoner skal bidra til kritisk tenkning og etisk refleksjon i profesjonell praksis og utgjør studiets profil og kjerneområde.

Studiets oppbygging

Første del av masterutdanningen består av en spesialisering som er organisert som en 60 studiepoengs videreutdanning:

  • Videreutdanning i psykisk helsearbeid
  • Videreutdanning i psykososialt arbeid med barn og unge
  • Videreutdanning i SEPREP Tverrfaglig Utdanningsprogram i behandling, rehabilitering og oppfølging av mennesker med alvorlige psykiske lidelser og ruslidelser
  • Videreutdanning i rus- og avhengighetsproblematikk

Masterutdanningens andre del er felles for alle studenter, uavhengig av studieretning. I denne delen videreutvikles og spisses temaene knyttet til etikk og systematisk refleksjon, relasjonelle perspektiver, samt til vitenskapsteori, forskningsmetoder og forskningsetikk.

For å bli tatt opp til masterprogrammet må du ha en bachelorgrad (180 studiepoeng) eller annen grad eller utdanning på tilsvarende nivå av minimum tre års omfang innenfor helse- og sosialfag, samt minst ett års relevant yrkespraksis i 100 % stilling etter fullført bachelorutdanning.

For kontakt eller mer informasjon om Helsefremmende relasjonsarbeid, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Oslo

Videre studier/jobbmuligheter

Studiet kvalifiserer til stillinger knyttet til undervisning innenfor ulike kliniske arenaer eller til fagutvikling og forskning. Stillinger innenfor bl.a. helse- og omsorgsvirksomheter, NAV/sosialtjeneste eller barnevern som krever kunnskap på høyere grads nivå er relevante. Studiet gir kvalifikasjoner for faglige lederstillinger. Studiet kvalifiserer også for stipendiatstillinger knyttet til forskerutdanning/videre studier på doktorgradsnivå.

Opptakskrav/Søknad

Krav for opptak til masterstudiet, 120 studiepoeng:

  • 3. årig bachelor med relevant faglig fordypning eller tilsvarende kompetanse og praksis. Det er ulike opptakskrav til de forskjellige studieretningene, se opptakskrav og priser iht. hver enkelt studieplan under.

Krav for opptak til masterstudiets 2. del, 60 studiepoeng:

  • Ferdig avlagt videreutdanning (60 studiepoeng) innen en av de fire studieretningene eller tilsvarende tverrfaglig utdanning, med studieplan fra 2010 og nyere.

    For vurdering av utdanning fra andre institusjoner enn VID må søker legge ved relevant informasjon i søknaden, som program- og emnebeskrivelser, samt vitnemål/karakterutskrift. Vi gjør slike vurderinger når en søknad foreligger. Kravet om studieplan fra 2010 og nyere er absolutt.

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad (120 studiepoeng). 

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Hvorfor velge VID Oslo?

Lang erfaring

Ettertraktet utdanning

Tett på arbeidslivet

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Helsefremmende relasjonsarbeid.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
VID Oslo
Diakonveien 14–18
0370 Oslo

VID vitenskapelige høgskole 

Høyskolen Diakonova og Diakonhjemmet Høgskole i Oslo heter nå VID Oslo. VID Oslo tilbyr bachelor i sykepleie og bachelor i sosialt arbeid, samt flere masterutdanninger, videreutdanninger og en forskerutdanning. VID står for vitenskapelig, internasjonal og diakonal og dette skal være kvaliteter som...

Les mer og vis alle utdanninger ved VID Oslo

Highlights