Tromsø
22 feb 2023

Tromsø: Norges 5. beste studentby 2023

Tromsø er en populær by blant studenter, med et bredt utvalg av opplevelser og muligheter. Byen ligger nord for Polarsirkelen og byr på nydelige naturlige landskap og nordlys. Tromsø er på mange måter ideell for studenter. Her kan du lese mer om studentbyens beste kvaliteter! 

Innbyggere: 77 765

Antall studenter: 10 630

Beste kvalitet: Kollektivtranspor

Utdanninger i Tromsø

 
Kollektivtransport 

Gode forbindelser og et godt utvalg av kollektiv transport er for mange studenter veldig viktig. Alt i alt tilbyr Tromsø en god kollektivtransport, uansett om du skal komme deg til skolen, ta nattbussen hjem fra byen eller om du skal ta fergen for å utforske nærliggende øyer. Du kan planlegge reisen og kjøpe billetter gjennom Troms Reise, hvor du får reduserte priser for unge voksne (studenter). 

Studentene i Tromsø er svært fornøyde med kollektivtransporten, som gjør at byen havner på en andreplass i parameteren. Dette er også parameteren Tromsø scorer best i ut av alle parameterne.  

    Tromsø - kart

Ting å gjøre i Tromsø 

En av de beste tingene med å være student i Tromsø er naturopplevelsene du får med deg. Byen er omringet av fjellkjeder, fjorder og isbreer; et perfekt studiested for alle som trives med utendørsaktiviteter. Med et godt utvalg av kollektivtransport, kan du også reise til mange ulike destinasjoner og få med deg utsikten, uten å gå på lange turer. Du kan heller ikke reise herfra uten å ha opplevd nordlyset, som dukker opp støtt og stadig!  

I tillegg til en vakker natur, har Tromsø også et godt studentmiljø med flere studentforeninger som tilrettelegger for sosiale og morsomme aktiviteter. Det er klubber og grupper for alle og enhver, som byr på mye moro, nye venner og personlig vekst. Det finnes selvsagt også et godt utvalg av museer, restauranter, utesteder og andre aktiviteter du kan oppsøke på egenhånd! Her er noen forslag:  

  • Universitetsmuseet: viser en rekke natur- og kulturhistoriske utstillinger 
  • Studentsamfunnet Driv: en bar drevet av studenter, for studenter. Her får du også live musikk og billigere drinker. 
  • Fun Pub: en intim og koselig pub med rimelige priser og shuffleboard.
  • Fjellheisen: ta gondolbanen til toppen av Storsteinen fjell og nyt utsikten! 
  • Arktiske opplevelser: jakt på nordlyset, dra på hundesledetur, gå på skitur eller kjør snøscooter - utnytt natur, vær og fine omgivelser!
     

Tromsø - nordlys
 
Videreutdanning 

Tromsø er en utmerket by for studenter som ønsker å fordype seg i sine studier. Universitetet i Tromsø er riktignok byens eneste universitet, men de tilbyr et stort og bredt utvalg. Universitetet har et sterkt fokus på forskning, som tillater deg å utforske problemer med ledende forskere i feltet og bidra til nytenkende løsninger. Du kan ta både master- og forskningsutdanninger her, for eksempel innen medisin, ingeniørfag, kunst og realfag. Videreutdanningene har ofte en tverrfaglig tilnærming, som lar deg arbeide med flere fagområder og skreddersy din karriere.  

Tromsø tilbyr 4. flest videreutdanninger på høyere nivå i Norge, og havner dermed også på en 4. plass i denne parameteren. 

Ekstrajobb ved siden av studiene 

Dersom du ønsker en jobb ved siden av studiene, kan dette bli en utfordring i Tromsø. I vår undersøkelse havner byen på 30. plass i tilgjengelighet av ekstrajobber, som gjør denne parameteren til Tromsøs dårligste.  

Det er mange studenter som konkurrerer om deltidsjobbene, spesielt i høysesong. Internasjonale studenter kan støte på en ekstra utfordring, da mange jobber krever et høyt ferdighetsnivå i norsk muntlig og skriftlig. Det kan derimot være gunstig å se etter jobb i en studentorganisasjon, uansett om du er en norsk eller internasjonal student, ettersom at disse jobbene er reservert til studenter. 


Slik rangerte Tromsø i undersøkelsen

Parameter 

Ranking

Faglig kvalitet #13
Studiemiljø #9
Videre utdanningsmuligheter #4
Karrieremuligheter #9
Ekstrajobb #30
Boligalternativer #15
Kollektivtransport #2
Helsetilbud #3
Kulturliv #5
Uteliv #4

 
 
Kilder: visittromso.no 

Sist oppdatert: 22 feb 2023

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 23.02.2023

Norges beste studentby 2022: om undersøkelsen

Vil du vite mer om prosessen bak hvordan vi har rangert topp 10 studentbyer i Norge? Her kan du lese mer om innsamling av data, metoder og utregninger.  På studentum.no har vi et mål om å hjelpe alle studieinteresserte å finne en utdanning - den rette utdanningen. En del av det å finne sin drømmeutdanning inkluderer hvilken by man velger å studere i.
Les mer
Sist oppdatert: 14.02.2023

Tromsø: Norges andre beste studentby

Velkommen til Norges nest beste studentby, Tromsø, nordens Paris! Dersom du er en av dem som legger vekt på helsetilbud, billig transport og et godt studentliv, bør du fortsette å lese. 

Les mer
Sist oppdatert: 14.02.2023

Volda: Norges åttende beste studentby

Volda er Norges åttende beste studentby i 2022. Les om hvordan byen havnet på topplisten.

Les mer