Rauland
13 feb 2023

Rauland: Norges 4. beste studentby 2023

Rauland er en av landets minste studentbyer, men også en av årets beste! Denne byen er for deg som trives i fjell- og friluftsliv og er på utkikk etter et intimt og godt studiemiljø. 

Rauland ligger i Vinje kommune, i Vestfold og Telemark fylke, omringet av vakre fjell og en slående natur. Bygda er mest kjent som en alpindestinasjon, men har i tillegg gode kvaliteter som en studentby. 

Innbyggere: 3 777

Antall studenter: 95

Beste kvalitet: Faglig kvalitet & studiemiljø

Utdanninger i Rauland

 
Studiemiljø 

Da vi spurte nåværende, kommende og tidligere studenter hva som var viktig for dem i valget av studentby, svarte flest at studiemiljøet var en av de viktigste tingene for dem. Rauland tar en første plass i denne parameteren og er dermed best på den tingen som er viktigst for studentene. Dersom du kunne tenke deg å studere et sted med få studenter, vil du i Rauland få et godt studentmiljø på kjøpet.  

Gjennom studentforeningen i Rauland kan du delta i flere arrangementer og turer, arrangert av og for studenter. Her kan du bli bedre kjent med dine medstudenter og fylle studietiden med gode opplevelser.

    Rauland - kart

Ting å gjøre i Rauland 

Som student kan du se og oppleve mye i Rauland, alt fra en mengde ulike utendørsaktiviteter til utforsking av den lokale kulturen. Bygda er kanskje mest kjent som en skidestinasjon, både alpint og langrenn. Men det er like fint her om sommeren, når du kan gå på toppturer og ro kano i elver og innsjø. Rauland nasjonalpark byr for eksempel på mange ulike løyper du kan gå, med rastepause på Rauland Fjellstue. 

Rauland har også en rik historie, med flere kulturelle opplevelser. En av de mest populære opplevelsene er Rauland musikkfestival som holdes hver sommer, med variert musikk og kulturelle aktiviteter. Ønsker du å bli bedre kjent med bygdas kultur og historie, bør du ta turen til Rauland folkemuseum. 

Rauland - natur

Faglig kvalitet 

Den faglige kvaliteten på utdanningen er viktig uansett hvilken by du ønsker å studere i. Utdanningen legger tross alt grunnlaget for din karriere og videre utvikling. Når vi ser på kvaliteten på undervisningen, arbeidsmengden, strukturen på studiene, faglig veiledning og det fysiske læringsmiljøet, er det klart at din faglige utvikling er i gode hender om du velger Rauland som studiested. Det er ingen annen by som ligger over Rauland i faglig kvalitet i 2023. 

Ekstrajobb og helsetilbud 

Dersom du søker studier i Rauland, er det to ting du bør være oppmerksom på: det er vanskelig å få en jobb ved siden av studiene og studentene er ikke særlig fornøyd med helsetilbudet. I begge disse parameterne havner bygda på en sisteplass blant alle studentbyene i Norge.  

Dersom du er i behov av helsehjelp, anbefaler vi deg å ta kontakt med skolen for råd og tips. Videre er bo- og levekostnadene i Rauland betraktelig lavere enn i andre større byer, som gjør at studielånet sannsynligvis dekker alle utgifter. Dermed vil ikke behovet for en jobb ved siden av studiene være like relevant. 


Slik rangerte Rauland i undersøkelsen

Parameter 

Ranking

Faglig kvalitet #1
Studiemiljø #1
Videre utdanningsmuligheter #41
Karrieremuligheter #43
Ekstrajobb #48
Boligalternativer #32
Kollektivtransport #29
Helsetilbud #48
Kulturliv #2
Uteliv #11

 
 
Kilder: snl.no 

Sist oppdatert: 13 feb 2023

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 12.10.2022

Bø: Norges beste studentby(gd) 2022

Velkommen til Norges beste studentby(gd) 2022! Dersom du ønsker å studere i by med et fantastisk studentliv, høy faglig kvalitet og gode karrieremuligheter, vil du trives i Bø i Telemark.  

Les mer
Sist oppdatert: 23.02.2023

Longyearbyen: Norges beste studentby 2023

I fjor var det Bø i Telemark som vant førsteplassen i Norges beste studentby – i år er det nok en liten by som stikker av med seieren. Du må reise 78° nord for å finne Norges beste studentby 2023 - Longyearbyen, Svalbard!

Les mer
Sist oppdatert: 14.02.2023

Kristiansand: Norges 8. beste studentby

Kristiansand; Sørlandets hovedstad og en av Norges 10 beste studentbyer i 2023! Les mer om hva det er som tar Kristiansand opp på topplisten.

Les mer