Steinkjer: Norges 8. beste studentby 2024

Et nytt tilskudd på listen over Norges beste studentbyer i er i år Steinkjer. Les mer om hvorfor Steinkjer er en av Norges beste studentbyer her!

Denne perlen ved Trondheimsfjorden byr på et engasjerende fellesskap og spennende aktiviteter, men hva er det egentlig som gjør at Steinkjer er med på topplisten?

Innbyggere: 23 995

Antall studenter: 410

Beste kvalitet: Ekstrajobb 

Gode muligheter for ekstrajobb 

Steinkjer scorer høyt på parameteren ekstrajobb. Av alle studentbyer ligger Steinkjer på en andreplass og er dermed et ypperlig studiested dersom det er viktig for deg med en ekstra inntekt under studietiden.  

I Steinkjer er det et høyt antall tilgjengelige deltidsjobber i forhold til antall studenter i byen. I løpet av 2023 var det i snitt 62 listede deltidsjobber i måneden, fordelt på 410 studenter. Tilbudet på ekstrajobber er variert, enten du ønsker en jobb direkte relatert til dine studier, eller vil jobbe med noe du har tidligere erfaring innen.  

Boligalternativer for studenter i Steinkjer 

En annen parameter Steinkjer scorer høyt på er boligalternativer. Basert på vår undersøkelse finnes det flere tilgjengelige boliger enn antall studenter. Vi har sett på både studentboliger, hybler, bofellesskap og leiligheter til under 9.000kr per person. Her bør det dermed være relativt lett å finne en bolig, eller til og med en studentbolig om du er heldig.  

Student i nord har to boliganlegg på Steinkjer: Guldberggaunet og Figga studentboliger. Du kan søke om studentbolig nært i sentrum eller mer stille og rolig i utkanten av Steinkjer. Studentboligene fylles raskt opp, men det kan likevel være lurt å søke. Send inn flere søknader for å øke din sjanse til å få en bolig, eller en god plass i køen. 

Studentliv i Steinkjer – aktiviteter for alle 

I Steinkjer venter en aktiv studenthverdag for deg og andre studenter som kaller denne byen sitt hjem. Med et mangfold av studentforeninger, kultur- og underholdning, trening og friluftsliv, blir studietiden fylt med spennende aktiviteter.  

Studentforeninger i Steinkjer: 

  • Liquids er en studentorganisasjon som økonomistudenter automatisk blir medlem i. Andre studenter kan også melde seg inn helt gratis. Denne gruppen er for deg som ønsker å delta på sosiale arrangementer og bli kjent med andre studenter på tvers av trinnene. 
  • Collegium Animals er for deg som er glad i dyr og ønsker mer kunnskap innen området. 
  • Brunstgropa Jeger- og fiskeforening passer for deg som er interessert i friluftsliv, jakt og fikse. Som medlem i denne gruppen kan du også låne utstyr til dine utflukter. 

Ting å gjøre i Steinkjer 

Bli en del av fellesskapet gjennom spillekvelder, quiz, konserter, teater og mye mer. Her samles studentene hyppig for sosialt samvær og aktiviteter. Steinkjer har flere gode kaféer og restauranter som gir studentene en hyggelig ramme for sammenkomster. Her finner du også kino, kulturhus, idrett- og svømmehall sentralt plassert.  

For de aktive og treningsglade studentene finnes det treningsstudioer som tilbyr studentrabatter. Du har også flere turområder i umiddelbar nærhet. Nyt av idylliske badestrender, fjellvandring, fiske og skiturer på Steinkjer skistadion.  


Slik rangerte Steinkjer i undersøkelsen

Parameter 

Ranking

Faglig kvalitet #7
Studiemiljø #11
Videre utdanningsmuligheter #44
Karrieremuligheter #42
Ekstrajobb #2
Boligalternativer #3
Kollektivtransport #43
Helsetilbud #27
Kulturliv #36
Uteliv #36


 
Kilder: finn.no, studentinord.no


Annonser