Sogndal: Norges 10. beste studentby 2022

Sogndal er blant Norges beste studentbyer i 2022. Les mer om hvordan byen havnet på topplisten.

Sogndal er den siste byen, eller bygden, som kapret seg en plass i årets liste over Norges beste studentbyer. Dersom du skal eller vil bli student her, må du passe på å utforske naturens underverker her. Du finner vakre fjorder med vann som er farget av isbreen og høye fjell med en fabelaktig utsikt. Men naturen er ikke det eneste Sogndal har å by på, i alle fall for deg som student!

Innbyggere: 12 097

Antall studenter: 2 554

Beste kvalitet: Kulturtilbud

Studentliv og kulturtilbud

Studentlivet og tilbud av kulturelle arrangementer er de områdene Sogndal som studentby scorer best på. Selv om denne byen kanskje ikke tilbyr mest i antall arrangementer og utelivstilbud, går det ikke utover kvaliteten på det som faktisk tilbys. Det mener i alle fall ikke studentene selv. Sogndal havner på en andreplass for beste kulturtilbud og tredjeplass i studentliv.

Faglig kvalitet

Den faglige kvaliteten på utdanning er viktig. I Norge er det et generelt sett svært høyt nivå på utdanningen, likevel er det forskjell på hvor fornøyde studentene er med kvaliteten ulike høyskoler og universiteter tilbyr. Basert på studentenes egne oppfatninger, kan du forvente et svært høyt nivå på det faglige miljøet. Studentbyen ligger over gjennomsnittet i kvaliteten på både undervisning, struktur på studium, faglig veiledning og fysisk læringsmiljø. Rundt 40% av studentene er enten svært eller veldig fornøyd med alle elementene som utgjør en god faglig kvalitet. 

Ekstrajobb

Sogndal er en veldig liten by med få innbyggere. Dette påvirker naturligvis tilgjengeligheten av fulltids- og deltidsjobber. Da vi samlet inn data på ledige deltidsjobber i studentbyene, var det faktisk ingen ekstrajobber tilgjengelig i Sogndal. Behøver du en ekstrajobb ved siden av studiene, kan det derfor være gunstig å se til andre studentbyer om du ikke vil ha lang reisevei til jobb. 

Videre utdanningsmuligheter

Det er de største studentbyene i Norge som har de aller fleste master- og forskningsutdanningene. Gitt størrelsen på Sogndal er det derfor ikke merkelig at studentbyen ikke har mange videreutdanninger på høyere nivå, som havner på en delt sisteplass på dette området. Du får derfor passe på å nyte det gode studentmiljøet og den faglige kvaliteten i løpet av ditt årsstudium eller bachelorgrad!

Utdanninger i Sogndal


Slik rangerte Sogndal i undersøkelsen

Parameter 

Ranking

Faglig kvalitet #4
Karrieremuligheter #8
Studentliv #3
Ekstrajobb -
Bolig #7
Kollektivtransport #9
Kulturtilbud #2
Master og forskningsutdanninger -
Helsetilbud #3

*Sogndal fikk null poeng i kategorien Master og forskningsutdanninger og Ekstrajobb. 


Annonser