Kristiansand: Norges 8. beste studentby 2023

Kristiansand; Sørlandets hovedstad og en av Norges 10 beste studentbyer i 2023! Les mer om hva det er som tar Kristiansand opp på topplisten.

Kristiansand beskrives som Sørlandets hovedstad og er i 2023 Norges åttende beste studentby! Les mer om hvorfor Kristiansand havnet på vår toppliste over de beste norske byene å studere i nedenfor. 

Innbyggere: 113 737

Antall studenter: 9 505

Beste kvalitet: Kollektivtransport

Utdanninger i Kristiansand

 
Kollektivtransport 

Kristiansands beste kvalitet i denne undersøkelsen er kollektivtransport, og det med god grunn. Kristiansand kommune tilbyr faktisk gratis busskort til studenter som tar høyere utdanning og melder flytting til Kristiansand fra andre kommuner i Norge, utenfor Agder fylke. Busskortet inkluderer også gratis reise til Kristiansand lufthavn med lokalbussen. For dere som allerede bor i Agder fylke og gjelder også gode rabatterte priser på busskort, både for deg som er over og under 30 år. 

    Kristiansand - kart

Helse 

Helsen er viktig, både psykisk og fysisk. For studenter er det lett at det blir lange dager på lesesalen og du vil i perioder kjenne på mye stress. Da er det viktig å koble av, og trening er en perfekt måte å gjøre dette på. Kristiansand har flere treningssentre med flere ulike treningstilbud med studentpriser, slik at du kan finne treningsformen som passer best for deg.  

Kommunen har også flere tilbud for deg som trenger å prate med noen eller behøver litt ekstra hjelp i hverdagen. Eksempelvis har de Drop-in Livsmestring, et lavterskeltilbud for deg over 25 år. Her blir du tilbudt samtaler, veiledning og praktisk hjelp, og det er bare å møte opp.  

Kristiansand - by

Kulturliv 

Sørlandets hovedstand rangerer også høyt på vår liste med sitt kulturelle tilbud. Her er noen forslag på ulike attraksjoner og opplevelser du bør få med deg om du er i Kristiansand: 

Sørlandets matfestival 

Andre helgen i juli hvert år arrangeres Sør-Norges største matfestival innen lokal mat og drikke i Kristiansand. Her er det mange ulike utstillere som gir deg mange smakfulle opplevelser, det blir til og med en kåring av Sørlandets chilimester gjennom en konkurranse i chilispising. 

Palmesus 

Opplev Skandinavias største strandfest på Bystranda i Kristiansand. Hver sommer fylles Bystranda med festivalglade mennesker og både norske og internasjonale artister. Festivalen har tidligere hatt artister som David Guetta, Sigrid, Alan Walker, Zara Larsson, Jason Derulo og Nelly Furtado. 

Dyreparken 

Det er vanskelig å snakke om Kristiansand uten å nevne Dyreparken. De fleste forbinder kanskje dette med en barneaktivitet, men vi er sikre på at du kan ha glede av dette som eldre også. Her kan du se flere av verdens dyr og ta en tur i tømmerrenna, spøkelseshuset eller Jungelbob. Du vil også sikkert kjenne nostalgien kommer krypende når du besøker Kardemomme by, Kaptein Sabeltanns verden eller Hakkebakkeskogen. 

Naturliv 

Kristiansand har flere populære turområder, blant annet Baneheia, Kvernhusvannet, Bertes bukta og Lille prekestolen i Vågsbygd. Er du interessert i å overnatte i skogen eller utføre ulike uteaktiviteter, men ikke har utstyret til det, frykt ikke! Hos BUA Kristiansand kan du låne alt fra telt, lavvo, kano, SUPbrett, ski, rulleskøyter og mye mer. En perfekt måte å bli kjent med sine medstudenter på! 

Boligalternativer 

I likhet med flere av de andre byene på topplisten vår, kan det også i Kristiansand bli en utfordring å finne et rimelig sted å bo. Når vi undersøker antall studentboliger, hybler, rom i bofellesskap og leiligheter, er Kristiansand en av byene det er vanskeligst å finne seg et sted å bo i. Derfor anbefaler vi at du stiller deg i kø til studentbolig eller finner noen å flytte inn i kollektiv med så fort du vet at Kristiansand er byen du skal begynne å studere i. 


Slik rangerte Kristiansand i undersøkelsen

Parameter 

Ranking

Faglig kvalitet #12
Studiemiljø #11
Videre utdanningsmuligheter #8
Karrieremuligheter #19
Ekstrajobb #10
Boligalternativer #37
Kollektivtransport #3
Helsetilbud #4
Kulturliv #6
Uteliv #7

 
 
Kilder: kristiansand.kommune.no, akt.no, visitsorlandet.com, sorlandetsmatfestival.no, dyreparken.no 


Annonser