Vis studentum.no som: Mobil

Teologi - Bachelor

VID Stavanger
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Oppstart: Høst - Stavanger
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Teologi - Bachelor

bachelor i teologi - vid stavanger

Bachelor i teologi – VID Stavanger

Har du lyst til å arbeide i menighet eller organisasjon i Norge eller i utlandet? Bachelor i teologi gir kunnskap om kristen tro, etikk og livssyn, apologetikk, misjon, diakoni og ledelse.

I dette studiet utvikler du ferdigheter til å arbeide med Bibelens tekster slik at du kan undervise kristen tro og trospraksiser. Den norske kirke og andre kirker, menigheter og organisasjoner ser etter unge med ferdigheter til å formidle tro, og til å lede og handle misjonalt og diakonalt, både lokalt og globalt.

Bachelor i teologi har tre ulike studieretninger:

1) Menighetspedagogikk

Vil du være med å formidle den store bibelfortellingen til barn og unge? Da er studieretningen Menighetspedagogikk noe for deg. Denne studieretningen inneholder religionspedagogikk og menighetspraksis, og kvalifiserer for tittelen menighetspedagog.

  • Studiet inneholder fag som trosopplæring, kateketikk, diakoni, ledelse og barn og familier i flerkulturelle kontekster.
  • Teoretiske studier kombineres med menighetspraksis blant barn og unge.
  • Det er mulig å studere ett semester i Sverige eller Belgia.
  • Bachelor i teologi med menighetspedagogikk kvalifiserer for opptak tilmaster i diakoni ved VID Oslo og masterstudier i kirkelig undervisning.

2) Menighetsutvikling

Er du interessert i å jobbe i menighet, med særlig fokus på ledelse og strategi? Da er studieretningen Menighetsutvikling noe for deg.

  • Studiet inneholder fag som bibelfag og gresk, samt et spesielt fokus på ledelse i kirke og organisasjoner med misjonal identitet. Teoretiske studier kombineres med menighetspraksis.
  • Det er mulig å studere ett semester i Sverige eller Belgia.
  • Studieretningen Menighetsutvikling kvalifiserer deg for opptak til master i teologi.

3) Bibeloversettelse

Er du interessert i oversettelse og formidling av Bibelen til nye språk og for nye kulturer? Da er studieretningen Bibeloversettelse noe for deg. Internasjonalt har det aldri tidligere vært større fokus på bibeloversettelse, ikke minst gjennom organisasjoner som United Bible Societies og Wycliffe Global Alliance. I dag pågår 2400 oversettelsesprosjekt av Bibelen.

  • Studiet inneholder fag som bibeltolkning, hebraisk og gresk, bibeloversetterteori, og lingvistikk.
  • Lingvistikkdelen av studiet tas ved en samarbeidsinstitusjon i utlandet, for eksempel Canada Institute of Lingustics ved Trinity Western University i Canada.
  • Studieretningen Bibeloversettelse kvalifiserer for opptak til master i teologi, samt til masterstudier i bibeloversettelse ved samarbeidsinstitusjoner i utlandet.

Videre studier/jobbmuligheter

Bachelor i teologi gir deg kompetanse til å arbeide faglig og praktisk i kirke, misjon og i organisasjoner, i Norge og internasjonalt. Du kan arbeide som trosopplærer, menighetspedagog, barne- og ungdomsarbeider, daglig leder, eller med bibeloversettelse, avhengig av hvilken studieretning du velger. Du kan oppnå undervisningskompetanse i skolefagene kristendom, religion, livssyn og etikk dersom du bygger på med en master og tar praktisk pedagogisk utdanning.

Studenter med bachelorgrad i bibeloversettelse, og gjerne med en mastergrad i tillegg, har funnet jobb innenfor bibeloversettelse, bibelspredning og mer allment menighets- og misjonsarbeid.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse.

Det er mulig å søke med realkompetanse. Det gjelder søkere over 25 år. Se VIDs realkompetansekrav.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng)

Kostnader

Semesteravgift: Kr 460
Kopiavgift/Studentråd: Kr 270
Studieavgift: Kr 2500
Totalt per semester: Kr 3230

Videopresentasjon

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Teologi - Bachelor.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

VID Stavanger

VID vitenskapelige høgskole

VID vitenskapelige høgskole - Stavanger

VID Stavanger

Misjonshøgskolen har blitt til VID Stavanger. VID Stavanger er akkreditert av NOKUT og godkjent av Kunnskapsdepartementet som vitenskapelig høgskole (2008). Høgskolen har studietilbud på universitetsnivå i kristendom, teologi, religion, globalsering, samfunnsfag, kultur og interkulturell kommunikasjon. 

Hva betyr VID?

VID står for vitenskapelig, internasjonal og diakonal og dette skal være kvaliteter som preger alle deler av høgskolen virksomhet.

Du trenger ikke være kristen for å studere ved VID. Studentene på høgskolen har mange ulike livssyn. At VID er en diakonal og kirkelig forankret høgskole betyr at høgskolen bygger på kristne grunnverdier. VIDs utdanninger forbereder studentene for en arbeidshverdag hvor man møter mennesker som ofte befinner seg i sårbare situasjoner.

Om VID vitenskapelige høgskole

VID vitenskapelige høgskole tilbyr ca 50 studieprogram fordelt på fire studiesteder i Oslo, Sandnes, Stavanger og Bergen. VID utdanner blant annet sykepleiere, sosionomer, ergoterapeuter, vernepleiere, familieterapeuter, prester og diakoner. Høgskolen tilbyr høyere utdanning, driver forskning og formidler kunnskap på høyt internasjonalt nivå innenfor helse- og sosialfag, samfunns- og kulturfag, pedagogikk, ledelse, diakoni og teologi.

Vis alle utdanninger fra VID Stavanger

Kontaktinformasjon til VID Stavanger

VID Stavanger

Misjonsmarka 12
4024 Stavanger

Tlf: +47 990 90 005
www.vid.no

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Teologi - Bachelor:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!