Spansk, påbyggingsstudium (30 studiepoeng)

Høgskolen i Østfold
Sammendrag
Kortere studier
Nettstudier
0,5 år
Heltid

Spansk, påbyggingsstudium (30 studiepoeng)

Spansk er et av verdens største språk, og vårt nettbaserte påbyggingsstudium i spansk vil gi deg en internasjonal profil med spennende arbeidsmuligheter, og et godt grunnlag for videre studier på masternivå. Spansk er også et etterspurt fag i norsk skole.

Studiet består av to emner på 15 studiepoeng hver: Spansk språk i kontekst og Spanskspråklig samtidslitteratur og kultur. Studiet gjennomføres i høstsemesteret. Det er et nettbasert studium du kan gjennomføre fra der du bor. Undervisningen foregår på spansk i et virtuelt klasserom. Her kan du både se, høre, diskutere faglige temaer og kommunisere med medstudenter og lærere. Undervisningen består av varierte arbeidsformer og stor grad av studentaktivitet. Du vil hele veien få oppfølging og veiledning fra lærere.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan kommer jeg i gang med studiet?

For å få tilgang til læringsplattformen Canvas, der all informasjon om undervisningen publiseres, må du semesterregistrere deg i Studentweb og betale semesteravgift. Studentweb åpner for registrering 1. august. Se mer informasjon om semesterregistrering her.

Hvilket verktøy benyttes i nettforelesningene?

Det er verktøyet Zoom som brukes i nettforelesningene, og du bør gjøre deg kjent med dette verktøyet før studiestart slik at du er godt forberedt til undervisningen. Her finnes en instruksjonsvideo om hvordan du bruker Zoom.

Hvor finner jeg studieplan og litteraturliste?

Studieplanen finner du under fanen 'Oppbygging og gjennomføring'. Der finner du også studiemodellen som inneholde emnebeskrivelsene. Litteraturlisten er siste punkt i alle emnebeskrivelser.

Er nettundervisningen obligatorisk?

Det er ikke obligatorisk deltakelse, men vi anbefaler sterkt at du deltar så ofte som mulig. Det er i nettmøtene du kan praktisere spansk og høre spansk. Det er her du kan spørre om ting du lurer på, og det er her læreren forklarer nytt stoff og gjennomgår tekster og øvelser. Fagstoff og deler av forelesningene legges ut på nett (i læringsplattformen Canvas) før og etter forelesningene, slik at man kan forberede seg og evt. ta igjen dersom man ikke kan følge undervisningen direkte. Alle studenter bør avsette tid til å sette seg inn i fagstoffet og informasjon som legges ut ukentlig før forelesningene. Men det er altså ikke obligatorisk oppmøte/deltakelse verken på nettundervisningen eller samlingene på campus Halden.

Hva må jeg gjøre dersom jeg ikke klarer alle emnene på ett semester?

Spansk påbygging er et fulltidsstudium med 30 stp i ett semester. Det er mulig å søke om utvidet studierett ved å flytte ett av emnene til høsten 2022. Merk at for å beholde studieretten på programmet må du semesterregistrere deg hvert semester, også i det "tomme" vårsemesteret.

Ta kontakt med Studenttjenester på epost studier@hiof.no for endring av utdanningsplanen.

Hva slags utstyr behøver jeg ha for å følge nettundervisningen?

Det er viktig at du har webkamera, hodesett (USB-hodetelefon med mikrofon og ekkofjerning), en nyere PC og raskt bredbånd for å kunne få fullt utbytte av nettundervisningen. Du finner informasjon om utstyr på nettsiden 'Nettstudier i fremmespråk'.

Hvor får jeg tak i bøkene i litteraturlistene?

Ta kontakt med din egen bokhandel eller en nettbokhandel i god tid, slik at du er sikker på at du får bøkene i tide.

Vil det være en studieuke i løpet av semesteret?

Ja, uke 40 i høstsemesteret er studieuke.

Når blir eksamensdatoene klare?

Eksamensdatoer for høstsemesteret offentliggjøres i Studentweb i siste halvdel av september.

Må jeg komme til campus Halden for å avlegge skriftlig eksamen?

Det er mulig å søke om å avlegge eksamen eksternt. Les mer om dette her. Ved spørsmål, send e-post til eksamensadministrasjonen eksamen-halden@hiof.no.

Hva slags eksamener er det i de ulike emner?

Dette står detaljert beskrevet i emnebeskrivelsene som du finner i studiemodellen .

Hvor kan jeg henvende meg for å få teknisk hjelp med computeren min?

Riktig adressat for dette er IT-vakt. Her finner du nødvendig informasjon.

Kan jeg låne bøker fra biblioteket når jeg er nettstudent?

Ja, det kan du. Nærmere informasjon finner du på bibliotekets sider.

Kontaktinformasjon til Høgskolen i Østfold

Høgskolen i Østfold

B R A veien 4
1757 Halden

Tlf: (+47) 69 60 80 00
Fax 69 21 50 02


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!