Vis studentum.no som: Mobil

Drift og sikkerhet - Fagretning Data

Fagskolen Tinius Olsen
Sammendrag
Heltid/deltid
Heltid: 2 år / Deltid: 4 år
Fagskole
Oppstart: Kontakt Fagskolen Tinius Olsen - Kongsberg
Ja

Drift og sikkerhet - Fagretning Data

Data - Drift og sikkerhet - Fagskolen Tinius

Drift og sikkerhet  Fordypning innenfor fagretningen Data

Fagskolen Tinius Olsen tilbyr fordypningen Drift og sikkerhet innenfor fagretningen Data. I fordypningsområdet er undervisningen rettet mot teknisk drift og vedlikehold av datanettverk og moderne informasjonssystemer. 

Drift og sikkerhet kan tas som heltidsstudium over 2 år og som deltidsstudium over 4 år. Utdanningen gir 120 fagskolepoeng, og gir deg et godt generelt grunnlag innen IKT.

Hva lærer jeg?

Drift og sikkerhet gir innføring i blant annet:

  • Drift av informasjonssystemer i nettverk
  • Sammensetting og konfigurasjon av maskinvare og programvare slik at det tilfredsstiller organisasjonens behov
  • Videreutvikling av systemer gjennom anskaffelse av ny maskin- og programvare
  • Programvaredistribusjon og fjerndrifting

Også informasjonssikkerhet er en viktig del av studiet. Både generelle prinsipper, teknologi og verktøy, samt den organisatoriske siden ved informasjonssikkerhet, inngår i studiet.

Hvilken kompetanse gir studiet?

I fordypningsområdet Drift og sikkerhet er undervisningen rettet mot teknisk drift og vedlikehold av datanettverk og moderne informasjonssystemer. Hovedfokus er drift av små og mellomstore datanettverk – såkalte lokale nettverk – og drift av forretningskritiske datasystemer og e-handelsløsninger som innebærer kommunikasjon over store, gjerne globale, nettverk. Studiet gir deg også et godt generelt grunnlag innen IKT. I løpet av studiet lærer man å bygge opp og drifte et moderne PC-basert datanettverk. Du får kunnskap om drift av forretningskritiske datasystemer, fjerndrifting og informasjonssikkerhet.

Studietiden

Drift og sikkerhet som heltidsstudium
Heltidsstudiet er en 2-årig utdanning. Du følger en oppsatt timeplan disse 2 årene.

Drift og sikkerhet som deltidsstudium
Deltidsstudiet er en 2-årig utdanning fordelt over 4 år. Studentene følger en oppsatt timeplan der det eksempelvis er undervisning to dager/uke i første skoleåret, 3 dager/uke i andre skoleåret, 2 dager/uke i 3 skoleåret og 3 dager/uke i 4 skoleåret.

Opptakskrav/Søknad

Det generelle grunnlaget for opptak til toårig teknisk fagskole er:

  1. fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/svennebrev
  2. minst 5 års relevant praksis uten fagbrev, og med realkompetanse i felles allmenne fag tilsvarende læreplanene i grunnkurs (VG1) og videregående kurs 1 (VG2) i yrkesfaglige studieretninger
  3. søkere som ikke er ferdig med læretida og som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve.

 

Søkere med utenlandsk utdanning

Søkere med fullført videregående opplæring fra de andre nordiske landene er kvalifiserte for opptak når den videregående opplæringen i de respektive landene gir generelt opptaksgrunnlag til tertiærutdanning tilsvarende norsk toårig teknisk fagskole. Søkere fra land utenfor Norden må dokumentere opplæring og praksis ved autorisert translatør og ha bestått eller ha likeverdig realkompetanse i de felles allmenne fagene tilsvarende grunnkurs (VG1) og videregående kurs 1 (VG2) i yrkesfaglige studieretninger.

Kontakt Fagskolen Tinius Olsen for søknadsskjema eller mer informasjon.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning. Gir 120 fagskolepoeng.

Kostnader

Som student ved Fagskolen Tinius Olsen har du mulighet til å søke om lån og stipend fra Lånekassen

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Drift og sikkerhet - Fagretning Data.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Fagskolen Tinius Olsen

Fagskolen Tinius Olsen

Fagskolen Tinius Olsen – Teknisk fagskole på Kongsberg

Har du fagbrev, svennebrev eller 5-årspraksis, og ønsker å utdanne deg til fagskoleingeniør? Da kan Fagskolen Tinius Olsen være noe for deg! Den tekniske fagskolen er kjent for å være et attraktivt lærested med moderne utstyr, dyktige lærere og et godt studentmiljø.

Tinius Olsen er en offentlig skole. Det betyr at alminnelige skolevilkår og rettigheter, blant annet fulle studielånsrettigheter, er tilgjengelig for studentene.

Et attraktivt og moderne lærested

Fagskolen Tinius Olsen ligger i Kongsberg i Buskerud, i den sydligste delen av Numedal. Skolen er kjent som et attraktivt og moderne lærested. Skolen er velutstyrt, med dyktige lærere og et godt studentmiljø. Som teknisk fagskole er Tinius Olsen kanskje den skolen som i størst grad legger opp til prosjektstyrt opplæring, en arbeidsform de fleste møter etter endt utdanning. Studiet er også en praksisbasert lederutdanning, og våre studenter forberedes derfor meget godt på en yrkeskarriere innenfor sitt fag.

Regionen Kongsberg er velkjent for sitt høyteknologiske og spisskompetente næringsliv. Ved Tinius Olsen vektlegger vi nær kontakt med dette næringslivet, slik at det kan skje en gjensidig utveksling mellom fag­miljøer og studenter. Denne synergien er attraktiv for næringslivet så vel som for studentene.

Bedre jobbmuligheter med fagskoleutdanning

Fagskolen Tinius Olsen er kjent for å gi en solid plattform som er ettertraktet i næringslivet. Ettersom fagskolen Tinius Olsen samarbeider tett med næringslivet, vet de også hva næringslivet vil ha. Dette gjør at du som elev får den kompetansen og helhetsoversikten som verdsettes i industrien. Prosjektstyrt opplæring er den arbeidsformen de fleste møter etter endt utdanning, og her er Tinius Olsen best i klassen. Skolen har dessuten et anerkjent navn og et etablert og godt rykte.

Studietilbud på Fagskolen Tinius Olsen

Fagskolen Tinius Olsen utdanner ingeniører som Norge trenger. Velg mellom følgende utdanninger:

Fagskolen Tinius Olsen

Nettbaserte studier

Nettstudier passer for deg som ønsker å ha fleksibilitet i dine studier og mulighet til å studere der du er.

Det er fire samlinger i året der hver samling tilsvarer en full arbeidsuke. Mellom samlingene er det undervisning to kvelder i uken på en konferanseplattform. Vi satser på til enhver tid å samarbeide med norges mest innovative og fremtidsrettede leverandør av konferanseplattform. For tiden er dette firmaet Meetcon. Våre nettbaserte studier gir samme kompetanse som 2-årig heltidsstudie.

Fagskolen Tinius Olsen har ulike nettbaserte studier, som for eksempel:

· Elkraft
· Bilteknikk
· Maskinteknikk
· Mekatronikk
· Anlegg

Vis alle utdanninger fra Fagskolen Tinius Olsen

Kontaktinformasjon til Fagskolen Tinius Olsen

Fagskolen Tinius Olsen

Hasbergs vei 36
3616 Kongsberg

Studiested

Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 3,3

Basert på 3 omtaler

Axel
(2)
Dette er ikke en linje som jeg i dag føler er godt nok kjørt inn, hvertfall for nettklassene. Vi ble orginalt kastet et godt stykke inn i "elektro" faget, selv om langt i fra alle har elektro bakgrunn fra videregående skole. På dette tidspunktet vil jeg ikke si at skolen er verdt pengene, spesielt siden de 5000kr du betaler hvert semester for ...
Vis hele omtalen
Geir
(4)
Skolen eren av de beste fagskolene i landet. Den har varierte og mange linjer.Lærere og veiledere er av topp kvalitet. Lokalene er eldre, men de er oppusset og derfor meget bra, Skolen er en erværdig skole som ble opprettet av Tinius Olsen.
Knerten
(4)
Dette er en bra skole med et svært godt opplegg.Det nye som kom i 2006?, virker veldig godt. Det at skoen er gammer er bare topp. Man ser det på trappetrinnene at det har vært lever her i 50 år.
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Drift og sikkerhet - Fagretning Data:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER
Vurdering
(3,3)
Basert på 3 omtaler