Målrettet miljøarbeid knyttet til mennesker med utviklingshemming
Fagskolen i VikenMålrettet miljøarbeid knyttet til mennesker med utviklingshemming
Målrettet miljøarbeid knyttet til mennesker med utviklingshemming
Brukere av omsorgstjenester skal klare seg mest mulig selv, det gjelder også utviklingshemmede. Studiet er utviklet for å møte et økende kompetansebehov og sikre stabil bemanning i samlokaliserte boliger/omsorgsboliger.
Studieplanen bygger på nasjonal plan i miljøarbeid rettet mot mennesker med funksjonsnedsettelse og er utarbeidet i samarbeid med faglig ansvarlige i Bærum kommune, Fagskolen Innlandet, Fagskolen Oslo Akershus og faglærere i Helse- og oppvekstfag i Akershus fylkeskommune. Omsorgsplanen 2015 påpeker blant annet behovet for økt kompetanse for å sikre høy kompetanse og stabil bemanning i helse- og omsorgssektoren. Planen legger også økt vekt på aktiv omsorg som gir brukerne mulighet for å leve et meningsfylt liv.
Oppbygging og arbeidsformer
Studiet er bygd opp med en kombinasjon av klasseromsundervisning, gruppearbeid og prosjekter. I tillegg kommer 10 ukers praksis med 30 timer/uke som gjennomføres i tredje og fjerde semester. De fleste gjennomfører praksis på egen arbeidsplass om denne er relevant for studiet.
Studiet betår av fire hovedemner i tillegg til praksis og hovedprosjekt:
1. Felles grunnlag for fagskoleutdanninger i helse- og sosialfagene
2. Utviklingshemming
3. Teorier og arbeidsmåter i målrettet miljøarbeid
4. Organisering, system og ledelse
5. Praksis
6. Fordypningsarbeid/ hovedprosjekt
Kompetanse og jobbmuligheter
Studiet gir deg tittelen fagarbeider med fagskolegrad innen målrettet miljøarbeid knyttet til mennesker med utviklingshemming og gjør deg kvalifisert til arbeid innen miljøarbeidertjenesten, samlokaliserte boliger/omsorgsboliger, institusjoner og andre spesialisthelsetjenester.
Opptakskrav/Søknad
Ett av disse kravene må oppfylles:
1. Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev /vitnemål og autorisasjon som helsefagarbeider, hjelpepleier eller tilsvarende fra studieretning for helse- og oppvekstfag.
Hvis du skal avlegge fagprøve etter søknadsfristen, kan du få plass på vilkår om at du består fagprøven.
2. Fem års praksis som ufaglært innen fagområdene nevnt over og kompetanse i felles allmenne fag tilsvarende de to første årene i yrkesfaglige studieretninger.
Studiefakta, Tittel m.m
Fagskoleutdanning (60 studiepoeng)
Jeg vil vite mer!
Fagskolen i Viken
Fagskolen i Viken
Vår spesialkompetanse er å gi deg spesialkompetanse
Vi har lang tradisjon med å utdanne fagfolk, faktisk 125 års erfaring med etter- og videreutdanningstilbud til fagarbeidere. Som offentlig fagskole er vi stolt av å være Norges største, med 1600 studenter. Vi er opptatt av kvalitet i våre utdanninger og at våre studenter vil få relevant fagkompetanse som yrkessektoren etterspør. Vi er kjent for nært samarbeid med yrkessektoren, slik at vi hele tiden tilbyr og videreformidler den nyeste fagkompetansen i markedet.
Våre fagskolestudier er korte yrkesrettede, som kan tas over 2-4 år, på heltid, deltid, eller nettbaserte utdanningsløp.
I 2020 ble vi Fagskolen i Viken etter sammenslåing av tidligere Fagskolen i Østfold, Fagskolen Tinius Olsen og Fagskolen Oslo og Akershus (studier tilknytning til Akershus).
Nærhet til fagmiljøene – Dette er våre studiesteder i Viken.
Det er viktig for fagmiljøene å kunne oppdatere sin fagkompetanse i nærmiljøet. Vi har derfor 8 studiesteder i Viken fylkeskommune;
- Fredrikstad
- Kongsberg
- Vestby
- Strømmen
- Rud
- Bjørkelangen
- Geilo
- Indre Østfold
Kontaktinformasjon til Fagskolen i Viken
Fagskolen i Viken
Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Målrettet miljøarbeid knyttet til mennesker med utviklingshemming:
Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!