Vis studentum.no som: Mobil

BIM-tekniker konstruksjon

Fagskolen i Viken
Sammendrag
Fagskole
Fredrikstad, Kongsberg, Vestby
1 år (heltid) 2 år (deltid), 60 studiepoeng
Heltid/deltid
Støttet av lånekassen
Klasserom, Nettbasert med samlinger
Startdatoer
Fredrikstad
Høst

Kongsberg
Høst

Kongsberg
Høst

Vestby
Høst

BIM-tekniker konstruksjon

BIM-tekniker konstruksjon

BIM-tekniker med spesialisering innen konstruksjon er et studium som har eksistert siden 2008 og BIM-K-kompetanse er svært etterspurt i bransjen. BIM står for BygningsInformasjonsModellering, og på dette studiet, BIM-K, lærer du både digital 3D-modellering av bygningskonstruksjoner samt metoder for samhandling og koordinering av byggeprosesser. For fagarbeidere med interesse for digitale verktøy gir BIM-K store muligheter.

Dette studiet rekrutterer fra byggfagene. Har du bakgrunn fra VVS eller elektro, er det andre studiet, BIM- tekniker installasjon, det riktige for deg. 

Framtida krever mer tverrfaglig arbeid i planlegging og prosjektering. BIM er verktøyet og prosessen som integrerer, analyserer og optimaliserer de miljømessige, sosiale og økonomiske faktorene i et byggeprosjekt. BIM-teknikeren har også en sentral rolle for å sikre gjennomføring i henhold til internasjonale standarder.

Oppbygging og arbeidsformer

Studiet består av to hovedemner, PSI og BIM-K:

  1. PSI (prosess, samhandling og informasjonsflyt)

  • Struktur og databehandling
  • Digital kommunikasjon og digital tallbehandling
  • Samhandling og koordinering

  2. BIM-K (Bygninginformasjonsmodellering – Konstruksjon)

  • 3D-modellering og bearbeiding av informasjon
  • IFC og modellkontroll
  • Modellbasert tegningsforståelse og dokumentasjon

  I tillegg har studentene anledning til å hospitere to uker på en arbeidsplass, gjerne hos en rådgiver-, entreprenør-, arkitekt- eller ingeniørbedrift, fortrinnsvis på våren. Hospitering er ikke obligatorisk, men sterkt anbefalt.

  Kompetanse og jobbmuligheter

  Yrkestittelen BIM-tekniker konstruksjon gir deg svært gode jobbmuligheter hos større entreprenører, rådgivere, programvareleverandører, arkitektfirmaer, ferdighus-fabrikanter og i undervisningssektoren. 

  For kontakt eller mer informasjon om BIM-tekniker konstruksjon, vennligst fyll inn en interessemelding.

  Opptakskrav/Søknad

  a) Relevant fag- eller svennebrev, eller
  b) Søkere som ikke fyller kravene a og som har fylt 23 år, kan søke opptak på grunnlag av relevant realkompetanse. Realkompetanse gjelder ikke utdanninger som stiller krav til yrkesgodkjenning, autorisasjon eller sertifisering etter annen lovgivning.
  c) Gjelder Fagskolen i Viken: Søkere med 2-årig teknisk fagskole innen Bygg- og anleggsfag samt søkere med høyskoleutdanning innen Bygg- og anleggsfaget med relevant praksis har mulighet til å søke opptak på bakgrunn av realkompetanse.

  Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass med vilkår om bestått prøve i løpet av første semester. Legg ved lærekontrakten ved søknaden i Samordna opptak, som dokumentasjon på at du skal avlegge fagprøven til høsten.

  Kravene til fagretninger kan være forskjellige fra skole til skole. Det er opptakskrav som er beskrevet i den enkelte studieplan som er gjeldende.

  Relevante fagbrev

  • Betongfaget
  • Byggdrifterfaget
  • Glassfaget
  • Industrisnekkerfaget
  • Limtreproduksjonsfaget
  • Malerfaget
  • Murer- og flisleggerfaget
  • Murerfaget
  • Stillasbyggerfaget
  • Trelastfaget
  • Trevare- og bygginnredringsfaget
  • Tømrerfaget
  • Vei- og anleggsfaget
  • Veidrift- og veivedlikeholdsfaget

  Studiefakta, Tittel m.m

  Fagskoleutdanning (60 studiepoeng)

  Jeg vil vite mer!

  Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen BIM-tekniker konstruksjon.

  Fyll inn din kontaktinformasjon

  Send interessemeldingen

  Få mer informasjon fra skolen

  Fagskolen i Viken

  Fagskolen i Viken

  Fagskolen i Viken tilbyr høyere yrkesfaglig utdanning som ligger på nivå over videregående opplæring. Våre utdanninger er korte og yrkesrettede som bygger på fag-/svennebrev, autorisasjon eller lang relevant yrkespraksis. I dag tilbyr vi utdanning innenfor tekniske fag, reiseliv, ledelse og helse- og oppvekstfag.

  Fagskolen i Viken er eid av Viken fylkeskommune og ble i 2020 slått sammen med tidligere Fagskolen i Østfold, Fagskolen Tinius Olsen og Fagskolen i Oslo og Akershus (studielinjer fra Akershus).

  Vi gir deg kunnskapen fremtiden trenger

  Fagskolen har lange tradisjoner bak seg med å utdanne fagfolk, faktisk helt siden 1895 da Tinius Olsen grunnla Kongsberg tekniske aftenskole. Siden den gang skiftet fagskolen navn til Tinius Olsen til hyllest for sin grunnlegger og samarbeidspartner. Nesten 100 år senere i 1989 ble det også etablert en teknisk fagskole i Sarpsborg på Jyden fabrikker. Siden den gang flyttet Fagskolen i Østfold til Fredrikstad og har blant annet utmerket seg med sine utdanningstilbud til fagarbeidere i helse- og oppvekstfag. 

  2020 er året som skrives inn i fagskolens historie som Norges største offentlige fagskole, med over 2000 studenter. Fagskolen i Viken vil sammen med yrkessektoren skape ettertraktet høyere yrkesfaglig kompetanse for fagarbeidere. 

  Alle våre lærere er engasjerte og brenner for fagfeltet, de har også selv bakgrunn fra yrkessektoren. Vi er kjent for å samarbeide nært med yrkessektoren for å tilpasse utdanningene våre til dagens kompetansebehov. Det er det som gjør våre studenter ekstra attraktive i arbeidsmarkedet

  Hvorfor ta fagskoleutdanning?

  Har du fagbrev, svennebrev eller relevant arbeidserfaring, kan du bli fagskoleingeniør eller få en spisskompetanse innen tekniske fag, ledelsesfag, reiseliv eller helse- og oppvekstfag.

  Fagskolen har etter- og videreutdanningstilbud for deg som vil lære hele livet. Regjeringen er opptatt av at ingen skal gå ut på dato og at flere skal kunne stå i jobb lenger. Digitalisering og automatisering vil sette preg på arbeidslivet og mange av oss må ta mer utdanning og opplæring. En fagskoleutdanning er fleksibel, hvor du kan studere på deltid, heltid eller via nettbaserte studier med samlinger. Dette gjør det mulig å kombinere studier med både jobb og familieliv.

  Vis alle utdanninger fra Fagskolen i Viken

  Kontaktinformasjon til Fagskolen i Viken

  Fagskolen i Viken

  Kobberslagerstredet 1
  1671 Kråkerøy


  Vil du vite mer?

  Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra BIM-tekniker konstruksjon:

  Motta nyhetsbrev om utdanning
  OMTALER

  Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!