Vis studentum.no som: Mobil

Hotell- og restaurantdrift

Fagskolen i Viken
Sammendrag
Heltid/deltid
Heltid 2 år / Deltid (nettbasert) 4 år
Fagskole
Høst
Ja
Geilo, Nettstudier
Startdatoer
Geilo
Høst 
Nettstudier
Høst 

Hotell- og restaurantdrift

hotell

Fagskoleutdanning i Hotell- og restaurantdrift

Som leder i hotell- og restaurantbransjen vil du alltid ønske deg «fullt hus». Kundene skal gjerne stå i kø for å komme til nettopp deg. Hva gjør du for å lykkes med dette? Hvordan skal du drive lønnsomt? Hva må du kunne for å lykkes i jobben din? Fagskoleutdannelse i hotell- og restaurantdrift gir deg svar på dette.

Fagskoleutdannelse i hotell- og restaurantdrift gir deg en faglig plattform for moderne ledelse av hotell- og restaurantdrift. Er du glad i å jobbe med mennesker og service, er dette utdanningen for deg. Studiet konsentrerer seg om kundebehandling, salg og markedsføring og måten man utvikler konkurransedyktige hotell- og restaurant bedrifter på.

Som leder i hotell- og restaurantbransjen må du i tillegg til å forstå gjestene og konkurrentene også forstå moderne inntektsstyring. Dette er fagområder vi vektlegger i dette studiet. Du får kunnskap om planlegging, drift og ledelse samt økonomi, kapasitetsstyring og prissetting – kort fortalt hvordan du driver mest mulig lønnsomt.

Dette studiet er utviklet av Fagskolen i Viken i samarbeid med reiselivsnæringen for å møte disse nye utfordringene.

Oppbygging og arbeidsformer

Studiet består av ni emner som gir til sammen 120 studiepoeng. To redskapsemner (1–2,) tre grunnleggende fagemner (3–5) og tre fordypningsemner (6–8).

1. Kommunikasjon, formidling og språk  
2. Ledelse, Økonomi og Markedsføring (LØM)
3. Entreprenørskap og opplevelsesutvikling 
4. Destinasjonsutvikling
5. Reiselivspraksis
6. Restaurantdrift
7. Hotelldrift
8. Hovedprosjekt

I studiets emner er også lagt til rette for noen måneder praksis nasjonalt første året og noen måneder praksis internasjonalt andre året.

Kompetanse og jobbmuligheter

Studiet gir deg de nødvendige kunnskaper og ferdigheter om rekruttering, opplæring av dine ansatte, forvaltning av personalansvaret, og skape et godt og bærekraftig miljø i din bedrift.

For kontakt eller mer informasjon om Hotell- og restaurantdrift, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Ett av disse kravene må oppfylles:

a) Relevant fag- eller svennebrev, treårig yrkesfaglig opplæring eller

Relevante fagbrev: Baker, Butikkslakter, Fagarbeider industriell matproduksjon, Fagarbeider, sjømatproduksjon, Fisker, IKT-servicemedarbeider, Institusjonskokk, Kjøttskjærer, Kokk, Konditor, Pølsemaker, Servitør, Sjømathandler, Slakter Resepsjonsfaget, reiselivsfaget, Salgsmedarbeider, Servitør, Naturbruk, Restaurant og matfag, Service og samferdsel.

b) generell studiekompetanse, jf. Nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk for livslang læring nivå 4, eller

c) Søkere som ikke fyller kravene a) eller b), og som har fylt 23 år, kan søke opptak på grunnlag av realkompetanse. 

Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass med vilkår om bestått prøve innen 1. oktober samme år. Legg ved lærerkontrakten ved søknaden i Samordna opptak, som dokumentasjon på at du skal avlegge fagprøven til høsten.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (120 studiepoeng)

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Hotell- og restaurantdrift.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Fagskolen i Viken

Fagskolen i Viken

Vår spesialkompetanse er å gi deg spesialkompetanse

Vi har lang tradisjon med å utdanne fagfolk, faktisk 125 års erfaring med etter- og videreutdanningstilbud til fagarbeidere. Som offentlig fagskole er vi stolt av å være Norges største, med 1600 studenter. Vi er opptatt av kvalitet i våre utdanninger og at våre studenter vil få relevant fagkompetanse som yrkessektoren etterspør. Vi er kjent for nært samarbeid med yrkessektoren, slik at vi hele tiden tilbyr og videreformidler den nyeste fagkompetansen i markedet. 

Våre fagskolestudier er korte yrkesrettede, som kan tas over 2-4 år, på heltid, deltid, eller nettbaserte utdanningsløp. 

I 2020 ble vi Fagskolen i Viken etter sammenslåing av tidligere Fagskolen i Østfold, Fagskolen Tinius Olsen og Fagskolen Oslo og Akershus (studier tilknytning til Akershus).

Nærhet til fagmiljøene – Dette er våre studiesteder i Viken.

Det er viktig for fagmiljøene å kunne oppdatere sin fagkompetanse i nærmiljøet. Vi har derfor 8 studiesteder i Viken fylkeskommune;

  • Fredrikstad
  • Kongsberg
  • Vestby
  • Strømmen
  • Rud
  • Bjørkelangen
  • Geilo
  • Indre Østfold
Vis alle utdanninger fra Fagskolen i Viken

Kontaktinformasjon til Fagskolen i Viken

Fagskolen i Viken

Bardølavegen 33
3580 Geilo

Tlf: 92 46 01 97 / 31 00 73 50

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Hotell- og restaurantdrift:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Du kan kanskje også være interessert i: