Stavanger: Norges 9. beste studentby 2024

Vi hilser Stavanger velkommen inn på topplisten for Norges beste studentby. Les mer om nøyaktig hva som gjør at byen havner på topplisten her!

Stavanger er en fantastisk by med et stort antall studenter, et levende og mangfoldig studentmiljø med et nevneverdig utvalg av studentaktiviteter.

Innbyggere: 146 011

Antall studenter: 14 620

Beste kvalitet: Karrieremuligheter

Karrieremuligheter 

Stavanger scorer høyt på karrieremuligheter og havner på en andreplass i parameteren. Forholdet mellom antall stillinger og antall innbyggere viser altså at du vil ha gode muligheter til å sikre deg en jobb etter endt studium, relativt til andre studentbyer. 

Jobbmulighetene i Stavanger er varierte. Gitt den nære beliggenheten til kysten vil du finne gode karrieremuligheter i den maritime bransjen, for eksempel som ingeniør eller tekniker. Du vil også ha gode karrieremuligheter innen helse og omsorg, IT, olje og gass og offentlig administrasjon. Leter du etter drømmejobben, kan det dermed være en god idé å vende blikket mot Stavanger. 

Videreutdanning 

Har du en fullført din bachelorgrad og ønsker å fortsette din akademiske reise? I Stavanger finnes det et mangfold av muligheter for deg som ønsker å ta en 2-årig mastergrad, fordypningsstudier eller etter- og videreutdanning. Studietilbudet er variert og dekker en rekke fagområder, alt fra medisin- og helsefag til IT og språk.  

Opplev studentlivet i Stavanger 

Stavanger er en pulserende by som ikke bare er kjent for sin vakte natur, men også for sitt livlige studentmiljø. Enten du er kommende student, eller allerede en del av studentmiljøet i Stavanger, finnes det uendelige muligheter til å gjøre studieårene dine minneverdige.  

Engasjerende studentorganisasjoner 

Stavanger er hjemmet til et mangfold av studentorganisasjoner som dekker alt fra idrett til kultur og faglige interesser. Bli kjent med nye mennesker og utforsk dine lidenskaper med likesinnede.  

Kulturelle arrangementer og uteliv 

Byen er vertskap for en rekke arrangementer året rundt. Opplev alt fra musikkfestivaler og kunstutstillinger til teater og sportsarrangement.  

Om du ønsker en kveld ute med venner er tilbudene mange. Besøk koselige kafeer eller trendy utesteder og nyt av sosialt selskap samt det beste av lokal mat og drikke.  

Noen av studentarrangementene du kan delta i er:  

  • UIS Boardgamenight 
  • Bokprat 
  • Filmklubb 
  • Jentemiddagen 
  • Studentkarakoe 
  • Quiz 

Sport og friluftsliv 

Dersom du er eventyrlysten og liker å holde deg i aktivitet, finnes det et fantastisk tilbud av friluftsliv og sportsaktiviteter. Opplev de vakre fjordene, ta fatt på prekestolen, meld deg inn på et treningssenter eller bli med i et idrettslag.  


Slik rangerte Stavanger i undersøkelsen

Parameter 

Ranking

Faglig kvalitet #37
Studiemiljø #30
Videre utdanningsmuligheter #5
Karrieremuligheter #2
Ekstrajobb #19
Boligalternativer #40
Kollektivtransport #5
Helsetilbud #6
Kulturliv #9
Uteliv #8


 
Kilder: finn.no, uis.no, uisi.no, sis.no, stavangerstudent.no, minsis.no


Annonser