Volda: Norges 8. beste studentby 2022

Volda er Norges åttende beste studentby i 2022. Les om hvordan byen havnet på topplisten.

Volda havner på en 8. plass i årets kåring av Norges beste studentby. Det er én høyskole i byen som rommer alle studentene - over 4000 studenter. Volda er dermed en liten by med mange studenter, som gir store muligheter for gode opplevelser og erfaringer under studietiden. 

Innbyggere: 10 801

Antall studenter: 4342

Beste kvalitet: Karrieremuligheter

Student- og kulturliv

Tiden som student er spennende og særegen. Du møter nye mennesker og opplever nye ting. I en liten by som Volda forventer du kanskje ikke at studentlivet her skal være det beste, men du vil bli positivt overrasket. Volda har faktisk de nest mest fornøyde studentene, både når det gjelder studentlivet og kulturtilbudene som er tilrettelagt for dem. Som ny student blir du tatt godt imot gjennom fadderuka og kan se frem til flere konserter, arrangementer og bli med i ulike studentorganisasjoner. Høgskulen i Volda er den eneste høyskolen byen og du kan derfor være sikker på at aktivitetene og arrangementene som tilbys, er tilpasset til deg! 

Med alt dette til grunn, er det ikke rart at Volda tar 2. plassen i listen over byene med det beste studentliv og kulturtilbud.

Karrieremuligheter

Gode karrieremuligheter etter endt utdanning er noe de fleste kommende studenter vektlegger høyt. Vi utdanner oss for å kunne få drømmejobben, eller hva? Det er et høyt nivå på norsk utdanning, som gjør studenter klare til å gå rett ut i arbeid. I snitt får 89% masterstudenter ved Norges akkrediterte høgskoler og universiteter en relevant jobb kort tid etter endt utdanning. Det er derfor svært imponerende at Høgskulen i Volda havner på en delt andreplass når det gjelder karrieremuligheter. 

Helsetilbud

God helse er viktig. Det er også kostbart å opprettholde en god helse dersom man har behov for flere legebesøk, for eksempel. Studenter får oftere helsehjelp til en rimeligere penge gjennom ordninger tilpasset studentene selv, men kvaliteten på tilbudene i de ulike byene varierer. Skulle du få noen helseplager og oppsøker hjelp til dette under studietiden, blir du tatt godt vare på i Volda. Studentene her er over gjennomsnittet fornøyd med helsetilbudene i byen og havner på en delt 3. plass over studentbyer med de beste helsetilbudene. 

Ekstrajobb

Til tross for gode karriereutsikter i Volda, er det ikke like lett å skaffe seg en jobb ved siden av studiene. Mange studenter er så og si avhengige av å ha en inntektskilde ved siden av studielånet hver måned. Det kan være mer utfordrende å finne en ekstrajobb i Volda, sammenlignet med de andre studentbyene i Norge. Er du avhengig av å jobbe ved siden av studiene, er dette noe du bør tenke på og undersøke først. 

 

Utdanninger i Volda


Slik rangerte Volda i undersøkelsen

Parameter 

Ranking

Faglig kvalitet #6
Karrieremuligheter #2
Studentliv #2
Ekstrajobb #19
Bolig #11
Kollektivtransport #8
Kulturtilbud #2
Master og forskningsutdanninger #5
Helsetilbud #3

Annonser