Tromsø: Norges 5. beste studentby 2024

Med et bredt utvalg av utdanninger og muligheter er Tromsø en populær by blant studenter. Her kan du lese hva som gjør at byen er med på topplisten over studentbyer i Norge!

Med et inkluderende studentmiljø, variert kulturtilbud og gode karrieremuligheter, tar Tromsø seg til topplisten over Norges topp 10 studentbyer!

Innbyggere: 77 992

Antall studenter: 11 685

Beste kvalitet: Kollektivtransport

Kollektivtransport 

I Tromsø er studentene svært fornøyde med tilbudet og utvalget av kollektivtransport. Her finner du gode forbindelser til universitetet, sentrum, nærliggende øyer og naturområder.  

Du kan planlegge reisen og kjøpe billetter gjennom Troms Reise og Troms Billett-app, hvor du får reduserte priser for unge voksne (studenter). Reiser du utenfor rushtiden i ukedagene, 09:00-14:00 og 17:00-01:00, får du også enkeltbillettene til halv pris.  

Karrieremuligheter i Tromsø 

Tromsø rangerer som 5. beste på karrieremuligheter blant alle studentbyer i Norge. Det er også denne kategorien som gir byen flest poeng i årets undersøkelse. 

Tromsø har en sterk posisjon innen både maritim sektor, forskning, helsesektor og teknologibransjen. Den arktiske naturen åpner også dørene for en karriere innen bærekraftig turisme og miljøforvaltning. Med karrieremuligheter innen både konvensjonelle og nytenkende områder, er Tromsø et attraktivt sted for profesjonell vekst. 

Ting å gjøre i Tromsø 

Studietiden er ikke bare ment for å studere. Du har sikkert hørt fra familie og venner som er ferdige med sine studier, at det er når du er student du har tiden til å leve. De tar ikke feil der, men hva skal du finne på? Her er noen tips på ting å gjøre i Tromsø: 

  • Det virker kanskje selvsagt, men opplev naturen! Tromsø er omringet av både fjellkjeder, hav og isbreer, men visste du at du kan surfe her? 
  • Delta på arrangementer. På studentskipnadens hjemmesider kan du holde deg oppdatert på ulike aktiviteter som arrangeres i Tromsø, alt fra søvnkurs til studentlekene. Flere av aktivitetene er også gratis å delta på. 
  • Ute etter en sosial kveld med billig pils? Studenthuset Driv er drevet av studenter, for studenter. Her kan du blant annet delta på quiz, lære å danse swing og synge karaoke! 
  • Bli kjent med flere av dine medstudenter, bli med i en studentorganisasjon. På studentskipnadens hjemmesider finner du både studentorganisasjoner for ulike studieretninger og ulike interesseområder. 

Ekstrajobb ved siden av studiene 

For mange studenter er det viktig med en ekstra inntektskilde ved siden av studielånet. Det kan derimot være en utfordring å finne en ekstrajobb i Tromsø, som havner midt på treet i denne kategorien. Muligheten til ekstrajobb ved siden av studiene er dermed byens dårligste kvalitet i årets undersøkelse. 

Dersom du er avhengig av en ekstra inntektskilde under studietiden, har vi likevel noen tips: vær tidlig ute med å søke deltidsjobber, besøk stedene du er mest interessert i og fortsett å søke til du får en jobb. Det er også mulig å tjene en ekstra slant ved å delta på forskningsprosjekter og undersøkelser som arrangeres av universitetet. 


Slik rangerte Tromsø i undersøkelsen

Parameter 

Ranking

Faglig kvalitet #13
Studiemiljø #8
Videre utdanningsmuligheter #4
Karrieremuligheter #5
Ekstrajobb #24
Boligalternativer #28
Kollektivtransport #2
Helsetilbud #3
Kulturliv #5
Uteliv #5


 
Kilder: studentskipnaden.no, fylkestrafikk.no, nordlys.no


Annonser