Viser 1-12 av 12 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-12 av 12 treff

Hva er pedagogikk?

Ordet pedagogikk brukes ofte for å beskrive en persons evne til å lære ut eller formidle noe. Vi ser ofte på pedagogikk som en ferdighet en person kan ha. Vi sier for eksempel ofte at noen er «pedagogisk»når en person fanger interessen og får forståelse hos personen den snakker til. Når vi snakker om pedagogikk i den akademiske verden, refererer vi til teorier og studier som påvirker endring og innflytelse, i stedet for pedagogikk som en ferdighet.

Ta en bachelor i pedagogikk

I en utdanning i pedagogikk får du blant annet lære deg om hvordan kunnskap, ferdigheter og holdninger påvirkes og utvikles på individ, gruppe og systemnivå. Du vil lære hvordan digitale ressurser blir benyttet ved læring og utvikling, og få kunnskap om god pedagogisk praksis, både nasjonalt og internasjonalt. Du vil kunne fordype deg i ønsket område i din bacheloroppgave.

En bachelor i pedagogikk vil gi deg et godt fundament for arbeid med endrings- og opplæringsprosesser, både i offentlige og private virksomheter. Utdanningen tar vanligvis 3 år å gjennomføre, og studiet kan tas både som nettstudier og i klasserom.

Som student på Universitet- og høgskole kan du få lån og stipend fra lånekassen.

Personlige egenskaper

En utdanning i pedagogikk ville vært meningsfullt i de fleste personers arbeidsliv. Det er et fagområde som kan appliseres på nesten alle arbeidsplasser og oppgaver man tar på seg. Du som velger å ta en bachelor innen pedagogikk bør like å jobbe med mennesker og være interessert i hvordan mennesker fungerer i læresituasjoner.

Jobbmuligheter

Nye arbeidsmetoder utvikles stadig og i dag fokuserer mange bedrifter og firmaer på intern læring og kompetanseutvikling.

Med en bachelorgrad i pedagogikk er du kvalifisert til arbeid i mange forskjellige bransjer, da studiet ikke retter seg mot ett spesifikt yrke. Du er dermed mer fri til å velge hva du er interessert i, og kan for eksempel jobbe med:

  •       Kompetanseutvikling
  •       Organisasjonsutvikling
  •       Administrasjon og forvaltning
  •       Kommunikasjon
  •       Rådgivning
Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!